Skocz do zawartości

[MULTI] Call of Duty - seria

Recommended Posts

powiem Ci tak, na moim kompie nie sprawdzałem jak te 2 gry chodzą bo ich nie mam, ale u kolegi grałem w obydwie, on ma komputer nieco mocniejszy niż mój, bo posiada i7 2600k, i HD 7950, i battlefield 4 bez msaa z wszystkim na ultra działał w prawie stabilnych 60 klatkach, z dropami do 50, a COD na max detalach bez msaa działał ze spadkami nawet do 38 klatek, ale zakładam że u mnie chodziło by bardzo podobnie więc nie kupowałbym

Edytowane przez jarnuszkiewiczm

Tak jak napisłem wcześniej. Swoją przygodę z Cod zakoczyłem (póki co) na MW3.

Teraz zastanawiałem się na BF4 ale po przeczytaniu opinii stwierdziłem, że też nie warto wydawać na to kasy (narazie). Obecnie katuje mw3 tylko dlatego, że moi znajomi grają w tą część, więc możemy trochę potrolować ( mp7 akimbo  :roll:  ) i jest sporo śmiechu.

Osobiście lubiłem BO bo mi chodziło bardzo dobrze + dedyki czego więcej chcieć. Wbijasz na ulubiony serwer gdzie już Cie ludzie poznają po nicu i lecisz z koksem. Obecnie jakoś te serwery podupadły

Gra jest ładna graficznie, nie rozumiem jak możecie mówić, że "grafa nędzna". Poza tym gra ma być grywalna, myślę że dla większej liczby osób liczy się właśnie grywalność.

Fakt faktem, spieprzyli trochę z optymalizacją, ale już jest zapowiedziany jakiś konkretny patch na 15 listopada. Ponoć ma ważyć AŻ 6GB. Kiedyś nieco ponad 6GB zajmował COD 4, a tutaj taki ma być patch, nieźle.

Irytują mnie póki co 3 rzeczy:

- problem z optymalizacją

- długie oczekiwanie na start rundy

- zbyt duże mapy (moje zdanie, wolałem mniejsze, gdzie więcej się działo za każdym rogiem)

Gra jest ładna graficznie, nie rozumiem jak możecie mówić, że "grafa nędzna".

Gdybyś napisał to zdanie 5-6 lat temu wówczas byłaby to prawda. Nie pamiętam, kiedy ostatnio w jakimś dużym tytule widziałem pikselozę.

• Popieram 2

a da sie cos zrobic z fovem? i z ekranem zeby miec panorame?

Mam program do zmiany FOV ale działa tylko na multi od 65 chyba do 160. Był wstawiony na necie ale activision go usunął.

Czytałem że od tego fov ustawionego na 65 u niektórych graczy wywołuje nudności i zawroty głowy