Skocz do zawartości

Witam Jakie chłodzenie do Obudowy Cooler Master Elite 310 ?

Recommended Posts

Witam , jak w temacie jakie chłodzenie zamontować na Bok Obudowy ? Mam 2 miejsca na wentylatory górny i dolny górny jest pewnie na procka ale na procka to kupie jakiegoś frezeera zamiast standardowego wentylatorka od Intela :) Chodzi mi o dolny wentylatorek jaki zamontować żeby chłodził fajnie karte ? Jakis dobry przede wszystkim CICHY no i w miare cenowo ...

To jest moja obudowa i na dole aukcji jest zdjęcie z boku obudowy jak to wygląda :)

http://allegro.pl/hit-cooler-master-elite-310-czarno-srebna-dg-i2519661437.html

Pozdrawiam

Hm no to teraz sam już nie wiem ... No właśnie żeby była dobra cyrkulacja powietrze ... bo tam u mnie już jeden w miare duzy jest fabrycznie zamontowany na obudowie z tyłu ... z drugiej strony czy taki 800 obr wystarczy ? Karta przyjdzie mi w poniedziałek i bedzie to Saphire 7870 i chciał bym ja pewnie nie bawem podkrecic więc potrzebny mi dobre chłodzenie :)

Chłodzenie juz kupione takie jak napisał "t.luk" :) Cena za jaka kupiłem u siebie w sklepie to 23.90 ... Bardzo fajnie chodzi i wydaje mi sie że wystarczy spokojnie 800 rpm ... jutro jak bede miał chwile czasu to zobacze ile stopni ma karta z tym wiatraczkiem a ile bez :)

• 2 tygodnie później...

Żeby nie tworzyć kolejnego tematu, zapytam tutaj.

Przejrzałem mnóstwo opinii, tematów zbiorczych itd. o tym wszystkim i już tak się pogubiłem, że nie wiem co wybrać.

Obudowa ta sama.

Chłodzenia:

Proc i5 750 - > będzie Prolimatech Mega Shadow

Karta hd 5850 -> będzie Gelid ICY VISION rev.2

Oba podzespoły mam zamiar podkręcić.

Ramy : Kinston 1333 HyperX'y 2x 2gb

Czego potrzebuję:

1. 1?2? Wiatraczki na proca.

2. Na pewno trzeba dodać na przodzie.

3. Myślałem o wiatraczkach na boku (ale jeśli mają zaburzać to po co są na nie miejsca?)

4. Być może trzeba wymienić ten stock'owy pod zasilaczem? (Czasem trzeba mu pomóc prawidłowo zaskoczyć, żeby nie buczał :P)

Bardzo proszę o pomoc.