Skocz do zawartości

Recommended Posts

1. Częściowo tak, są różne aplikacje dzięki którym można korzystać z różnych usług sieciowych takich jak YT, FB, Tweeter, ect. ale stron jako takich nie można przeglądać.

2. Poprawnie skonstruowanie pytanie powinno brzmieć: Za co muszę płacić? %-) (czy na tym Forum, jest tak dużo cudzoziemców, którzy nie znają polskiego? :> ). Wracając do meritum, płatny jest abonament XBL Gold, który m.im. uprawnia do gry sieciowej.

3. Tak, p.w.

4. Zależy na ile wykupuje się abonament, można na m-c, można na rok. Aktualne ceny możesz sprawdzić m.in. na Allegro lub http://www.gamecodes.pl/

• Popieram 1

Tak jak napisałem wyżej, płaci się za abonament Gold, który uprawnia do gry sieciowej, korzystania z dodatkowych aplikacji YT,FB, ect. a także daje wcześniejszy dostęp do dem i gier na żądanie. Płaci się także za MS Points czyli wewnętrzną "walutę" Xboxa, można za nią kupować gry, DLC, ect.

Xboxa nie trzeba przerabiać, gry można pobierać z XBL bezpośrednio na konsolę (tak jak Steam, lub Origin) można za nie płacić MS Points lub kartą kredytową.

Jeśli jednak chodzi Ci o przeróbkę umożliwiającą uruchamianie pirackich gier to trafiłeś na złe forum %-)

Eee... LT może służyć do uruchamiania "kopii zapasowych" własnych gier i trzymajmy się tej wersji :)

1) Jeśli kupisz konsolę Xbox 360 S wyprodukowaną 06.2011 i później to na chwilę obecną są one nieprzerabialne.

2) Starsze Xbox 360 S wymagają albo zwierania ścieżek przy kontrolerze napędu (MXI), albo rozwiercenia ścieżki (Winbond)

3) Wszystkie 360 "Classic" są przerabialne. Najprościej idą napędy od Samsung i BenQ. Przy Hitachi jeden model wymaga specjalnie zmodyfikowanej AudioCD do wyciągnięcia klucza, zaś Lite-On'a najprościej odblokować jakimś tool'em w stylu Probe.

4) Zasada generalnie jest taka; rozkręcamy konsolę, wyciągamy napęd, podpinamy do PC, zgrywamy klucz, wrzucamy "piracki" firmware skojarzony z wcześniej wyciągniętym kluczem i skręcamy wsio. Jedynym problemem jest właśnie wyciągnięcie owego klucza, w zależności od napędu bierzemy za to w serwisie od 50zł (stare modele Samsung, BenQ) do 200zł za wymagającego wiercenia Winbonda.

Nikt Ci tu nie napisze skąd możesz pobrać pirackie oprogramowanie.Wygogluj jest tego multum.Lepszym rozwiązaniem byłoby PlayStation 3 do gry w sieci bo nic nie musisz płacić żeby grać bo PSN jest darmowy,a za Xbox Live musisz płacić abonament jakieś 120 zeta na rok.

Aplikacji na polskim rynku jest mało, a raczej tyle co nic.. Jakiś FB, YT i coś tam jeszcze widziałem, jak grałem ostatnio ze miech temu - na amerykańskim z pewnością więcej, mogę sprawdzić.. mam jakieś amerykańskie konto. Co do skórek to normalnie się je kupuje lub idzie samemu zrobić.

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Dodam ja jeszcze parę groszy na dzień dzisiejszy można przerobić każdego xbox 360 polecam http://xboxforum.pl/forum.php tam wszystko znajdzie się o xbox 360 co do grania multi na przerobionych konsolach nie ma się co bać ostatnia fala banów była w 2009 roku a teraz banują takich idiotów co nie nagrywają ihasem i instalują gierki XGD3 i odpalają w tym momencie konsola jest oflagowana i od razu po podłączeniu konsoli do internetu informacja o oflagowaniu zostaje wysłana na serwer i co jakiś czas wybierają te oflagowane konsole i dają bana ale jakiś czas temu ktoś znalazł sposób na zdjęcie bana ale ja nie zagłębiałem tej wiedzy bo nie dostałem bana.

a skad moge pobierac aplikacje itp ? skorki itp?

Po pierwsze dowiedz się czy masz klucz napędu i ważne też żebyś go nikomu nie podawał
Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...