Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam.

Mój kumpel przymierza się do zakupu PC , Nie wymaga on potwora który będzie połykał gry o mocnych wymaganiach w całości.

Chcę on tak jak w temacie do 1,500 .

Nie akceptuję komentarzy typu "A poczekaj .. dołóż ... poproś mamę ... poproś tatę .

Nie ma być do 1,500 PLN i koniec.

Czekam na wasze propozycje .

Wasze ..nie jakieś linki.

Gość JackHammer

Ja we wrześniu złożyłem zestaw na phenomie 955 i zint graf hd 4250 na płycie głównej. To mi wyszło 1400 nie całe bez obudowy. Nie dawno kupiłem grafe, może takie przejściowe rozwiązanie? O ile za 2-4 miechy będzie miał szmal jak nie no to zestaw UP dobry jak na budżet oczywiście.

Bierz jakiegoś i3 530-540 do tego radka HD6770(albo 7770), jakaś płyta pokroju H55M-S2H, Chieftec CTG450 wystarczyć powinien, Brutus(obudowa albo 310 albo 410), 8 GB ram DDR3 za 160 kupisz, dysk jakiś WD Caviar WD5000. Nagrywareczka i powinno śmigać, o ile sama jednostka, bo jak z monitorem to nie oczekuj że za tyle kupisz ;]

A tu ci jeszcze zapas zostanie.

Ja mam tą konfigurację(różnica Radeon HD 6870 od GB 3x windforce OC), śmigam sobie na BX2231 przy FullHD BF na ultra(bez AA)

Wiedzmiń 2 chodzi na ultra bez ubersamplingu.

Crysis2 to już nie na ultra ale prawie wszystko Ultra(jak monitor mniejszy to ultra). śmiga

I wszystko to około 45 FPS bez spadkó dużych(BF3 na singlu 60 FPS, albo single a multi to różnica więć ;])

Teraz będzie że namawiam do tego co mam, tak z tym się zgodzę, ale namawiam latego że sprawdziłem ten sprzęt i jest naprawde dobry, teraz go rozbuduję ;])

To nie jest takie gówniane. Pozatym wiem że jest full sprawny bo to mojego szwagra i bf3 na wysokich chodził

może nie gówni*** ale padaczka. 8800GT jest stara i co chwile narzeka ktoś ze mu sie psuje.

Moze BF3 pociągnie na wysokich ale nie wiadomo jak długo pociągnie

JacobX14 Dobrze mówi

Edytowane przez konradi1995

jesteś bardzo ynteligentny

Dziękuję wiem to :)

Bierz jakiegoś i3 530-540 do tego radka HD6770(albo 7770), jakaś płyta pokroju H55M-S2H, Chieftec CTG450 wystarczyć powinien, Brutus(obudowa albo 310 albo 410), 8 GB ram DDR3 za 160 kupisz, dysk jakiś WD Caviar WD5000. Nagrywareczka i powinno śmigać, o ile sama jednostka, bo jak z monitorem to nie oczekuj że za tyle kupisz ;]

A tu ci jeszcze zapas zostanie.

Ja mam tą konfigurację(różnica Radeon HD 6870 od GB 3x windforce OC), śmigam sobie na BX2231 przy FullHD BF na ultra(bez AA)

Wiedzmiń 2 chodzi na ultra bez ubersamplingu.

Crysis2 to już nie na ultra ale prawie wszystko Ultra(jak monitor mniejszy to ultra). śmiga

I wszystko to około 45 FPS bez spadkó dużych(BF3 na singlu 60 FPS, albo single a multi to różnica więć ;])

Teraz będzie że namawiam do tego co mam, tak z tym się zgodzę, ale namawiam latego że sprawdziłem ten sprzęt i jest naprawde dobry, teraz go rozbuduję ;])

O przyda się dzięki wielkie :)