bigipl 22 Napisano 1 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 Posiadam gtx 560 ti od asusa i podczas gry mam dziwne piski wydaję mi się że to cewka bo czytałem na innych forach da się to jakoś sprawdzić i naprawić ? Cytuj Link to post Share on other sites
ap1987 7 Napisano 2 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2012 Witaj, mój 560Ti też wydaje pisk, ale TYLKO gdy obciążę go na 100% przez grę wykorzystującą PSYHIX. Jeśli obciążenie jest mniejsze niż 90% - jest cisza. Na poczatku szukałem przyczyny ale w 98% gier problem nie występował. Próbowałem oddać kartę na gwarancję, ale odmówili mi ponieważ karta działa. Po tym zdarzeniu odpaliłem grę, na której mi karta piszczała, zostawiłem na kilka godzin, i czekałem na jakiś objaw uszkodzenia grafy. Nic takiego się nie stało. Cytuj Link to post Share on other sites
Bomber3d 29 Napisano 2 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2012 Zdarza się. Mój radek też czasami piszczy, w dziwnych momentach to się dzieje, np. podczas odtwarzania video w Stalkerze, albo w Settlers 7 w menu. W trakcie grania zwykle pisku jednak nie ma. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 2 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2012 mój 560Ti też wydaje pisk, ale TYLKO gdy obciążę go na 100% przez grę wykorzystującą PSYHIX.Chyba PHYSX (np. w Batman AC)? Cytuj Link to post Share on other sites
ap1987 7 Napisano 2 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2012 Chyba PHYSX (np. w Batman AC)? hehe, oczywiście masz rację Cytuj Link to post Share on other sites
bigipl 22 Napisano 2 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2012 Ale te piski występują jak zaczyna robić się gorąco w pokoju jak mam otwarte okno to jest cisza ale dziwnym problemem jest to że jak wiatrak ustawie na 50 % przy otwartym oknie jest cicho prawie nie słychać ale jak zacznie robić się gorąco w pokoju to na 50 % jest głośno . Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts