Skocz do zawartości

[MULTI] Call of Duty - seria

Recommended Posts

Moja przygoda z CoD zakończyła się właśnie na MW2. To co Oni wyprawiają to jest chamstwo i zdzieranie kasy z fanów serii. Ta gra powinna kosztować połowę z tego co wołają. Bo od kilku lat dają to samo.

Święta prawda ale jakoś black ops uważam za najlepszą cześć nie licząc czwórki pewnie przez servery i dominacje na mapie nuketown

A ja tam lubię serię COD-a . A i na najwyższym poziomie trudności kampania wystarcza na te 10 h gry. Czasami i fabułka zaskoczy, zaciekawi. Multi kwestia subiektywna... ja wolę BF-a .

Generalnie, na pewno zagram w nową część... Chciałbym postrzelać na Antarktydzie lub między kangurami. :)

@2UP chyba jednak nie bardzo, nie dość, że gra wygląda jak poprzedniczki, to jeszcze wszędzie piszą, że to stary "dobry" IW engine (link i link), czyli zapewne ten ich "nowy" silnik, to po prostu przerobienie starego, coś jak z sceną z MW2, niby nowa gra, a scena prawie ta sama tylko lekko przerobiona.

Niestety, dwa wielkie tytuły, dwa klopsy, te gry nie są złe z założenia, tylko po prostu w i jedną i w drugą nie da się teraz komfortowo grać, jak nie bugi, lagi, zwiechy, problemy z ramem, problemy z directem, to problemy z płynnością, gdyby te gry były genialne, cudowne, monumetalne i boskie to można by wybaczyć tyle lipy technicznej, ale że obie mają średni, przeciętny singiel, trwający po pare h, (4-6) do tego to samo co było wczesniej w multi, czyli zabugowane przeciętniaki, przy czym BF4 jakoś się broni grafiką i oprawą, to COD momentami jest żenujący, jak widzę rozmazaną teksturę na pojazdach żywcem wyjętą z roku 2005 to troszkę mi się śmiać chce

a ja mam pytanko do was ludziska czy warto kupić tą grę dla multi? bo tak oglądam co chwile filmiki z yt i niby spoko ale widze ze to co było w mw3 a mw3 to była kicha.. singla grałem u kumpla i choć ma on dobrego pieca spokojnie spełniającego wymagania to czasami mu przycinało.. podobno gra jest źle zoptymalizowana i boje się że jak kupie to w multi będzie masakra a patcha pewnie nie zrobiąktóry to naprawi. tak samo było z Black Ops 1 gdzie multi był masakryczny mało fps a patche wychodziły i nic nie naprawiały. dlatego pytam ogarniętych w temacie czy warto kupować do multi? dobra zabawa? posiadam bf4 i gra genialnie działa na wysokich detalach z hbao choć mam ochotę na ghosta to zrażam się opiniami ze jest nudne w multi, źle zrobione masa błędów itd help :)

Przecież ustawiasz wszystko na MAX i ma chodzić stale 60fps. A patrząc na twój konfig to powinno ci chodzić bez zająknięcia .

No kolega dam wyżej i Ty to możecie sobie dać MAX i ma chodzić 60 fps, ale dam1 stwierdził obiektywnie fakt że  cod ma wyższe wymagania niż BF4, bo nie jest was tylko dwóch na świecie z GTX-ami 680-780, tylko są ludzie którzy nie mogą sobie pozwolić na takie karty więc wypadało by wiedzieć że ta gra ma wyższe wymagania niż BF4, bo np ja na moim "marnym" 7870 max miałbym 35 klatek a nie 60

i gdybym wszedł na ten temat za poradą co brać, i kierowałbym się wymaganiami, to brałbym BF4

Edytowane przez jarnuszkiewiczm