ESKA 352 Napisano 4 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2012 (edytowane) Witam Jak w temacie posiadam 2 Kolumny SCHNEIDER 2x300W od prawie 20 letniej wierzy lecz głosniki grają rewelacyjnie nie to co dzisiejsze głosniki w miniwieżach ... Problem polega na tym że w wieży skionczył sie Laser i nie mozna go juz dokupić i wpadłem na ponysł że wezme głosniki kupie jakid wzmacniacz Yamaha / PIoneer czy inna firma + Jakieś dvd żeby było gdzie płytke wsadzić i powinno byc dobrze Pomoże ktoś ? Jaki wzmacniacz ? bo dvd to rozumiem że może być oboejtne jakie byle by sie dało pod wzmaka podłączyć no i czytało płyty Co do ceny to im mniej tym lepiej POzdrawiam Edytowane 4 Sierpnia 2012 przez Szy3ki Cytuj Link to post Share on other sites
PeterMac 3 Napisano 4 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2012 (edytowane) 2x300W P.M.P.O Powiem tak, szkoda zabawy z czymś takim Lepiej kupić nową miniwierzę z dobrymi kolumienkami np. http://allegro.pl/mini-wieza-onkyo-cs-545-srebrna-i2530447708.html Edytowane 4 Sierpnia 2012 przez PeterMac Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 4 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2012 2x300W P.M.P.O Powiem tak, szkoda zabawy z czymś takim Nie znam się, to się wypowiem. Jak ja to lubię. 20 lat temu nikt nie podawał mocy PMPO. Jeśli zamiast porządnego wzmacniacza doradzasz komuś miniwierzę, to chyba zostałeś tu przypadkiem przekierowany z forum Onetu. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Kubuś_73 320 Napisano 4 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2012 (edytowane) Peter mogłeś od razu wyjechac z jakimiś "SUPER" Logitechami np z-5500 Edytowane 4 Sierpnia 2012 przez kubaziom73 Cytuj Link to post Share on other sites
ESKA 352 Napisano 4 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2012 2x300W P.M.P.O Powiem tak, szkoda zabawy z czymś takim Lepiej kupić nową miniwierzę z dobrymi kolumienkami np. http://allegro.pl/mi...2530447708.html Hahahahahaha i myslisz że taka wieża będzie grała lepiej niż te moje głosniki z dobrym wzmacniaczem ? - Gratulacja dla Ciebie Im wieksza skrzynia tym lepszy dzwiek , takie głosniczki w skrzynce 30 cm to sie do malucha nadają jako wiejskie audio Poza tym tak jak pisałem wiem jak te głosniki grają bo chyba je mam i słuchałem i takie mini wieże to do piet im nie dorastają przede wszystkim sa 3 drożne jest potęzny niski ton , srednie tony i wyskokie a do tego wszystko gra ładnie i czysto ... Nie znam się, to się wypowiem. Jak ja to lubię. 20 lat temu nikt nie podawał mocy PMPO. Jeśli zamiast porządnego wzmacniacza doradzasz komuś miniwierzę, to chyba zostałeś tu przypadkiem przekierowany z forum Onetu. Dokładnie tak kolego , jesteś jednym z niewielu którzy mają cos logicznego do powiedzenia Cytuj Link to post Share on other sites
PeterMac 3 Napisano 4 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2012 (edytowane) wieża i 2x300W to juz mówi mi z czym mamy doczynienia, szkoda dokupować cokolwiek do czegoś takiego, lepiej zainwestować w taką mini wieże która ma 2x 30W RMS, badz tez jakis wzmacniacz stereo i jakies fajne monitory, przynajmniej zagra to na poziomie na całym pasmie. kubaziom73 - no Ty juz to zrobileś za mnie Co ja bede doradzał jak tu są sami znawcy mający kolumny o mocy 300W by Shneider. Edytowane 4 Sierpnia 2012 przez PeterMac Cytuj Link to post Share on other sites
ESKA 352 Napisano 4 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2012 (edytowane) mini wieża i 2x300W to juz mówi mi z czym mamy doczynienia, szkoda dokupywać cokolwiek do czegoś takiego, lepiej zainwestować w taką mini wieże, badz tez jakis wzmacniacz stereo i jakies fajne monitory, przynajmniej zagra na poziomie. kubaziom73 - no Ty juz to zrobileś za mnie Co ja bede doradzał jak tu są sami znawcy mający kolumny o mocy 300W z mini wieży. Chłopie jaka miniwieża ? Ja nie mam żadnej miniwiezy ... To jest duża wieża 5 segmentowa osobno Wzmacniacz , odtwarzacz kaset , odtwarzacz pyt , radio i gramofon ... do tego 2 Kolumny a nie głosniki a to jest róznica ... I kolumny mają 150 cm wysokości ... Edytowane 4 Sierpnia 2012 przez Szy3ki Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 4 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2012 <facepalm> To naprawdę nie jest Onet. Serio. Może tam pisanie bzdur i brak umiejętności czytania ze zrozumieniem przechodzi, tu możesz mieć z tym problem. "Dokupywać" ?! Cytuj Link to post Share on other sites
PeterMac 3 Napisano 4 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2012 (edytowane) fakt nie doczytałem dokladnie, by bad. Nowaj - chłopie nie masz co robić tylko doszukiwać sie błędów w pisowni w jednej literce hyh, jakoś słowa "wierzy" pisanej przez "rz" sie nie doszukałeś w pierwszym poście, moze przez te okulary na nosie Edit kolega Szy3ki widzę własnie poprawił byka Edytowane 4 Sierpnia 2012 przez PeterMac Cytuj Link to post Share on other sites
ESKA 352 Napisano 4 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2012 Wiec jak , doradzi ktoś jakiś wzmacniacz ? Cytuj Link to post Share on other sites
PeterMac 3 Napisano 4 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2012 (edytowane) http://allegro.pl/nad-c356bee-salon-dealerski-odsluch-gratis-i2483740475.html Ostatnio go słuchałem z moimi MA RX8, pięknie grało, myślę ze lepiej niz z mojego klocka. Mozesz poszukać jakiś używanych troche starszych modeli tej firmy. Edytowane 4 Sierpnia 2012 przez PeterMac Cytuj Link to post Share on other sites
ESKA 352 Napisano 4 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2012 5.000 Tysi ... Coś normalnego do 500 zł Cytuj Link to post Share on other sites
pzilk 11 Napisano 7 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 kupujesz dvd za 100zł na allegro i wierza łyka wtedy nawet mp3! Pod warunkiem ze tylko laser w wierzy uszkodzony, Cytuj Link to post Share on other sites
ESKA 352 Napisano 7 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 kupujesz dvd za 100zł na allegro i wierza łyka wtedy nawet mp3! Pod warunkiem ze tylko laser w wierzy uszkodzony, No tak ale chyba nie ma takiego wejścia żeby dvd podłączyć pod nią ... Cytuj Link to post Share on other sites
pzilk 11 Napisano 7 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 nie masz wejscia aux albo na mikrofon? Cytuj Link to post Share on other sites
ESKA 352 Napisano 8 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 Mam wejscie z przodu na słuchawki , a z tyłu żadnego AUXa nie ma Cytuj Link to post Share on other sites
SoundsGreat 1647 Napisano 17 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 Może zróbmy tak. Pokaż nam te kolumny na fotografii, tak żebyśmy mogli cokolwiek wywnioskować na ich temat. Jeśli mają tabliczkę znamionową to poproszę to na drugim zdjęciu. I teraz tak. Skoro jest to wieża z 5-ciu segmentów, to wzmacniacz musi mieć "wejścia". wywalasz segment z popsutym CD, odpinasz przewód i w jego miejsce podpinasz DVD które stawiasz na samą górę - mylę się? (tu także poproszę o fotki). Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts