Skocz do zawartości

Recommended Posts

pobor pradu %-)

ogolnie w nowych konstrukcjach jest ok

ja mam od dzis quad SLI na 2x gtx 295 i jeszcze nie zdazylem tego przetestowac

jutro zaczne robic testy i na weekend dam relacje

z 2x GPu nie widzialem jak nrazie problemow w nvidi (nie licze migajacych flag w 3dmark vantage). Crysis 1 i 2 smigaja szybciej niz na 480-tce (ki9lka klatek ale szybciej)

nie widzialem tych slynnych mikroprzyciec moze to juz zlikfidowali w nowych sterach)

z crossfire na starym kompie w uk na 2x6950 mialem troszczke wiecej problemow ale to na palcach jednej reki mozna policzyc a i tak podobno byly sposoby by to naprawic

ogolnie jestem zwolennikiem rozwiazan multi GPu ;)

Edytowane przez tommyt1983
Gość effendi360

na 2x 670 bedzie gdzies 500 dla calej platformy co tez nie malo

Nie będzie na pewno. 500w to brały 570 w sli na mmetro 2033 albo wieśku2.

nie wiem ile dla mnie to duzy pobór prądu, nie znam sie na tym poprostu jestem zielony w tych sprawach... ;/

Jak wyżej. Albo się nie bierz albo się popytaj, poczytaj co i jak. SLI się nie kończy na kupieniu dwóch kart. Potrzebny odpowiedni zasilacz, procek, płyta, z dobrym rozmieszczeniem PCIe i przede wszystkim naprawdę dobrze owiana buda.

Nie będzie na pewno. 500w to brały 570 w sli na mmetro 2033 albo wieśku2. Jak wyżej. Albo się nie bierz albo się popytaj, poczytaj co i jak. SLI się nie kończy na kupieniu dwóch kart. Potrzebny odpowiedni zasilacz, procek, płyta, z dobrym rozmieszczeniem PCIe i przede wszystkim naprawdę dobrze owiana buda.

tak jak kolega napisal

ZASILACZ to podstawa!

pozniej buda

a na koncu rozmieszczenie kart

ja mam specjalnie jedna na single pcb(na dole) i dualpcb (na gorze)

singlepcb mana dole wolny wiatrak a dual pcb bierze powietrze otworem w gornym pcb

jakbym uzyl 2x single pcb to ta na gorze by sie gotowala z racji tegoze karty sie prawie dotykaja

Edytowane przez tommyt1983

670 SLi nie jest na obecną chwilę potrzebne chyba że grasz w 3D albo czymś więcej niż 1080p.

Sam miałem kupować drugą karte ale się na razie wstrzymuje bo sensu nie widze.

kompa bedę kupował przedewszystkim pod far cry 3 crysis 3 i metro last light. Jedna 670 wyciągnie pewnie około 50 fps w metro jeszcze mniej wiec to nie jest zbyt duży komfort. Dlatego chce kupić raz i porządnie.

Może najpierw kupisz jednego GTX 670 , w zupełności wystarczy do każdego tytułu

a za rok kupisz używke z allegra za 900 zł i zrobisz SLI.

Lepiej tą kase zainwestować w mocne podzespoły niż w dwie karty.

Spokojnie kasy mi starczy na wszystko płyte procek zasilacz itp. Mam zamiar wydać na tego kompa do 10k. tylko potrzebował bym żeby ktoś wypisał mi ogarnięty sprzęt ( płyta zasilacz ramy itp) pod te karte no i jakąś i7

dobra chlopaki jak przy sli jestesmy to takie male pytanko

da sie u mnie wylaczyc jakos 3 procesory by chodzil tylko jeden jak jest odpalony sam windows ?

chodzi o pobor pradu

w graniu mi to nie przeszkadza ale w windowie by sie przydalo jakos wlaczyc profil bez 3gpu

dzieki

dobra chlopaki jak przy sli jestesmy to takie male pytanko

da sie u mnie wylaczyc jakos 3 procesory by chodzil tylko jeden jak jest odpalony sam windows ?

chodzi o pobor pradu

w graniu mi to nie przeszkadza ale w windowie by sie przydalo jakos wlaczyc profil bez 3gpu

dzieki

W Sandy Bridge była technologia że bez obciążenia (Idle) używało integry HD3000/4000

cos mi sie kiedys obilo o uszy ze sa programy ktore tak moga ustawic profile ze w 2d wylaczaja niepotzrebne gpu a pod obciazeniem to max

musze zaglebic temat

W biosie zmień napewno jest taka opcja orginalnie że przełączy się bez obciążenia na integrę HD2000.
Gość effendi360

Heh tak abstrahując ilu tu już było co tu kompa za 10k składali %-)

A jeszcze chyba nikt z nas zdjęć fizycznego zestawu nie widział :>

Na mój gust, szkoda się produkować w temacie a jeżeli autora zamiary są szczere to niech sobie przejrzy inne, podobne, jest ich multum (średnio dwa na tydzień).

Heh tak abstrahując ilu tu już było co tu kompa za 10k składali %-)

A jeszcze chyba nikt z nas zdjęć fizycznego zestawu nie widział :>

Na mój gust, szkoda się produkować w temacie a jeżeli autora zamiary są szczere to niech sobie przejrzy inne, podobne, jest ich multum (średnio dwa na tydzień).

Niech da te 10k i złożę mu ba nawet Windows'a zainstaluję. :P