kbrbabzbtb 1123 Napisano 31 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 Jeżeli nie grałeś w 99% gier w ostatnich latach to jasne jest, że warto kupić konsolę. Bardziej niż wcześniej z tego względu, że zagrasz w wiele hitów, które możesz dzisiaj kupić w cenie pewnie od 20 do 100pln, czyli śmieszne pieniądze w porównaniu do cen premierowych. Ale reszta rozbija się o to czy lubisz max grafikę, czy lubisz modować gierki, czy wolisz grać z mychą i klawiaturą czy może z padem. Czy cenisz sobie wygodę i łatwość obsługi czy może lubisz walczyć ze sterownikami i czekać na patcha @Mixtape Pewnie, że Uncharted nie urywa du*y. Tak szczerze to największe wrażenie ostatnimi laty zrobił na mnie Crysis 2, Witcher 2, Metro 2033 odpalone na ultra na dobrym PC podpiętym pod duży TV...optymalne wrażenia. Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 31 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 Pewnie, że Uncharted nie urywa du*y. Urywa. Link to post Share on other sites
Luiso 1 Napisano 31 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 Dobra to i ja się wypowiem. Może choć trochę Ci pomogę. Aktualnie jestem posiadaczem wszystkich 3 sprzętów. PC i Xbox moje Ps3 kolegi. Dla mnie ostatnio na żadnej platformie nie ma interesujących gier na dużą skalę z pewnymi wyjątkami. Diablo 3 bardzo mnie zawiodło a kolejne Call Of Duty, Crysisy i Bfy zupełnie mnie znudziły choć i na konsolach nie jest lepiej. W chwili obecnej jestem w stanie stwierdzić, że lepszym wyborem jest kupno PS3. Xbox360 ma coraz mniejsze wsparcie. Ale ja osobiście polecam połączenie PC i PS3. Największy plus to darmowa gra online i chyba ciekawsze Exclusywne produkcje na PS3. I to powinny być kluczowe argumenty. Najważniejsze pytanie to jakiego typu gry preferujesz. Ja niedawno pogrywałem w Skyrima, ale teraz akurat przepadłem w świecie odpowiednika tej gry na PS3 czyli Dragons Dogma. Serii Halo oraz Gears of War nie uświadczysz na innych platformach. Warto dodać, że kwestia grania na PC z padem w ręku na 40 calowym Tv nie jest taka oczywista. Wiedzą o tym gracze, którzy preferują w większości gier pada. krótko mówiąc poziom wsparcia obsługi pada na Pc jest bardzo niski. Część gier nie działa prawidłowo, część działa a inna część gier zupełnie nie ma obsługi. Jeżeli miałbyś kogoś do towarzystwa do gry do nie ma to jak konsola stacjonarna. Turniej w Pesa lub Fife, Turniej w Nowego Mortala czy Soul Calibur i wiele gierek z PSN typu awesomenauts. Jeżeli masz z kim grać to się nie zastanawiaj. Kwestia grafiki jak dla mnie jest mało istotna. Dla mnie poziom graficzny gier z konsol na dużym TV jest wystarczający a przy exach jest bardzo dobrze. Choć są produkcje zupełnie nie przystosowane do danej rozgrywki i tną niemiłosiernie jak np. Dragon Age. Jednak te wybitne gry działają poprawnie. Kończąc wywód osobiście stawiałbym na używaną zadbaną ps3 a w nastepnym kroku dokupiłbym jakiegoś PC. Może nawet i po wyjściu next genów. Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 31 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 (edytowane) krótko mówiąc poziom wsparcia obsługi pada na Pc jest bardzo niski. Część gier nie działa prawidłowo, część działa a inna część gier zupełnie nie ma obsługi. Totalna bzdura kolego, bo ja gram w wszystko na padzie od dwóch lat (za wyjątkiem gier jak D3 i strategii - wiadomo) na PC i jakoś jedyna gra jaka nie miała domyślnie jakimś cudem obsługi pada to MW3 (a black ops miało więc nie rozumiem). Cała reszta na czele z BF3 obsługuje pada bez żadnego problemu więc nie pisz herezji. Edytowane 31 Lipca 2012 przez effendi360 Link to post Share on other sites
erni1996 110 Napisano 31 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 up bf 3 nie obsługuje domyślnie pada samemu trzeba się bawić w konfigurację nie wszystkie gry mają domyślną obsługę pada działa lecz trzeba się pobawić Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 31 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 up bf 3 nie obsługuje domyślnie pada samemu trzeba się bawić w konfigurację Chłopie skończyłem tą grę na padzie więc co Ty mi tu gadasz. Nawet ikonki na ekranie są pod pada jak się na nim gra ! nie wszystkie gry mają domyślną obsługę pada Wymień 3 tytuły z ostatnich dwóch lat wyłączając oczywiście starategie, diablopodobne i MMO. Link to post Share on other sites
erni1996 110 Napisano 31 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 kolego jak ja próbowałem to musiałem na multi każdy klawisz ustawiać w padzie może masz jakieś specialne stery do gier jak tak to jakie kolejna gra to chociaż jeden z ostatnich nfs Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 31 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 (edytowane) jeden z ostatnich nfs Który konkretnie ? Skończyłem każdego NFSa i nie wyobrażam sobie, żebym w to na klawie musiał grać. Może napisz, "jeden z ostatnich nfs, w które grałem" to może jakiś z lat dziewięćdziesiątych to się zgodzę, że pada mógł nie obsługiwać kolego jak ja próbowałem to musiałem na multi każdy klawisz ustawiać w padzie To jakiego ty masz pada ? Bo ja na multi tak się składa też grałem na padzie i nie było problemu. Pad oczywiście Xboxowy. Edytowane 31 Lipca 2012 przez effendi360 Link to post Share on other sites
erni1996 110 Napisano 31 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 ja też sory już wiem w czym mógł być problem wcześniej używałem w bf3 jiosticka Link to post Share on other sites
Ofalo 7 Napisano 31 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 No właśnie zastanawiam się nad wyborem. Mam komputer ale bardzo stary i wolno chodzi. Konsola, jak już miałbym wybierać to chyba PS3, bo: 1. bardziej mnie ciekawią ekskluziwy, 2. nie trzeba płacić za neta, Ale jedyny największy minus moim zdaniem to pad. Gdyby pad był taki jak xboxowy to bym brał bez zastanowienia. Osłabia mnie wygląd i nie jest wygodny. ALE w sumie komputer to podstawa prawda? Za PC są same pozytywy: 1. Gry w lepszej jakości, 2. Pady też na nim działają, 3. Jak się starzeje, wymieniasz w nim coś i śmiga. Jedyny minus to chyba cena, ale używasz go do wszystkiego. I do gier i do pracy i do internetu. Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 31 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 Gdybym teraz miał wybierać co zostawić pod strzechą to wybrałbym Peceta na 1 miejscu na 2 Xa na 3 Wii a na 4 ps3. Przez lata siedziałem na konfigu - laptop net, filmy, konsola - gry. Fakt jednak taki, że moje wymagania poszły do przodu i po prostu grafa na obecnych konsolach mnie odrzuca (za wyjątkiem może wii bo exy na tą konsolę na prawdę mają to COŚ). Link to post Share on other sites
Xarix 2265 Napisano 1 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 Kiedyś na obóz kolega wziął PS3 a ja X360... No i ciągle przez mój pokój ktoś się przewijał żeby p[ograć na xie , a w pokoju z ps3 czasami ktoś się pojawił Zresztą grałem raz na tym produkcie Sony i pad jakiś niewygodny, na kineskopie prawie nic nie było widać( w hotelu..heh tak CRT'eki stare) a na xie w miarę to szło i niektórzy nawet mówili , że w AC II jest piękna grafika Link to post Share on other sites
Luiso 1 Napisano 1 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 i jakoś jedyna gra jaka nie miała domyślnie jakimś cudem obsługi pada to MW3 i jakoś jedyna gra jaka nie miała domyślnie jakimś cudem obsługi pada to MW3 No proszę jeszcze wspominasz o domyślnej obsłudze. - mass effect 3, stalker, dragon age Nie każdy również ma ochotę bawić się programami zewnętrznymi wymuszającymi działanie. Nie jest to zawsze bezproblemowe. I nie każdy lubi Pada od Xboxa. I to moim zdaniem jest największa wada, że ten Pad jest najbardziej wspierany. Dla mnie granie w Pesa na padzie od ixa jest znacznie bardziej męczące niż na kontrolerze od Ps3. A i podam przykład gry z którą pad od Xboxa nawet ma problemy. Sprawdzałeś Aliens vs Predator ???? Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 1 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 We wszystkich wymienionych tytułach działał mi kontroler od Xa bez problemu. Poza stalker. Ale to nie gra z ostatnich 2 lat Bo np metro działa bez problemu. Link to post Share on other sites
Luiso 1 Napisano 2 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2012 Działa Ci domyślnie tzn. ustawienia gry przewidują np. Mass Efect 2 i 3??? Z gier jeszcze mi w pamięć wpadła Splinter Cell Conviction ale to chyba ma więcej niż 2 lata. faktycznie jakiś NFS nie działał prawidłowo, mimo że obsługa była mozliwa to działało nie tak jak trzeba. Stalkery rzeczywiście starsze tylko ja dużo po premierze zacząłem grać:-) Dorzucę Ci jeszcze Magic The Gathering Duels Of The Planeswalker 2010. Link to post Share on other sites
wojtt 4 Napisano 7 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 (edytowane) Wszystko zależy czego oczekujesz oraz w jakie gry chcesz grać. Ogólnie statystyki pokazują, że rynek PC zaczyna dominować nad rynkiem konsol. Jeżeli chcesz grać w gry wymagające zestawu myszka+klawiatura to tylko komputer, natomiast jeżeli lubisz gry typu Fifa lub bijatyki to bierz konsolę. Ja skłaniałbym się jednak ku pecetowi bo jest urządzeniem bardzo uniwersalnym. Edytowane 7 Sierpnia 2012 przez wojtt Link to post Share on other sites
Recommended Posts