Skocz do zawartości

Czy warto kupić konsolę?

Recommended Posts

Witam

Zastanawiam się nad kupnem jakiegoś sprzętu do grania, PC lub jakaś konsola. I mam dylemat co wybrać, dlatego poprosiłbym kogoś kto może niedawno kupił jakąś konsolę (mam na myśli xbox albo ps3) lub wie czy warto jeszcze ją kupić. Wydaję mi się, że lepszym rozwiązaniem jest PC, ale co ja tam wiem jak konsoli nigdy nie miałem. Nie grałem w 99% gier, które wyszły w przeciągu 3-4 lat, więc miałbym w co grać.

Dzięki za wszelkie pomocne odpowiedzi.

Na razie raczej PC. Jak wyjdą nowe generacje konsol to kupisz ją za 2500/3000zł. Jak teraz kupisz konsolę x360 do zbootowania to możesz wydać 700zł i mieć piraty skoro tyle masz do grania ;) Ew. kompa za ~1500zł i też masz gry piraty. Konsole są teraz słabsze od PC.

Ciężko powiedzieć co lepsze najlepiej mieć oba ale to trochę drogi interes.To zależy czy masz wogóle jakiś komp w domu jeśli tak to lepiej konsole bo chociaż nie trzeba w części ładować kasy.Tylko teraz bym poczekał na nowego Xboxa lub kupić jakiegoś używanego z 2 padami już za 600zł można mieć.

jezeli masz jakikolwiek komputer i szukasz maszyny kotra odpali kazda gre nie szukasz FUll HD itp szukasz fajnej zabawy z przyjaciółmi typu FIFA CALLL of duty w COP bierz konsole

dzisiaj w konsolach grafa jest okropna, jedynie exy ratują sytuacje do tego ta płynność, 20-30 fps...

Ludzkie oko potrafi zobaczyć około 25FPS a dobrze ,,wytrenowane" z 35FPS,więc po co więcej?

Co do grafy może jest gorsza ale to nie jedyny ważny komponent dobrej gry.

Ludzkie oko potrafi zobaczyć około 25FPS a dobrze ,,wytrenowane" z 35FPS,więc po co więcej?

Hahahahahahaha %-) Tak jest w przypadku telewizji, ale niekoniecznie animacji komputerowej. Jak myślisz dlaczego ludzie płacą ogromną kasę za monitory 120Hz i wcale nie korzystają na nich z 3D?

Znaczna większość gier na PS3/X360 ma wymuszoną granicę 30 fps, która potrafi jednak zostać zachwiana w momencie największej akcji. Ostatnio próbowałem grać na PS3 w Dragon Age i jest to taki pokaz slajdów że nie idzie wytrzymać.

Konsole nadają się jedynie do tytułów "exclusive" i tyle... gier od początku do końca tworzonych na konkretną platformę...

Ta, ja wczoraj "grałem" przez 30 min w Prototype 2 na 10-15 fps(w sumie to nie wiem czemu tak mało...) i jakoś to szło, ale się strasznie wkurzałem, że nie ma chociaż tych 25, bo to też mi na razie wystarcza. Jak ma się słaby sprzęt to trzeba się na razie z tym pogodzić i trochę pomęczyć.

Oczywiście dalszą przygodę z w/w grą rozpocznę po zmianie platformy :P

Porownywalem ostatnio nfs the run xbox vs pc niskie średnie i zdecydowanie lepiej z grata na pc ( sprzed z sygnaturki dodatkowo gry mają ograniczenia na konsolach np. Bf 3 na konsolach mniej celi tylko 16 osób vs 64 jak masz trochę kasy to ja bym się nie zastanawiał i składał pc

Budżet wynosi 1900zł, złożyłem coś takiego: http://www.morele.net/inventory/info/61NHFK/

Zestaw na razie ujdzie na BF3, Batman AC, Metro 2033 czy GTA IV. O tyle jest dobry zestaw, że jak nie będzie dawał rady to sobie wymienię procka na i5 2500k, a kartę np. na... GeForce'a 690 :D Nie no żart, ale zestaw wygodny do późniejszego upgrade'u.

Ten zestaw jest chyba wydajniejszy niż współczesne konsole, a on nie będzie służył tylko do gier.

A moim zdaniem konsolę warto kupić, jest wiele świetnych produkcji których na PC nie uświadczymy. Niedoskonałości oprawy AV z odległości kilku metrów od telewizora nie rażą tak bardzo w oczy, a komfort gry czyli wyrko + browar robią swoje :) Jeżeli cisnąć ostatnie grosze na budżetowy zestaw, to wolałbym uraczyć się jednak jakimś X360.

Foxy97 Ale to nie jest zestaw do późniejszego upgrade'u. A w moim zestawie wymienię na i5 2500k i lepszą kartę i nie muszę wymieniać całego kompa. A ten zestaw styknie, nie będę grał w najnowsze gry, nadrobię zaległości :D Bioshock, Batman, AC, Dead Space,

gtxxor Ale zawsze można podłączyć bezprzewodowego pada pod kompa i grać jak na konsoli, na wyrku, z browcem ^^ Sam mam bezprzewodowego pada od xboxa i jestem bardzo zadowolony, najlepszy pad jaki trzymałem w łapkach.

• Popieram 1

Wiesz stary powiem Ci jedno. Ostatnio zagrałem sobie u kolegi w Uncharted 3 na 50 calowym SmartTV i powiem szczerze, że grafika nie urywa du*y. Jest ładna ale nie najładniejsza, Podobna sytuacja z innymi grami. Więc jak chcesz PC i hulać na max detalach, to conajmniej 2000 - 2500 zł. Moim zdaniem nie warto już kupować konsoli dla nowych gier.

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...