dzumms 163 Napisano 5 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2012 Witam, chciałbym założyć sobie internet w domu satelitarny i proszę o pomoc w wybraniu dostawcy. Nie mam w domu kabla tel więc np. Neostrada odpada. Internet mobilny również z powodu ograniczeń. Mieszkam na wsi oddalonej o 5 km od opatowa(świętokrzyskie). Chciałbym się dowiedzieć czy jest możliwość zamontowania takiego internetu w mojej okolicy i od jakiego dostawcy najlepiej. W tej chwili nie nam dostępu do neta, korzystam z tel i ciężko jest coś wyszukać na ten temat. Opera mini i stary tel mi w tym nie pomaga. Dziękuję za pomoc. Pozdrawiam. Cytuj Link to post Share on other sites
VIOLENCE 17 Napisano 5 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2012 (edytowane) Internet satelitarny z tego co się orientuje jest dość drogi i posiada limit transferu więc się nie opłaci.Popytaj się lepiej o jakiś internet radiowy, w okolicach Opatowa jest 1 dostawca takiego internetu, może i więcej, ale wiem tylko o jednym. Za 2mbit/s / msc trzeba zapłacić 34zł. //Edit:Póki co znalazłem coś takiego: http://www.opatow.net/index.php?do=sw2 wychodzi nieco drożej niż pisałem wcześniej, ale może to inny dostawca. Edytowane 5 Sierpnia 2012 przez VIOLENCE Cytuj Link to post Share on other sites
saddam 505 Napisano 5 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2012 Chyba zbytio nie wiesz co to jest internet satelitarny, ani ile kosztuje. Korzystałem z tego na jachcie i jedyną jego zaletą jest to, że działa. Pingi dochodzą do 2000ms, a roczny abonament kosztował kilkanaście tysięcy $. Zapewne chodzi Ci o radiowy albo mobilny 3G. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
rezor21 0 Napisano 6 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 Autorowi chodzi chyba raczej o internet satelitarny tak jak napisał np. Orange freedom pro, co prawda nie jest on opłacalny ponieważ za internet 1mb i z limitem 5 gb płaci sięchyba 50 zł miesięcznie, lepiej poszukaj czegoś w ofercie lokalnych dostawców Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts