Skocz do zawartości

Mam 1333 Mhz czy moge wsadzić do tego pamięci 1066 Mhz ?

Recommended Posts

Witam serdecznie :) Jak w temacie posiadam Obecnie 4gb Pamięci Ram : KIngston KVR1333D3N9K2/4G Pamięci chodzą w Dual-Chanel ...

1. I teraz moje pytanie , jaka jest różnica między 1333mhz a 1066 mhz ? Jak pytałem sprzedawce to mówił że znikoma ... Jak to jest w praktyce ?

2. Chce dokupić jeszcze 4 GB Ramu i tutaj moje pytanie , czy jest sens dokładać Ram w 1066 mhz jesli obecne 4GB jest w 1333 mhz ?

3. I czy można mieszać firmy że tak powiem tzn. Jesli obecne pamięci mam z KIngstona czy moge wrzucić np. Patrioty czy Geile ? Pytam bo słyszałem różne opinie że najlepiej współpracują pamięci tego samego producenta %-) dla mnie to dziwne ale może tak jest - nie znam sie na tym akurat ...

Bardzo prosze o odpowiedz ...

Pozdrawiam :D

• Popieram 1

Pamięci ddr3 są kompatybilne ze sobą. Jesli włożysz jedną kość 1333, a drugą 1066, to ta o większej czestotliwosci przystosuje się do drugiej i będzie chodzić z jej prędkością.

Dokup identyczne pamięci o tej samej częstotliwości, dwie inne mogą nie działać w trybie dual.

Między 1333Mhz, a 1066 nie ma większej różnicy, gdyż 1333 ma większą częstotliwość, ale 1066 ma mniejsze opóźnienia.

Między 1333Mhz, a 1066 nie ma większej różnicy, gdyż 1333 ma większą częstotliwość, ale 1066 ma mniejsze opóźnienia.

Niekoniecznie - jeżeli 1066 MHz są starsze (a na ogół są bo już takich nie produkują), to mogą działać z wyższymi opóźnieniami niż 1333 MHz (nadal produkowane). Oczywiście zależy do od konkretnych modułów.