Skocz do zawartości

Długie uruchamianie się windowsa, SSD zapraszamy...

Recommended Posts

Witam dzisiaj postanowilem zrobić format od pierwszej instalacji systemu - 4 miesiace. Zwykle Napis zapraszam pojawiał się na chwilę i odrazu znikał a potem pojawiały się windows i uruchamiały programy.

Tym razem po którymś resecie i robieniu wlasnych ustawien systemu napis zapraszam dosyć długo stoi a w tym czasie wlaczaja sie wszystkie programy tj. foobar wtw i speedfan podczas napisu zapraszam a jak zniknie to pojawia sie obraz juz ze wszystkimi wlaczonymi programami. Problem w tym że ten napis zapraszamy widnieje z 10-20s. Korzystałem z poradników zmniejszajacych używanie SSD przyspieszanie m.in. z benchmark'a. Opis mojego sprzetu w sygnaturze. System to windows 7 professional 64bit taki sam był porzednio. Dyski chodzą na AHCI. Moge dodać że speedfan czasami na nowo wykrywa czujniki po uruchomieniu systemu.

Edytowane przez Maxver

Witam! Mam ten sam dysk SSD (miałem, poszedł na gwarancję) używany jako cache dla hdd (intel rst). Pewnego dnia włączam komputer, uruchamia się windows i bach - włączyło się odzyskiwanie systemu. Nic się nie dało zrobić, tryb awaryjny - to samo. Ok myśle odzyskam. Odzyskałem, ponowne uruchomienie i ... odzyskiwanie odzyskanego systemu.No to jeszcze raz - odzyskał i po restarcie znów odzyskiwanie. Odpiąłem ssd i system od razu się uruchomił... ten dysk to kaszana niestety, wolny, mało pojemny i baardzo awaryjny. Jeśli masz na nim zainstalowany windows - często rób kopie zapasową. U mnie zdarzało się to co u Ciebie na niedługo przed tym crashem (notabene - windows 7 hp 64 oryginał, po odzyskaniu trzeba było aktywować, PARANOJA)

pozdr

Edytowane przez Darkseeder

Ja mam ocz agility 3 co mozna wyczytac z sygnatury. Stawiam na nim tylko system i programy a wszystkie wazne rzeczy trzymam na HDD. Robiłem mnostwo kombinacji i wciąż mam ten problem. W dodatku czasami są freezey aplikacji i calego systemu. Miałem ten problem kiedys ale cos pogrzebalem i bylo OK.

Odinstalowalem najnowsze sterowniki AMD karty graficznej 12.6 no i system odpala się normalnie. Sciągam właśnie starsza wersje sterowników 11.4 oby ten problem nie występował. Gdzie musiałbym dysk wysłać itd. zakupiłem go w morele.net 4 miesiace temu. Jeśli uznają gwarancje to przyślą mi nowy bądź ten sam naprawiony model?