Skocz do zawartości

Konsola dla córki

Recommended Posts

Witam serdecznie. Mam pewien problem - od około roku moja córcia (sześć lat) zbiera sobie pieniążki na konsole. Grała u koleżanki na kinekcie, i zamarzyła również mieć coś takiego (nawiasem mówiąc napawa mnie to dumą że od roku wkłada wszystkie pieniążki do skarbonki i cierpliwie zbiera kasę) I tu pojawia się problem - co jej kupić ? Xbox 360 czy Ps3 ? A może zupełnie co innego ? Wiem że obydwie konsole mają swoich zagorzałych fanów i przeciwników, więc podział sił wynosi chyba 50/50 :) Ale tu chodzi o 6 letnią dziewczynkę, która chce jak najwięcej skakać, tańczyć, ruszać się przed tv - i to jest główny argument :!: :!: :!: (Dodam że napęd blu ray w Ps3 nie jest dla mnie kompletnie żadnym argumentem :!:) Poradźcie co będzie najlepszym wyborem :?: Czy różnica w cenie jest znacząca ? Możecie polecić jakiś sklep ? Dodam że "raczej" nie chcę nic używanego... Jestem zupełnie zielony jeśli chodzi o konsole, gry, itd. więc będę BARDZO wdzięczny za jakiekolwiek sugestie i porady... Pozdrawiam

xbox lepszy

mialem ps3 wraz z movem i lezal, lezal az poszedl na allegro

na x-a sa tansze gry ! i wogole konsola wyjdzie taniej z kinectem (wystarczy wersja z 4gb albo najlepiej uzywany Jasper i dokupic kinect)

pozdrawiam

http://cdn.smosh.com/sites/default/files/bloguploads/game-console-wii-hello-kitty-eyes.jpg

Ta byłaby idealna.

Co do konsoli to córce 6 lat bym się zastanowił nad kupnem jeśli kupisz to wiadomo trzeba uważać ile czasu spędza przed konsolą myślę że 1 godz przyjemności wystarczy.

• Popieram 2

Co do konsoli to córce 6 lat bym się zastanowił nad kupnem jeśli kupisz to wiadomo trzeba uważać ile czasu spędza przed konsolą myślę że 1 godz przyjemności wystarczy.

Nie dość, że w sprawie konsoli pomoże, to jeszcze rodzicielki będzie uczył... Brawo!

• Popieram 1

Generalnie chodziło mi o to że dzieci się szybko uzależniają od takich przyjemności niektórzy rodzice kupują dzieciom takie zabawki by mieć trochę czasu dla siebie ale nie w tą stronę droga.

Nie zażucam tylko podałem tobie przyklad jak to działa i podałem ten przykład abyś mi nie wmawia że mówię o złym wychowaniu dziecka.

Ogółem tak jest to fajne i w tym też są takie plusy że ma się więcej czasu dla siebie ale trzeba nauczyć dziecko przyjemności rozgraniczać i nikogo nie uczę rodzicielstwa lecz przypominam.

Tak sam nie mam dziecka ale za to byłem taką niańką do dzieci wiele razy i wiem jak to wygląda.

• Popieram 3

Ogółem chciałem tylko zwrócić na to uwagę że takie żeczy trzeba rozgraniczać ponieważ tak jak napisałem nie zakładam z góry nic ale wiem jak to bywa w życiu nie patrzy się na takie "błachostki".

I określenie limitu na np 1h dziennie uważam za dobry pomysł ponieważ przyjemności w każdej postaci trzeba rozgraniczać a w szczególności dziecku.

To nie jest poradnik wychowania dziecka lecz raczej porady na które warto zwrócić uwagę myślę że na tym zakończymy dyskusję.

Nie jest to forum Psychologiczne ale o wyznaczaniu granic warto zawsze wspomnieć tak więc jak wcześniej napisałem dyskusja z tobą od dawna do niczego nie prowadzi i chyba nie umiesz czytać ja tylko doradzam nie narzucam.

• Popieram 1

mstmst - nie bądź wulgarny, kolega tylko powiedział, że taki limit do dobra sprawa, wiem bo sam coś takiego kiedyś miałem, a że nie jest to forum psychologiczne to chyba każdy wie, bo inaczej to kolega by tu nie pisał, poza tym nikt nikomu niczego nie zarzuca, co najwyżej doradza. Wracając do tematu, zwróć uwagę, że Xbox ma tę przewagę, że gry są tańsze, nie trzeba nic trzymać w dłoniach (jak w przypadku PS3) natomiast trzeba popatrzeć także na to, że za 2-3 lata gIer na Xboxa zacznie wychodzić coraz mniej.... ale skoro córka ma 6 lat, to fascynacja grami nie potrwa u niej zbyt długo. A rozważałeś zakup np. maty do tańczenia do PC? Rozwiązanie tańsze, a zabawa świetna.

Edytowane przez piotrek1500

Ja wulgarny? Ja bym się obruszył, gdyby gość na forum komputerowym z patologiczną ortografią pouczał mnie, jak wychowywać dziecko. A Wy jeszcze mu dajecie plusy, zamiast karcić za tak rażące błędy. Odpuszczam i winszuje!

• Popieram 2

Ja wulgarny? Ja bym się obruszył, gdyby gość na forum komputerowym z patologiczną ortografią pouczał mnie, jak wychowywać dziecko. A Wy jeszcze mu dajecie plusy, zamiast karcić za tak rażące błędy. Odpuszczam i winszuje!

Tak zabrzmiała przynajmniej twój ostatni post i ogółem co ma ortografia do wiedzy o zachowaniu i wychowaniu dzieci?

Tak więc żegnam pana pomimo że wiele postów wcześniej proponowałem zakończyć bezsensowną dyskusję którą pan starał się nadal prowadzić...

A nie powinieneś napisać "winszuję"? Coś słabo u Ciebie z koniugacją. ;) Chyba nie powinieneś się na forum udzielać. :D

Stara klawiatura, ogonek uciekł. Rzeczywiście mój brak ogonka można porównywać do tak destrukcyjnych błędów jak

Nie zażucam

żeczy

Destrukcyjnych, bo przez takich nieuków i tłumaczących się dys-gównem dzieciaków nie potrafi później prostej rozprawki napisać. Takie błędy trzeba piętnować i zwracać na nie uwagę na każdym kroku. Czy to na forum komputerowym, psychologicznym, pudelku czy na innych nawet gó**o wartych forach. Pacnij baranka w ścianę i się troszeczkę zastanów komu zwracasz uwagę. O język ojczysty trzeba dbać.

• Popieram 2

No to dbaj. Nie użyłeś ogonka tam, gdzie trzeba było. Czas umierać! :D

Że nawet nie wspomnę o interpunkcji w tym poście:

Czyli z góry zarzucasz koledze, chęć kupna dziecku konsoli, po to by zyskać więcej czasu dla siebie? Bardzo nieładnie :/

Do tego jeszcze jakaś lodziarka w awatarze. Cóż za demoralizacja młodzieży! Skandal! Rodzice Cię moresu nie nauczyli. :D

Edytowane przez Saiya-jin
Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...