marley22 0 Napisano 28 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2012 Witam. Postanowiłem wymienić mojego kilkuletniego gruchota, od razu zaznaczam że nic z niego nie nada się do nowego zestawu. Nie jestem w tym temacie obecnie zbytnio obeznany, choć kiedyś troszkę hardwarem się interesowałem. Obecnie złożyłem taki zestaw: techplanet.pl/zamowienie/d0a9b65ad65111e1a1320050569a6808/platnosc-i-dostawa/ Pewnie zaproponujecie zmienienie procka z i5 na i3, a w zamian za to wstawienie mocniejszej grafiki. Ja jednak myślę, że w moim przypadku tak będzie lepiej gdyż będę jak narazie grał w 1280x1024 (monitor 17'), jeśli kiedyś bym przeszedł na Full HD zmienił bym przy okazji karte na jakąś HD7850. Komputer głównie do gier + codzienny użytek -Procka bez 'k' ponieważ nie myślę, żeby go jakoś kręcić a myślę że tego o te 500-700Mhz dało by radę? -Mam jeszcze pytanie co do karty: czy ta XFX to dobry wybór, czy może wziąć od innego producenta? ( Bardziej dla mnie się liczy wydajność, oraz aby była w miarę chłodna, hałas mi raczej nie przeszkadza). -Tak jak mówiłem komputer będzie działał w rozdzielczości 1280x1024 (przynajmniej na razie, jeśli kiedyś bym się zdecydował zmienić monitor na full HD, zmienił bym przy okazji grafike na jakiegoś HD7850 or sth, ale na razie się na to nie zanosi) -Czy w takiej rozdzielczości taka grafika + ten procek da radę udzwignąć większość gier w max/high na 1280x1024? -Co do płyty głównej to też za bardzo nie wiem. Taka by była dobra czy może Gigabyte GA-B75M-D3V będzie lepszym wyborem? Jakimś entuzjastą OC nie jestem ale troszkę może w przyszłosći grafikę chciałbym podkręcić. Z góry dzięki za odpowiedź oraz ewentualne sugestie, jestem otwarty na wasze zmiany w zestawie jakby co Cytuj Link to post Share on other sites
wujashek 1204 Napisano 28 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2012 jest ok. obudowe mozesz wziac brutusa 430 Cytuj Link to post Share on other sites
Ofalo 7 Napisano 28 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2012 W takiej rozdzielczości to ty pograsz na najwyższych przez rok albo i dłużej. Procek jest ok, jakby karta nie dawała sobie rady w przyszłości to sobie wymienisz. Cytuj Link to post Share on other sites
marley22 0 Napisano 28 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 28 Lipca 2012 A co do płyty głównej to różnią się jakoś znacząco ten ASRock od tej Gigabyte o której pisałem? Któraś z nich jest 'lepsza', czy to tak naprawdę różni się tylko producentem. Czy takiego procka da rade podkręcić o te 500Mhz? I ostatnie pytanie czy ta grafika od XFX jest ok? czy może jakiś inny producent będzie lepszy w przypadku modelu HD6870? Cytuj Link to post Share on other sites
ken26 64 Napisano 28 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2012 XFX Radeon HD6870 Dual Heatpipe to dobry wybór karta chwalona za ciche i wydajne chłodzenie Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts