Maxver 2 Napisano 6 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 (edytowane) Witam dzisiaj postanowilem zrobić format od pierwszej instalacji systemu - 4 miesiace. Zwykle Napis zapraszam pojawiał się na chwilę i odrazu znikał a potem pojawiały się windows i uruchamiały programy. Tym razem po którymś resecie i robieniu wlasnych ustawien systemu napis zapraszam dosyć długo stoi a w tym czasie wlaczaja sie wszystkie programy tj. foobar wtw i speedfan podczas napisu zapraszam a jak zniknie to pojawia sie obraz juz ze wszystkimi wlaczonymi programami. Problem w tym że ten napis zapraszamy widnieje z 10-20s. Korzystałem z poradników zmniejszajacych używanie SSD przyspieszanie m.in. z benchmark'a. Opis mojego sprzetu w sygnaturze. System to windows 7 professional 64bit taki sam był porzednio. Dyski chodzą na AHCI. Moge dodać że speedfan czasami na nowo wykrywa czujniki po uruchomieniu systemu. Edytowane 6 Sierpnia 2012 przez Maxver Cytuj Link to post Share on other sites
Darkseeder 6 Napisano 6 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 (edytowane) Witam! Mam ten sam dysk SSD (miałem, poszedł na gwarancję) używany jako cache dla hdd (intel rst). Pewnego dnia włączam komputer, uruchamia się windows i bach - włączyło się odzyskiwanie systemu. Nic się nie dało zrobić, tryb awaryjny - to samo. Ok myśle odzyskam. Odzyskałem, ponowne uruchomienie i ... odzyskiwanie odzyskanego systemu.No to jeszcze raz - odzyskał i po restarcie znów odzyskiwanie. Odpiąłem ssd i system od razu się uruchomił... ten dysk to kaszana niestety, wolny, mało pojemny i baardzo awaryjny. Jeśli masz na nim zainstalowany windows - często rób kopie zapasową. U mnie zdarzało się to co u Ciebie na niedługo przed tym crashem (notabene - windows 7 hp 64 oryginał, po odzyskaniu trzeba było aktywować, PARANOJA) pozdr Edytowane 6 Sierpnia 2012 przez Darkseeder Cytuj Link to post Share on other sites
Sn1PeR 678 Napisano 6 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 Z tym dyskiem było mnóstwo problemów, gwarancja, a najlepiej kup inny. Cytuj Link to post Share on other sites
Swiftbeatz 1 Napisano 6 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 Mialem ten Vertex 2 jako Intel RST i ten sam problem co Darkseeder. Wlaczylem raz komputer i nic sie nie dalo zrobic, bled, blue screeny etc. Zainstalowalem windowsa na dysku ( nowym, po wymianie juz ) a reszte na moim 2TB WD Blacku i dziala lepiej niz RST nawet, wiec pomysl o tym. Cytuj Link to post Share on other sites
Maxver 2 Napisano 6 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 Ja mam ocz agility 3 co mozna wyczytac z sygnatury. Stawiam na nim tylko system i programy a wszystkie wazne rzeczy trzymam na HDD. Robiłem mnostwo kombinacji i wciąż mam ten problem. W dodatku czasami są freezey aplikacji i calego systemu. Miałem ten problem kiedys ale cos pogrzebalem i bylo OK. Cytuj Link to post Share on other sites
Sn1PeR 678 Napisano 6 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 Ta seria dysków jest *****iście wadliwa, więc na gwarancję go musisz wysłać. Cytuj Link to post Share on other sites
Maxver 2 Napisano 6 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 Odinstalowalem najnowsze sterowniki AMD karty graficznej 12.6 no i system odpala się normalnie. Sciągam właśnie starsza wersje sterowników 11.4 oby ten problem nie występował. Gdzie musiałbym dysk wysłać itd. zakupiłem go w morele.net 4 miesiace temu. Jeśli uznają gwarancje to przyślą mi nowy bądź ten sam naprawiony model? Cytuj Link to post Share on other sites
Sn1PeR 678 Napisano 6 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 Skontaktuj się z morelami przez formularz na stronie, jak gwara będzie uznana, to pewnie przyślą nowy - to zależy co z tym dyskiem będzie. Cytuj Link to post Share on other sites
Maxver 2 Napisano 6 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 Jest nowsza wersja firmware. Ja posiadam 2.15 a najnowsza to 2.22 zrobie update i zobaczymy czy cos to da. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts