Skocz do zawartości

Pomoc w wyborze karty

Recommended Posts

Witam.

Ostatnio przymierzam się do kupna karty graficznej, ale jestem dość zielony w tym temacie, dlatego drodzy koledzy zwracam się do was o pomoc. Szukam karty do 500 zł. Gram głównie w League of Legends, a moja staruszka już sobie nie radzi. Poszukuję karty która pociągnie LoL'a z przyzwoitymi fps.

Mój PC:

-procesor - AMD Athlon II X2 245 2,9 GHz

-płyta główna - AsRock N68C-S UCC

-pamięć ram - DDR3 2 GB 1333 MHz

-zasilacz - 400 W

Edytowane przez tezzior

http://allegro.pl/sapphire-hd-6850-1gb-hdmi-sklep-i2503756335.html

Trochę ponad budżet no ale przynajmniej byłbyś zadowolony do tego karta cicha, a to na pewno też plus

Powiedz tylko proszę jaki masz dokładnie zasilacz (marka/model)

400W nikomu nic nie mówi

Ewentualnie to:

http://allegro.pl/sapphire-hd-6770-1024-mb-gddr5-128-bit-dvi-hdmi-i2505052100.html

Edytowane przez Fikuzi
  • Popieram 1

Podaj jaki masz zasilacz ? :)

Spróbuj odblokowac procesor do 4 rdzeni a nóż się uda, bo jest taka mozliwosc jak się nie uda to go chociaz trochę podkrec.

Karte podam jakąś jak podasz jaki masz zasilacz :)

Edytowane przez toniek-94
  • Popieram 1

Panowie sprawdziłem dokładniej zasilacz, na naklejce jest napisane:

MODEL: #2305 LPK2-25 2*SATA

420 W

Co do karty, to zmiana budżetu na ~400 zł (nie jestem jakimś zapalonym graczem, po prostu lubię sobie czasem pograć w LoL'a, więc nie potrzebuję kosmicznego sprzętu). Zmiana zasilacza też chyba nie wchodzi w grę, gdyż ostatnio trochę krucho u mnie z kaską. Mam nadzieje, że pomożecie w znalezieniu jakiejś odpowiedniej karty. :)