Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam,

chciałbym założyć sobie internet w domu satelitarny i proszę o pomoc w wybraniu dostawcy. Nie mam w domu kabla tel więc np. Neostrada odpada. Internet mobilny również z powodu ograniczeń. Mieszkam na wsi oddalonej o 5 km od opatowa(świętokrzyskie). Chciałbym się dowiedzieć czy jest możliwość zamontowania takiego internetu w mojej okolicy i od jakiego dostawcy najlepiej. W tej chwili nie nam dostępu do neta, korzystam z tel i ciężko jest coś wyszukać na ten temat. Opera mini i stary tel mi w tym nie pomaga. Dziękuję za pomoc. Pozdrawiam.

Internet satelitarny z tego co się orientuje jest dość drogi i posiada limit transferu więc się nie opłaci.Popytaj się lepiej o jakiś internet radiowy, w okolicach Opatowa jest 1 dostawca takiego internetu, może i więcej, ale wiem tylko o jednym. Za 2mbit/s / msc trzeba zapłacić 34zł.

//Edit:Póki co znalazłem coś takiego: http://www.opatow.net/index.php?do=sw2 wychodzi nieco drożej niż pisałem wcześniej, ale może to inny dostawca.

Edytowane przez VIOLENCE

Chyba zbytio nie wiesz co to jest internet satelitarny, ani ile kosztuje. Korzystałem z tego na jachcie i jedyną jego zaletą jest to, że działa. Pingi dochodzą do 2000ms, a roczny abonament kosztował kilkanaście tysięcy $.

Zapewne chodzi Ci o radiowy albo mobilny 3G.

• Popieram 1

Autorowi chodzi chyba raczej o internet satelitarny tak jak napisał np. Orange freedom pro, co prawda nie jest on opłacalny ponieważ za internet 1mb i z limitem 5 gb płaci sięchyba 50 zł miesięcznie, lepiej poszukaj czegoś w ofercie lokalnych dostawców