jareeecki 60 Napisano 8 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 czyli rozumiem ze cod ma złą optymalizacje tak? i może słabo chodzić? bo u mnie bf4 mam na auto i jest wszystko high plus hbao i mam miedzy 60 a 90 klatek, nie chce kupic coda i potem pluc sobie ze mam malo fps w multi a pewnie patchu nie zrobią? Cytuj Link to post Share on other sites
jarnuszkiewiczm 1096 Napisano 8 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 (edytowane) powiem Ci tak, na moim kompie nie sprawdzałem jak te 2 gry chodzą bo ich nie mam, ale u kolegi grałem w obydwie, on ma komputer nieco mocniejszy niż mój, bo posiada i7 2600k, i HD 7950, i battlefield 4 bez msaa z wszystkim na ultra działał w prawie stabilnych 60 klatkach, z dropami do 50, a COD na max detalach bez msaa działał ze spadkami nawet do 38 klatek, ale zakładam że u mnie chodziło by bardzo podobnie więc nie kupowałbym Edytowane 8 Listopada 2013 przez jarnuszkiewiczm Cytuj Link to post Share on other sites
RuLeR 735 Napisano 8 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 Bez przesady 7870 to dobra karta, którą można jeszcze podkręcić. Powinieneś grać w obie gry z ładną grafiką i przyzwoitym fps Cytuj Link to post Share on other sites
jareeecki 60 Napisano 8 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 może jakieś patche wydadzą ale boje się że to oleją... gra wygląda jak mw3 a wymagania wieksze niz bf4 i gorzej chodzi? masakra.. Cytuj Link to post Share on other sites
radam5 215 Napisano 8 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 Tak jak napisłem wcześniej. Swoją przygodę z Cod zakoczyłem (póki co) na MW3. Teraz zastanawiałem się na BF4 ale po przeczytaniu opinii stwierdziłem, że też nie warto wydawać na to kasy (narazie). Obecnie katuje mw3 tylko dlatego, że moi znajomi grają w tą część, więc możemy trochę potrolować ( mp7 akimbo ) i jest sporo śmiechu. Osobiście lubiłem BO bo mi chodziło bardzo dobrze + dedyki czego więcej chcieć. Wbijasz na ulubiony serwer gdzie już Cie ludzie poznają po nicu i lecisz z koksem. Obecnie jakoś te serwery podupadły Cytuj Link to post Share on other sites
dam111111 522 Napisano 9 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2013 Call jest dziwny spojrzysz w lewo masz 120 fps a w prawo gdzie jest troche wiecej do wyswietlenia przez gpu i spada di0 np 50 .A grafa miejscami jest naprade ok a miejscami ochydna .Niektóre gry w 2008 miały ładniejszą Cytuj Link to post Share on other sites
BIGPUN 12628 Napisano 9 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2013 Grafa nędzna. Jak stuningowana 50tka. Pod tapetą jest próchno i nic tego nie zmieni. Uwaga: na moim configu gra dropuje! Pobiera 3gb pamięci z karty! BF4 max 2.4gb Gameplay taki sam od lat. Cytuj Link to post Share on other sites
jareeecki 60 Napisano 10 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2013 wie ktoś jak zmienić tą paskudną tablice wyników? na taką jak zawsze była na środku i wg? Cytuj Link to post Share on other sites
Wallpy 820 Napisano 10 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2013 wie ktoś jak zmienić tą paskudną tablice wyników? na taką jak zawsze była na środku i wg? Nie da się. Cytuj Link to post Share on other sites
jareeecki 60 Napisano 10 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2013 a da sie cos zrobic z fovem? i z ekranem zeby miec panorame? Cytuj Link to post Share on other sites
bar1004 102 Napisano 10 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2013 Oczywiście, że nie da się normalnie zmienić fov'a, activision sobie kpi z graczy pecetowych, możesz sobie co najwyżej użyć jakiś zewnętrznych programów, jednak nikt Ci nie gwarantuje bezpieczeństwa, bo twórcy COD'a już powiedzieli, że nie życzą sobie takich programów. Cytuj Link to post Share on other sites
Kin333 1 Napisano 10 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2013 Gra jest ładna graficznie, nie rozumiem jak możecie mówić, że "grafa nędzna". Poza tym gra ma być grywalna, myślę że dla większej liczby osób liczy się właśnie grywalność. Fakt faktem, spieprzyli trochę z optymalizacją, ale już jest zapowiedziany jakiś konkretny patch na 15 listopada. Ponoć ma ważyć AŻ 6GB. Kiedyś nieco ponad 6GB zajmował COD 4, a tutaj taki ma być patch, nieźle. Irytują mnie póki co 3 rzeczy: - problem z optymalizacją - długie oczekiwanie na start rundy - zbyt duże mapy (moje zdanie, wolałem mniejsze, gdzie więcej się działo za każdym rogiem) Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 10 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2013 Gra jest ładna graficznie, nie rozumiem jak możecie mówić, że "grafa nędzna". Gdybyś napisał to zdanie 5-6 lat temu wówczas byłaby to prawda. Nie pamiętam, kiedy ostatnio w jakimś dużym tytule widziałem pikselozę. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
BIGPUN 12628 Napisano 10 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2013 i płaskie rozmyte tekstury ziemi. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
jareeecki 60 Napisano 10 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2013 grafa w sinlgu na full jest ładna, zapodaj link do źródła z tym patchem Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 10 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2013 Wiedźmin 1 był ładniejszy. Cytuj Link to post Share on other sites
jareeecki 60 Napisano 10 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2013 ok już widze info z patchem, dla mnie w singlu na full wszystko cod ładnie wygląda lecz w mutli jest paskudny z tym fovem i szerokim obrazem.. Cytuj Link to post Share on other sites
Pro4Shooter 3 Napisano 11 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2013 Chciałbym kupić coda ale nwm jakiego, lepsze multi jest w BO2 czy w GHOSTS ? Cytuj Link to post Share on other sites
jareeecki 60 Napisano 12 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 podobno do tego patcha dodają tryb S&D wiec on zajmie z 2GB pewnie, liczę że naprawią problem z fovem i optymalizacją Cytuj Link to post Share on other sites
Pro4Shooter 3 Napisano 12 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 Lepiej na multi kupić coda black ops II czy ghosts ? Cytuj Link to post Share on other sites
Wallpy 820 Napisano 13 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Lepiej na multi kupić coda black ops II czy ghosts ? Ghosts, BO II to jedna wielka porażka. Cytuj Link to post Share on other sites
Gemon 121 Napisano 13 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Dokładnie, żadnej z tych gier nie warto kupować Cytuj Link to post Share on other sites
jareeecki 60 Napisano 13 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 a ja mam pytanko, czy w tej grze da się odblokowywać rzeczy bez kupowania za te punkty? czy konieczne są te punkty by coś odblokować? Cytuj Link to post Share on other sites
elvismt 757 Napisano 13 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 a ja zrobiłem zarąbistą transakcję kupiłem COD'a ale zamiast Ghost'a kupiłem zwykłą czwóreczkę na steam za 5 dolarów Cytuj Link to post Share on other sites
RuLeR 735 Napisano 13 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 a da sie cos zrobic z fovem? i z ekranem zeby miec panorame? Mam program do zmiany FOV ale działa tylko na multi od 65 chyba do 160. Był wstawiony na necie ale activision go usunął. Czytałem że od tego fov ustawionego na 65 u niektórych graczy wywołuje nudności i zawroty głowy Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts