Skocz do zawartości

Recommended Posts

Chciałbym się was zapytac czy ten zestaw LC jest dobrze dobrany (dla kumpla) :

Swiftech Apogee GTZ Ci7 - LGA1366

239.00PLN

EK Water Blocks EK-FC 5870 CF - Acetal Nickel

399.00PLN

EK Water Blocks EK-FB EVGA X58 LE Acetal+Nickel

509.00PLN

Feser Xchanger Quad Radiator 480

529.00PLN

Swiftech pompa MCP355 12V (Laing DDC 1T + )

289.01PLN

EK Water Blocks BAY SPIN Reservoir - Acetal

239.00PLN

Feser Tube - 10/13 Acid Green UV - 2,5m

45.01PLN

Feser One 1L UV Acid Green

49.00PLN

Aqua Computer Aquaero 4.0 LCD-Display White/Blue z PowerBooster

549.00PLN

Łącznie: 2847.02PLN

Czy coś zmienic w tym zestawie ?

Jakie złączki do tego zestawu ?

Przydatny jest ten panel monitorujący, czy to tylko taki gadżet ?

Popieram Darodaredevila jeśli chodzi o blok :hahaha: Co do reszty jest w sumie ok tylko powiedz na jaki sprzet ten zestaw. Co do złączek to ja wziąłem Szybkozłączki Fesera :) Jeśli chodzi o panel to to jest gadzet za ta kase ja bym kupil bloki na mosfety czy po prostu zaoszczedził kase ale znam takich ktorym to jest potrzebne kwestia gustu

http://www.cooling.pl/tygon-waz-r3603-1 ... 50764.html

albo

http://www.angela.pl/p4936,masterkleer- ... zysty.html

10/13 nie zrobi ci ładnych łuków dodatkowo średnio prezentuje się w całym układzie wiem po sobie bo miałem 10/13 zmieniłem na 11,1/15,9 :hahaha: duże grube robi swoje :)

złączki już według uznania albo skręcane albo proste choinkowe your choice

A coś ci nie pasuje w cooling.pl ? Bardzo dobry sklep nawet jak czegoś nie mają to zazwyczaj są w stanie sprowadzić :hahaha: Co do płynu to myślę że średnio co pol roku przynajmniej ja tak robię :) Przy wymianę płynu radze zajrzeć do wnętrza blokow zwłaszcza CPU :>

P.S. Liczba moich postów :)

Nie że nie pasuje tylko tak się pytałem, bo może jest jakiś lepszy sklep niż cooling. Dobra to już coś wiem, że tak średnio co pół roku wymieniac płyny. A ile kolega ma zamówic płynów Freeser (litrów). A złożycie coś porządnego na socket LGA1156, kasa około 3k zł.(Płyn ma byc koloru niebieskiego, no i ładnie się prezentowac w obudowie corsair obsidian)

Ja do swojego układu:

-CPU

-NB

-SB

-GPU

-Rez EK 250

-Mosfety

-2m weza

I biore 2L płynu lepiej kupić litr za duzo zwłaszcza ze plyn nie jest taki drogi i sie nie przeterminuje tak szybko, w butelce spokojnie w normalnych warunkach do następnej wymiany starczy :>

Bardzo chętnie tylko jest 1 problem a mianowicie w tym tygodniu przyjdzie dopiero paczka z ostatnimi częściami teraz jest wszystko rozłożone na biurku i wyglada to conajmniej dziwnie :-> Jak tylko skończę odrazu wrzucam fotki do mojego tematu (link w sygnaturce)