Skocz do zawartości

Ocena zestawu - czy był to dobry wybór?

Recommended Posts

Witam.

Nie mogłem się powstrzymać. Chciałbym żebyście ocenili zestaw i powiedzieli czy był to dobry wybór. Poniżej przedstawiam konfigurację sprzętową:

Phenom II X4 955 3.2 GHz

Gigabyte MA790XT-UD4P

OCZ 2x2GB Reaper CL7 1600mhz

Samsung Spinpoint F2 500GB

ASUS GeForce GTX 285 TOP 1gb 512bit

Antec Twelve Hundred

Cena 4200zł, z monitorem i głośnikami 5500zł.

Zestaw polecony przez ForumPC.pl

I powiedźcie mi czy mam żałować, że nie wybrałem Core i7? Oczywiście wziąłem Phenoma, ze względu na Black Edition.

W tej cenie mógłbyś kupić sporo wydajniejszego, oszczędniejszego w prądzie, lepiej podkręcającego się Core i5 na S.1156.

Z innych zarzutów:

1. Zdecydowanie zbyt drogie pamięci które nie dadzą praktycznie niczego względem sporo tańszych model,

2. Mogłeś kupić Samsunga F3 -szybszy, chłodniejszy,

3.( nie napisałeś jaki model tego GeForce'a) za niewiele więcej jest Radeon 5870 - znacznie szybszy, oszczędniejszy w prądzie, chłodniejszy, cichszy,

4. Obudowa wedle gustu. :sciana:

Mam nadzieję że nie sprawiłem Ci przykrości i nie przyprawiłem o nagły skok ciśnienia. :wariat:

Mobo - Gigabyte GA-P55-UD6 - 887.00

CPU - Intel Core i5 750 - 769.00

RAM - OCZ DDR3 2x 2GB 1600MHz CL7 Reaper - 619.00

HDD - Samsung SpinPoint F3 500 GB x2 - 378.00

GPU - Radeon 5870 Gigabyte 1GB 2xDVI&HDMI&DP - 1559.00

Razem - 4212.00

Ceny z komputronika wiec bys musial przymknac oko :wariat:, a cene mozna jeszcze bardziej obnizyc zmieniajac MOBO i RAMy. Teraz sobie sprawdz wykresy wydajnosci Phenoma oraz i5 po czym sam sobie odpowiedz czy dokonales dobrego wyboru :sciana:

W tej cenie mógłbyś kupić sporo wydajniejszego, oszczędniejszego w prądzie, lepiej podkręcającego się Core i5 na S.1156.

Z innych zarzutów:

1. Zdecydowanie zbyt drogie pamięci które nie dadzą praktycznie niczego względem sporo tańszych model,

3.( nie napisałeś jaki model tego GeForce'a) za niewiele więcej jest Radeon 5870 - znacznie szybszy, oszczędniejszy w prądzie, chłodniejszy, cichszy,

4. Obudowa wedle gustu. :D

Mam nadzieję że nie sprawiłem Ci przykrości i nie przyprawiłem o nagły skok ciśnienia. :wariat:

Nie było wtedy jeszcze i5. Samsunga F3 też nie było. HD5870 też.

Nie dołujcie chłopaka, bo on ma 13 lat i zero pojęcia o kompach. Pierwszy lepszy zaproponuje kompa to on już kupuje. No ale 19arek93 ma rację mogłeś miec dużo wydajniejszego Intela Corei5.

Wcale że, nie brałem pierwszego zaproponowanego zestawu.

Za ta cene 4200 mogles miec znacznie wydajniejszy sprzet, ;/. Mogles sie zapytac na benchmark.pl jaki zestaw masz kupic :sciana: a teraz nie ma co plakac nad rozlanym mlekiem :cry:

Wtedy siedziałem na innym forum. 4200zł to nie był mój raczej max pięniedzy, poprostu nie miałem co już wziąść, a SLI/CF sobie darowałem.

PS. Jaki zasilacz? :)

be quiet! Straightpower E6 500W. Zapomniałem dodać :P

Nie dołujcie chłopaka, bo on ma 13 lat i zero pojęcia o kompach. Pierwszy lepszy zaproponuje kompa to on już kupuje. No ale 19arek93 ma rację mogłeś miec dużo wydajniejszego Intela Corei5.

Wal się na cyce -.- Wcale że, nie brałem pierwszego zaproponowanego zestawu.

Kolego spokojnie. Nie wiem jak na innym, ale na tym się nie obrażamy i panujemy nad sobą cokolwiek ktoś napisze.

Swoją drogą mogłeś napisać że komputer składałeś jakiś czas temu. To bardzo ważna informacja.

Chłodniejszy? O nie nie nie. Tylko szybszy, a tak to głośniejszy i cieplejszy :wariat: Dysk może być, ważne, że jednotalerzówka. Ogólnie zestaw sam w sobie może być, nie ma jakichś mega oczywistych błędów czy słabszych elementów. Ale ja też bym wziął Core i5.

PS Dopiero od czwartku będę polecał Phenomy :sciana:

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...