Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam mam problem otuż włączam komputer wszystko jest ok mogę go użytkować nawet pare godzin na internecie ale jeżeli włączę grę to po 15 sekundach się wyłącza nic żadnego komunikatu nic kiedy go włączam

po tym jak mi się wyłączy działa bez problemu cały dzień mogę grać ilę chcę to nie problem temperatury pod obciążeniem procesor ma temperature 61stopni a karta 60stopni..naprawdę nie wiem w czym problem pomocy

P.S kiedy go wyłącze jak działa bezproblemowo i po jakiś dwóch godzinach go włącze to problem jest od nowa myślę że komputer myśli i jest problem z kompatybilnością czegoś.

Edytowane przez normalgame

Dziwny ten problem masz naprawdę, hmm.. jak dzieje Ci się to od paru dni zrób backup'a do momentu w którym tak się nie działo, a jeżeli masz go od dłuższy czas może usuń ostatnio instalowane programy lub też defragmentacje dysków zrób, może jak się poukłada to się naprawi. Polecam również przeskanować PC, może po prostu jakiś wirus.

Sama Twoja grafa+mobo+proc przy obciążeniu pobiera ~540W a do tego dochodzi dysk, ram itd.

Bzdura!

540W?

Mój zestaw pobiera ~350W w stresie.

A co do problemu autora tematu.

Jeżeli się wyłącza w stresie to winę ponosi temp procesora, maks deklarowana temp przez producenta temp jest 62c. Proponuje oczyścić chłodzenie procka i ew. pastę wymienić.

Edytowane przez siwers90

Bzdura!

540W?

Mój zestaw pobiera ~350W w stresie.

A co do problemu autora tematu.

Jeżeli się wyłącza w stresie to winę ponosi temp procesora, maks deklarowana temp przez producenta temp jest 62c. Proponuje oczyścić chłodzenie procka i ew. pastę wymienić.

http://imageshack.us/f/849/loliej.png/

Tu macie moją zagadkę kiedy rano włączyłem komp nie wiem może komputer myśli że komp mi się przegrzał i wyłącza go wcelu żeby się nie spalił a po ponownym uruchomieniu komputer wykrywa prawdziwą temperature ?

Wytłumacze wam mój problem najprościej jak mogę np: rano włączę komputer włączam grę ładuje mi się mapka w ghost recon future solidier załadowała się respawnuje się a po 15 sek komputer mi się wyłącza a po ponownym włączeniu mogę grać cały dzień!!!!!!

Proponuje tak:

1. Zresetuj bios

2. Ściągnij OCCT i załącz na 10 min

I jeżeli komp się zresetuje podaj temp. procka sprzed resetu.

yyy zresetowałem bios włączyłem occt patrzę a tu nie widzę temperatury procesora

EDIT.Włączyłem gierkę komp się wyłączył włączam spowrotem i temperatura procesora od 60stopni spadła do 50stopni po włączeniu teraz komp działa normalnie..

tak jak ci napisalem załacz cpu occt, tryb testu "duzy zestaw danych" i niech pochodzi 10 min. Bo z tego co mówisz wnioskuje tylko że komp się wyłącza tylko z tego powodu przegrzewania się procka.

Edytowane przez siwers90

tak jak ci napisalem załacz cpu occt, tryb testu "duzy zestaw danych" i niech pochodzi 10 min. Bo z tego co mówisz wnioskuje tylko że komp się wyłącza tylko z tego powodu przegrzewania się procka.

więc tak w ciągu dwóch minut temperatura procesora wynosiła 85stopni i się utrzymała a potem się schłodziła komputer tym razem po resecie biosu mi się nie wyłączył

85C na początku potem max 58C ale to po jakiś 3 minutach..

P.S planowałem na początku kupić COOLER MASTER HYPER 212 EVO może trzeba jak najszybciej kupić.lub podajcie propozycje jaki pod mój procesor kupić..do 150zł