Skocz do zawartości

Problem z karta?

Recommended Posts

Czesc. Mam problem. Jak gram to po pewnym czasie gasnei mi monitor dioda na monitorze z koloru niebieskiego zamienia sie na zolty. Nie dzialaja klawicz ani myszka. To mi sie robi jak pogram troche dluzej. Sprawdzalem pamieci ram i to samo sie dzieje.Wypinalem je sprawdzalem jedna i druga, zamienialem miejscami i dzieje sie to samo.

Sprzet;

AMD X8 FX-8150 s.AM3+

plyta http://pl.asus.com/Motherboards/AMD_AM3Plus/M5A97/#specifications pci 2.0 -nowy bios

ramy AMD Performance Edition 2x4GB DDR3-1600 Dual Chanel Kit Non-ECC CL8-9-8-24 pAP38G1608U2K.

zasilacz ocz 600wat

grafa gigabyte radek 7850 3.0 pci

Wina obalam pci express ma za malo napiecia byc moze albo przepustowosci.

Ramy sprawdzalem w 3dmarku testy raz wyszly a innym razem nie wychodzily (zolta dioda na ekranie)

Sam juz nie wiem czy zla plyte glowna kupilem czy jak- z tego co czytalem w internecie PCI exp. 2.0 a 3.0 to to samo wiec jak to jest. Z czym jest problem ? Zasilacz jest markowy 600wat. Jest jeszcze cos ale przeciez zrobilem aktualizacje biosa.Na stronie producenta http://pl.asus.com/Motherboards/AMD_AM3Plus/M5A97/#specifications jest napisane * Procesory AMD z serii 100 obsługują pamięci DDR3 do 1066 MHz. Dzięki rozwiązaniom ASUS-a ta płyta główna może obsłużyć pamięci DDR3 do 1333 MHz." Sam juz nie wiem co o tym myslec

Edytowane przez bagi1818

@up a co ma obudowa do problemów z wyświetlaniem obrazu???

Mi to wygląda na problem z GPU(możliwe że dostałeś feralną sztukę)

Edytowane przez tarrok111

Widocznie poszly jakis wadliwe sztuki.....i moze tak byc ze u ciebie zawitała ale pewnosci nie mamy.

Jakbys podal temp programem hw monitor, screen podczas grania to zobaczymy jakie masz temp.

Tam ktos sie pytal o bude-Tez istotna rzecz jesli buda ciasna,lipa wentylacja to tez nie dobrze ale......