komandos92 0 Napisano 27 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 Witam jak w temacie zastanawiam się nad zakupem routera do domu.Bedzie głownie wykorzystywany do łaczenia ps3 z siecia,ale rownież innych urzadzen telefon ,tablet.Mieszkam w bloku dostawca internetu jest siec kablowa.Moje pytanie brzmi czy warto dopłacić do WR1043ND lub WR941ND proszę o odpowiedz z uzasadnieniem ?Jestem również otwarty na wasze propozycje innych modeli. Cytuj Link to post Share on other sites
Spojler 23 Napisano 27 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 WR1043 ma złącze USB i możesz pod niego podłączyć pendriva lub drukarkę i udostępnić w sieci lokalnej Jak nie potrzebujesz takiego bajeru to zostań na 941ND. Dodatkowo 1043ND posiada przełącznik 1000Mbps a 941 na 100Mbps - Jak podlączysz coś kabelkiem to będzie to jeszcze szybciej chodziło. Osobiście mam 1043ND i wgrałem na niego OpenWRT... Cacko jakich mało Cytuj Link to post Share on other sites
komandos92 0 Napisano 27 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 Ale jeżeli bede korzystał tylko z sieci bezprzewodowej to roznic miedzy WR1043 a 941ND nie ma(oprucz wesjcia usb)?A czy roznica miedzy tymi modelami a model WR841N bedzie odczuwalna jesli bede korzystał w bloku zasieg max jaki bedzie potrzebny to 7-8 metrów i bedzie przechodził przez 2 sciany? Cytuj Link to post Share on other sites
Spojler 23 Napisano 27 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 Ja ci radzę brać modele z 3 antenami, wtedy jak odbiornik również jest wyposażony w kilka anten to wtedy nie tracisz cennych pakietów a zarazem i lagów... Dobrze by było gdybyś powiedział gdzie urządzenia które będą odbierały sygnał będą się znajdowały. Jak te samo pomieszczenie i ewentualnie pokój obok to możesz brać nawet WR841ND jak chcesz coś stabilniejszego i pewniejszego to weź ten droższy. Cytuj Link to post Share on other sites
komandos92 0 Napisano 27 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 Sygnał bedzie przechodził z mojego pokoju przez przedpokuj do 2 pokoju ale głownie bede korzystał w tym pokoju gdzie będzie router.A miedzy WR1043 a wr941ND jest rożnica w sygnale?Czy rożnica jest tylko w złaczu usb i tym przełaczniku? Cytuj Link to post Share on other sites
mistrz 336 Napisano 27 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 (edytowane) Do twoich potrzeb wystarczą w zupełności te http://www.komputron...y/category/1/��a który sobie wybierzesz zależy od ciebie i nie warto przepłacać naprawdę.Dodam tyle: router z jedną anteną w bloku II piętro,8 metrów od routera do balkonu w tym dwie ścianki działowe i na balkonie dopiero sygnał traci po za tym w całym mieszkaniu jest ok.- z dwoma antenami : te same przeszkody + balkon ok. do tego sprawdziłem zasięg wychodząc z bloku i łapie max. do sąsiadującej klatki.Konfiguracja w tych modelach chyba jest najłatwiejsza od konkurencji i po Polsku.Możliwości i funkcje taż.Bo jak sam widzisz i porównując za tp-linka musisz wydać więcej.Sam zakupiłem nie dawno. Edytowane 27 Lipca 2012 przez mistrz Cytuj Link to post Share on other sites
komandos92 0 Napisano 27 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 Dzięki za odpowiedz.Ktoś jeszcze ma jakieś propozycje dla mnie lub może wypowiedzieć się na temat modelu podanego przez Mistrza? Cytuj Link to post Share on other sites
Spojler 23 Napisano 27 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 Szczerze powiedziawszy mam zaufanie do TP-Linka a 8level jest na rynku od niedawna. I jeszcze nie miałem styczności z tym sprzętem ale ponoć reklamuje się że jest łatwy w konfiguracji... Nie wiem czy 8level to chwyt marketingowców czy rzeczywiście dobry sprzęt, nawet programiści OpenWRT jeszcze ich nie dorwali Wszystko wyjdzie w praniu. Napisałem co miałem ale i tak wybór należy do ciebie... Cytuj Link to post Share on other sites
lwses 336 Napisano 27 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 (edytowane) Daleko nie trzeba szukać http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/test-8level-wrt-150-wrt-300.html http://digileaks.pl/1229-test-3-8level-wrt300/ Edytowane 27 Lipca 2012 przez lwses Cytuj Link to post Share on other sites
komandos92 0 Napisano 27 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 Iwses może ty mi coś zaproponujesz? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts