Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam!

Dziś tak znikąd pojawił się problem...komputer wyłączył się.. tak jakby zabrakło prądu. Bez żadnych BSoD i jakichś komunikatów) Zdarzyło mi się to dziś dwukrotnie (i to nie podczas grania.. a normalnego przeglądania internetu)... w ciągu ok. 4h

(Piec ma ok. pół roku.. jeszcze pachnie fabryką i łapskami tego co to skleił w całość)

Flaki w środku:

i5 2500k @4.3GHz (1.288V) (Chłodzonko: Arctic Cooling Freezer 13)

Asrock P67 Pro3

AMD HD6970 (referent XFX'a)

Wd Caviar Blue 500GB

OCZ 600W

8Gigsów ramu.

Windows 7 Home Premium x64

Czyściłem to jakieś 2tyg temu.. nie zabrudził się więc chyba zbyt mocno..

Nic się nie przegrzewa... CPU po OC ma w stresie (100% w OCCT na 30min) max. 65*C. W trakcie grania ok. 55*C, w spoczynku ok. 35*C.

CPU podkręciłem jakieś pół roku temu i cały czas było ok. Karta graf. ma ok. 50*C w spoczynku... ok. 70-80*C podczas grania (referent.. :<).

Zasilacz nie jest jakimś no-name...

Więc nie wiem w czym leży problem. Proszę o pomoc.

A i btw. nie wiem czy wrzuciłem to do dobrego działu.. jak coś nie tak to przepraszam :3

Edytowane przez The_White

Hmm, miałem dawno temu ze starym PC podobny problem, włączał się po czym po kilku minutach sam wyłączał. U mnie problem był z zasilaczem, za bardzo się pobrudził chyba. Mówisz, że czyściłeś, zależy, czy przetarłeś szmatką jego obudowe czy go rozebrałeś i wyczyściłeś porządnie ;]

Albo coś z BIOS'em, wyskakują Ci jakieś błędy, komunikaty ?

No to też że tak powiem mało prawdopodobny efekt, że wyczyściłeś go dobrze sprężonym powietrzem, jeżeli coś tam zalęgło. Jeżeli to dsla Ciebie nie problem, rozbierz zasilacz i wyczyść. Być może jest to też wina jakiegoś kabla, sprawdź wszystko.

Witam

mam ten sam problem, np. podczas grania w bf'a 3 po 30-40 minutach potrafi się sam wyłączyć i włączyć bez żadnych bsod a czasami nawet po 5h i nic mu nie jest.

Bebechy podobne:

i5 2500k @ 3,3GHz chłodzenie noctua nh-d14 temp. <60*C zawsze

mobo: Asus P8P67 deluxe rev. 3.0

2x4GB ramu

PSU: OCZ zx series 850W

GPU: XFX referent HD7970 stock w furmarku max. temp. 81*C

dysk SSD OCZ agility 3 240GB

czasami aż krew mnie zalewa nawet przy przeglądaniu stronek potrafi się wyłączyć :/

Edytowane przez Stanabolin

Zobacz na markowym zasilaczu, jesli no name to ladnie zrobiles, OC do tego+plus taki konfig, ze nie poszlo z dymem to sie ciesz.

Ale podaj co to za zasilacz, moze sie mylisz.

Edytowane przez 06radcho

@Up do mnie to?

jak do mnie to:Napisałem przecież, że ja mam OCZ'a (nazwa jakaś tam... nie pamiętam..)600W... :x

Przepraszam.Nie do tego watku mialem to pisac.

Nie bylo tematu.

Sory.

Pzdr