FpsGamer 0 Napisano 8 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 Witam, zakupiłem słuchawki Roccat Kave 5.1 i w związku z tym mam do was pytanie : Jaką kartę dżwiękową powinienem zakupić aby wykorzystac potencjał moich słuchawek ? Mój budżet to ok 400 zł. Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Link to post Share on other sites
hukaluk 3 Napisano 8 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 co do karty dzwiekowej to asus xonar http://allegro.pl/karta-muzyczna-asus-xonar-dg-5-1-gaming-sklep-i2528521698.html ale widze ze sluchawki na usb wiec co ty chcesz z tym zrobic?? wiele osob poleci ci superlux'y 611 i 668b i te 2 bym bral z xonarem sam mam zamiar tak zrobic ale narazie nie mam tyle kasy Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 9 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 Jaką kartę dżwiękową powinienem zakupić aby wykorzystac potencjał moich słuchawek ? żadną Cytuj Link to post Share on other sites
Kubuś_73 320 Napisano 9 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 Przeciez te Roccaty to gó**o z mułem 2 Cytuj Link to post Share on other sites
hukaluk 3 Napisano 9 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 zrob tak jak ci napisalem i sie w 280 zl zmiescisz a bd zadowolony superlux 668b i http://allegro.pl/karta-muzyczna-asus-xonar-dg-5-1-gaming-sklep-i2528521698.html a jesli masz dUUzo kasy to kup xonara dx/xd Cytuj Link to post Share on other sites
FpsGamer 0 Napisano 9 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 Chyba zdecyduje się na xonara dx. Co do samych słuchawek to czytełem na ich temat bardzo dużo pozytywnych opinii na polskich i zqgranicznych atronach. Cytuj Link to post Share on other sites
Kubuś_73 320 Napisano 9 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 Chyba te opinie głusi ludzie wystawiali.... albo z niedosłuchem 2 Cytuj Link to post Share on other sites
hukaluk 3 Napisano 9 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 no tak ale pod usb to se w du*e mozesz podpiac te sluchawki jesli je kupujesz to odpusc se xonara i wiele osob sie ze mna zgodzi jesli nie chcesz slux'ow to wez cal(creative aurvana live) 1 Cytuj Link to post Share on other sites
FpsGamer 0 Napisano 9 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 Usb jest jako zasilanie... Cytuj Link to post Share on other sites
hukaluk 3 Napisano 10 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2012 Usb jest jako zasilanie... LuLz? 1 Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 10 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2012 Chyba te opinie głusi ludzie wystawiali.... albo z niedosłuchem twoje słuchawki kolego to też lepsze nie są. Cytuj Link to post Share on other sites
hukaluk 3 Napisano 10 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2012 Wyświetl postUżytkownik kubaziom73 dnia 09 sierpień 2012 - 13:20 napisał Chyba te opinie głusi ludzie wystawiali.... albo z niedosłuchem twoje słuchawki kolego to też lepsze nie są. mowisz o siberi? pislaem by kupil slux i xonara a nie roccaty itp itd Cytuj Link to post Share on other sites
Kubuś_73 320 Napisano 10 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2012 @ adivxv5 To nie jest temt o moich słuchawkach pozatym ich nie używam Cytuj Link to post Share on other sites
adamirxXx 0 Napisano 14 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2013 Każdy pisze o niczym a nie o tym co naprawdę ktoś potrzebuje. Najlepiej by było aby się wypowiadały osoby które mają takie słuchawki lub naprawdę się na tym znają. A więc ponawiam pytanie: Jaka najlepsza byłaby karta dźwiękowa (PCI) pod Słuchawki Roccat Kave 5.1? (ASUS Xonar DS, Xonar DGX, Xonar DX, Creative X-FI itp.) Jeśli ktoś już ma te słuchawki to jak skonfigurowana karta dźwiękowa. Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 14 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2013 i ponownie odpowiadam na pytanie - żadna, bo nic nie da przy takich słuchawkach, może ci się to nie podobać, ale nie zmienia faktu abstrahując już od archeologii stosowanej, 9 miesięczny temat to chyba rekord Cytuj Link to post Share on other sites
adamirxXx 0 Napisano 17 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Masz takie słuchawki? Mniemam że nie posiadasz owych słuchawek. Idąc twoim tokiem myślenia, stwierdziłem, że są bezużyteczne. Jeśli są tak beznadziejne to dlaczego w ogóle je wyprodukowali? Przed kupnem sporo czytałem o nich, dużo osób sobie te słuchawki zachwala, są pozytywne recenzje...ale mniejsza o to. Chodzi mi o to, aby osoba która posiada już owe słuchawki wypowiedziała się jaką ma kartę dźwiękową i jak ma ją skonfigurowaną. Proszę, aby nie odpowiadać że "żadna" karta nie jest dobra dla tych słuchawek bo w to nie uwierzę. Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 18 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 niektóre mamy wierzą w nutellę, ty możesz wierzyć w szczerość korporacji i opinię laików, powodzenia 1 Cytuj Link to post Share on other sites
adamirxXx 0 Napisano 20 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2013 Nie wiem z kąd ty masz tego moderatora, chyba za nabijanie bezsensownych postów. Myślałem że tutaj można otrzymać jakąś pomoc ale najwyraźniej się myliłem, jedyne co wywnioskowałem to że słuchawki są do wyrzucenia na śmieci. Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
kosq83 189 Napisano 21 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 Do FPS GAMER oraz adamirxXx Opinię piszę na podstawie własnych obserwacji, jako weteran w kwestii posiadania Rocat Kave 5.1 (mam je od około 4 lat) oraz na podstawie ilości i róźnorodości źródeł dźwiękowych do których owe Roccaty podłączałem. Moja odpowiedź brzmi : kompletnie, ale to kompletnie żadna karta dźwiekowa nie sprawia róźnicy - od kart montowanych w laptopach (3 lapki, każdy z jakąś integrą - 3 wyjścia jack oczywiście), integra na płycie Asusa na Realtecku (chyba 889), i ostatnia normalna już karta, którą był Asus Xonar DX - na wszystkich tych źródłach Roccat Kave 5.1 grał tak samo. Dawno temu sam kupiłem sobie (używając Roccatów) kartę Asusa Xonar DX - zapłaciłem trochę kasy, którą z powodzeniem mogłem zainwestować w coś innego - bo rezultat był żaden. I testowałem tak - tak i tak i jeszcze inaczej - nic, ni chyja - efekt za każdym razem taki sam. Co do użytkowników, którzy Roccatów nie mieli. Od siebie napiszę, że dzisiaj bym ich nie podpiął i nie założyłbym ich na uszy, bo doszedłem do prawdziwego audio - i od tego czasu wiem że Roccaty to zupełnie nie to. Pozycjonowanie uzyskuje się z "zwykłego" stereo - ale za to trzeba niestety zapłacić więcej niż za integrę+ Roccaty. Natomiast same Roccaty o ile używamy ich do tego, do czego zostały stworzone - czyli do napie.....nia w FPSy i inne gry, gdzie ma być głośno, dużo wybuchów, akcji, mięcha - i pozycjonowanie na zasadzie coś z przodu, coś z tyłu - to moją skromną opinią Roccaty potrafią urwać du**ę. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts