Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam :) Potrzebuję jakichś dobrych słuchawek z mikrofonem przeznaczonych do gier, rzadziej muzyki, najlepiej z dużymi muszlami, żeby mnie uszy nie bolały :D Budżet to 150zł, no ale jeśli będą naprawdę dobre to można dołożyć jeszcze ze 2 dyszki :)

Edytowane przez snoopdogg_tg

Dobrego dźwięku w tych Gamescom 367, to na pewno nie ma. Pozycjonowanie na poziomie muszli klozetowej :rudolph:

Za 150 to nie ma i nie będzie dobrych słuchawek, zwłaszcza od firm typowo-komputerowych. Więc zastanów się nad "Koss SB45"

Edytowane przez adivxv5

Ja osobiście polecam creative fatal1ty. można je wyrwać za 100zł. Nie nadają się one może za bardzo do muzyki, ale do gier są po prostu bajeczne. Miałem już przy grze w counter strikea i bfa 3 dziesiątki słuchawek na uszach (nawet takie których cena przekracza 300zł!!!), ale te są po prostu najlepsze. Mikro też jest super. Jedynym minusem jest to, że do muzyki raczej się nie nadają, bo są typowo gamingowe

Audiofilem nie jestem miałem fatality od creative i kilka innych modeli creativa teraz posiadam Gamescom'y i jak na słuchawki do 130 zł są idealne jeżeli ktoś oczekuje idealnego dźwięku najwyższej jakości to niech sobie kupuje profesjonalny sprzęt audio za grube pieniądze ja Autorowi polecam Creative jaki i Platronic tylko że w tych pierwszych wkurzał mnie dość cienki przewód.

Audiofilem nie jestem miałem fatality od creative i kilka innych modeli creativa teraz posiadam Gamescom'y i jak na słuchawki do 130 zł są idealne jeżeli ktoś oczekuje idealnego dźwięku najwyższej jakości to niech sobie kupuje profesjonalny sprzęt audio za grube pieniądze ja Autorowi polecam Creative jaki i Platronic tylko że w tych pierwszych wkurzał mnie dość cienki przewód.

masz takie o nich dobre zdanie, bo niczego na uszkach nie miałeś dobrego. W Korei Północnej myślą, że ich samochody są najszybsze na święcie. Nawet na forach counter strike słuchawki od creative,Razer, itp są stanowczo odradzane ze względu na fatalne odwzorowanie przestrzeni i tym samego pozycjonowania.

Już sam nie wiem, mam wiekszy dylemat niż przed założeniem tematu ;D

musi być koniecznie mikrofon ? możesz dokupić osobno.
Fatal1ty jeszcze gdzieś mam, plantronics'ów słuchałem. W obydwu zestawach dźwięk słaby (jeśli nigdy nie miałeś na głowie żadnych słuchawek to nie będziesz narzekać ;)), z tego co pamiętam to w creativach mikrofon dobrze sprawdzał się do gier. Od siebie mógłbym Ci polecić słuchawki sennheiser hd201 i mikrofon zalman zm-mic1 (na pewno będziesz bardziej zadowolony niż z powyższych) lub tak jak kolega wyżej napisał Koss SB45. Odradzam patrzenie na sprzęt dedykowany dla graczy, takie nazewnictwo to tylko tani chwyt marketingowy.

Fatal1ty jeszcze gdzieś mam, plantronics'ów słuchałem. W obydwu zestawach dźwięk słaby (jeśli nigdy nie miałeś na głowie żadnych słuchawek to nie będziesz narzekać ;)), z tego co pamiętam to w creativach mikrofon dobrze sprawdzał się do gier. Od siebie mógłbym Ci polecić słuchawki sennheiser hd201 i mikrofon zalman zm-mic1 (na pewno będziesz bardziej zadowolony niż z powyższych) lub tak jak kolega wyżej napisał Koss SB45. Odradzam patrzenie na sprzęt dedykowany dla graczy, takie nazewnictwo to tylko tani chwyt marketingowy.

A Koss SB49 to to samo co SB45, tylko, że z regulacją głośności na kablu?

Mam te kossy sb49, sb49 różnią się od sb45 tym, że posiadają potencjometr na kablu.

Co do samych słuchawek to mam dosyć mieszane wrażenie, ale skok z noname za 40zł był ogromny (różnicę zazwyczaj czuć kiedy przesiadamy się z lepszych słuchawek się na gorsze).

Pozycjonowanie mają dobre, nieźle tłumią odgłosy z zewnątrz, dźwięk też przyzwoity, sama konstrukcja jednak nie jest tak mocna.

Mi pękł pałąk z jednej strony, ale to troszkę z winy 10-letniego brata, skleiłem go, ale po jakimś czasie pękł z drugiej strony. Po odpowiednim sklejeniu trzymają się nadal dobrze :P Po jakimś czasie padł też mikrofon :/

Sam materiał w muszlach też zaczął się wycierać, jednak sprzęt jest dosyć często używany i to może dlatego...

Muszle są dla mnie trochę za małe i po kilku godzinach można odczuwać dyskomfort.

Krótko pisząc, kiedy je kupowałem, Koss ur40 były sporo droższe, teraz ceny są podobne (ur40 są nawet tańsze) i skłaniałbym się właśnie w ich kierunku, jednak trzeba pamiętać, że ur40 to konstrukcja pół-otwarta, a sb49 zamknięta.

Edytowane przez Cacek93

Jak sie wkurze to nazbieram na Megalodony :DD

Też słabizna, omijaj wszystkie produkty Razer'a (oprócz deathadder'a i goliathus'a), jeśli chodzi o słuchawki to omijaj także Roccat, Steelseries, Logitech, jedyną zaletą słuchawek tych firm jest fakt, że posiadają mikrofon :P

Nie chce mi się jakoś pisać, wszystko już zostało napisane w poprzednich tematach, wystarczy trochę poszukać i przeczytać.