Morf3usz 6 Napisano 7 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 Obecnie posiadam Aerocool PGS VS-4 kurz zaciąga jak diabli. Szukam dobrej obudowy za około 350zł zastanawiam się nad "SilentiumPC / Regnum L50 Pure Black" i "Chieftec Libra LF-01B" Która bedzie lepsza ? obie wyglądowo mi się podobają. A może jakieś inne propozycje? Cytuj Link to post Share on other sites
Eklerek 642 Napisano 7 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 Regnum zdecydowanie. Cytuj Link to post Share on other sites
Kubuś_73 320 Napisano 7 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 CM 690 II Cytuj Link to post Share on other sites
Morf3usz 6 Napisano 7 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 CM 690 II350 max Cytuj Link to post Share on other sites
Gość JackHammer Napisano 7 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 Cytuj Link to post Share on other sites
Kubuś_73 320 Napisano 7 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 Do 350zł? http://www.alternate.pl/html/product/Cooler_Master/CM_690_II_Lite_Black_noPSU_USB_3.0/936840/? Cytuj Link to post Share on other sites
mis456 42 Napisano 7 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 A może spodoba ci sie: http://www.skapiec.pl/site/cat/11/comp/2448947#from48679 http://realitynet.pl/e107_plugins/content/content.php?content.442 Cytuj Link to post Share on other sites
Morf3usz 6 Napisano 7 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 Ten CM Storm to nie w moim guście. Cytuj Link to post Share on other sites
toniek-94 207 Napisano 7 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 Polecam Silentium PC Regnum L50 Nic lepszego nie znajdziesz do 350zł jakbys mogl dorzucic 30zł to masz Fractral Design ARC Cytuj Link to post Share on other sites
FeelFree 108 Napisano 7 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 (edytowane) Posiadam Silentium PC Regnum L50 od 2 miesięcy i muszę przyznać że te filtry przeciw kurzowe bardzo dobrze działają. Po 2 miesiącach osadziła się nie wielka ilość kurzu w obudowie. Jeśli zamierzasz założyć wentylator na bocznej ściance proponuję zmienić boczny meshowy filtr na magnesy na filtr z gąbki koszt ok. 10~12zł. Wszystkie filtry w obudowie są łatwe do demontażu (front,góra,dół), najlepiej czyścić je za pomocą odkurzacza, ewentualnie przepłukać wodą i dobrze wysuszyć. Kable można rozsądnie poukładać za prawą boczną ścianką. Sanki na dyski są wytrzymałe, nie trzeba stosować śrubek żeby zamocować dysk. Zbędne sanki możesz schować do pudełka i tym samym polepszyć przepływ powietrza. Regulator obrotów działa poprawnie, niestety obsługuje tylko (lub aż?) 3 wentylatory (lepszy rydz niż nic =P), reakcja na zmianę obrotów jest natychmiastowa. Standardowe wentylatory od SilentiumPC polecam zmienić w przyszłości na coś bardziej wydajnego nie koniecznie drogiego. Od siebie mogę polecić wentylatory Prolimatech Blue/Red Vortex 120/140mm LED, cena około 35~49zł szt. ciężko dostępne w PL (przeważnie na zamówienie). Dodam też że montaż wentylatorów na froncie jest bardzo dobrze przemyślany, nie trzeba gwintować wentylatorów śrubką, w zestawie z obudową są długie śruby na których opiera się wentylator przymocowany do stelaża na sanki do dysków HDD/SSD Edytowane 7 Sierpnia 2012 przez FeelFree 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 7 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 Gdzie Chieftec Libra z przekłamanymi wymiarami a gdzie duży i dobrze ofiltrowany Regnum L50? Chyba oczywiste, że Chieftec jest totalnie nieopłacalną konstrukcją... Cytuj Link to post Share on other sites
kastefan4 106 Napisano 7 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 Dokładnie. Sam mam Regnuma i nie zauważyłem w nim żadnych większych wad jak a taką cenę Cytuj Link to post Share on other sites
chaker24 16 Napisano 7 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 Rownierz posiadm regnum L50 i musze przyznac ze buda przypadła mi do gustu. Jest przestronna, przewiewna i funkcjonalna. A przy tym nie jest jakos specjalnie fikusna czy kanciasta. Nic ciekawszego w tej cenie nie znajdziesz. Polecam. Skoro mowisz ze ci sie podoba to bedziesz zadowolony. Jesli mam cpowiedziec co mi nie pasuje to wielkosc przycisku reset. Mogłby byc mniejszy co by zmniejszylo prawdopodobienstwo przypadkowego wcisniecia. Niemniej jednak mi jeszcze sie to nie przytrafilo i ten maly mankament mi nie przeszkadza. Wybor nalezy do ciebie Cytuj Link to post Share on other sites
Morf3usz 6 Napisano 7 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 Teraz mam kolejny dylemat regnum L50 czy dopłacić i brać Fractal Design Arc midi tower ? Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 7 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 Arc Midi ma grubsze blachy i dedykowane miejsce na grubą chłodnicę ale to już sam zdecyduj co wolisz Cytuj Link to post Share on other sites
chaker24 16 Napisano 7 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 Teraz mam kolejny dylemat regnum L50 czy dopłacić i brać Fractal Design Arc midi tower ? Wez ta ktora ci sie bardziej podoba. Cytuj Link to post Share on other sites
toniek-94 207 Napisano 7 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 (edytowane) Jak Cię stac to dorzuc do Fractral ARC Midi. Obudowe kupuje sie na lata więc warto zainwestowac w cos solidnego, by potem jak bedziesz chciał zamontowac duze chłodzenie na procesor albo dlugą kartę nie było zdziwienia ze coś nie wchodzi Edytowane 7 Sierpnia 2012 przez toniek-94 Cytuj Link to post Share on other sites
Esdi13 6 Napisano 7 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 Dorzuciłbym do Fractal'a - nie mam powodów do narzekań, jak dla mnie brak wad Cytuj Link to post Share on other sites
Morf3usz 6 Napisano 7 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 http://allegro.pl/ob...2545897788.html oferta jest ok? Dodam że tylko allegro wchodzi w grę. Cytuj Link to post Share on other sites
Esdi13 6 Napisano 7 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 Ja kupiłem swoją jakieś 3/4 tygodnie temu za 349 Cytuj Link to post Share on other sites
chaker24 16 Napisano 7 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 (edytowane) Jak Cię stac to dorzuc do Fractral ARC Midi. Obudowe kupuje sie na lata więc warto zainwestowac w cos solidnego, by potem jak bedziesz chciał zamontowac duze chłodzenie na procesor albo dlugą kartę nie było zdziwienia ze coś nie wchodzi Regnum tez wytrzymalo by lata. Wiec bez przesady. To nie jakas tam buda za 100zł. Kup to co ci sie podoba. Bez urazy ale wg mnie fractal jest paskudny. Nie wiem czym sie tak jaracie :B No ale o gustach sie nie dyskutuje. Do autora tematu. Kolego tu na forum jest Regnum na handel za 260zl + kw Jesli chcesz. Tu masz link z danymi właściciela. http://forum.benchmark.pl/topic/54817-silentiumpc-regnum-l50-pure-black/ Edytowane 7 Sierpnia 2012 przez chaker24 Cytuj Link to post Share on other sites
kulalek 44 Napisano 7 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 Powiem tak mam regnuma po pierwszym dniu zaczeło robic mi sie mało miejsca w pokoju duuuza i strasznie dobrze wykonana dobre filtry przeciw kurzowe polecam !!! dobra rzeczą jest regulacja wiatraków Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 8 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 Do autora tematu. Kolego tu na forum jest Regnum na handel za 260zl + kw Jak na używkę to wysoka cena skoro nówkę można mieć za 300-310 zł Cytuj Link to post Share on other sites
kastefan4 106 Napisano 8 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 Ale może jest w idealnym stanie i używana miesiąc? Jakby był link to możnaby to ocenić ;D Cytuj Link to post Share on other sites
Skaza 591 Napisano 8 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 Również polecam Silentium PC Regnum L50. W cenie obudowy dostajemy trzy wiatraczki oraz możliwość zamontowania kolejnych trzech, nie licząc bocznego panelu. Dodatkowo prosty regulator obrotów, pięć całkiem sprawnych filtrów przeciwkurzowych, panel z wejściami AUDIO, eSATA, USB. Obudowa jest stabilna, bardzo przestronna i prezentuje się naprawdę estetycznie. Idealna nie jest, bowiem musiałem się troszkę namęczyć z zamalowanymi gwintami dla śrubek pod płytę główną. Ale jestem bardzo zadowolony z tego zakupu. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts