mdma85 0 Napisano 22 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2012 Witam wszystkich. Mój problem dotyczy karty graficznej najprawdopodobniej a mianowicie: podczas uruchomienia komputera płyta głowna wydaje jeden dźwięk a następnie siedem bądź osiem, doszedłem do wniosku że może to być uszkodzona gpu ale nie jestem tego pewien, system się nie uruchamia a obraz pozostaje niezmieniony a mianowicie ciemny, moja płyta główna to foxconn P35a a gpu 8800 gt 512. Czy to zepsuta karta graficzna czy kontroler karty graficznej? Cytuj Link to post Share on other sites
gitgosc 31 Napisano 22 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2012 To nie zawsze to pikanie jusi oznaczać że karta graficzna jest felerna .... miałem to samo bądź podobny problem w starym komputerze. Komputer sie włączał ale obraz na monitorze sie nie wyświetlał i płyta główna pikała regularnie .... komp pojechał do serwisu i był to problem z zasilaczem .... nie wiem czy go wymienili czy naprawili ale firma to Logic 400W. Po tym już wszystko chodziło .... Podaj swój zasilacz, i spróbuj włączyć komputer na innym zasilaczu.... być może w nim jest problem. Cytuj Link to post Share on other sites
sebki1 603 Napisano 22 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2012 1 dlugi i 8 krotkich dzwiekow to mozliwy problem z karta graficzna. Mozesz sprobowac jeszcze wyciagnac bateryjke z biosu,wlozyc tylko 1 kosc pamieci RAM. Cytuj Link to post Share on other sites
mdma85 0 Napisano 22 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 22 Lipca 2012 W zestawie jest markowy zasilacz fortron 530 watt, 2 lata temu był naprawiany, kondesator podajrze miał uszkodzony. Co do innego zasilacza to będzie problem bo tylko dużo słabsze moge podłączyć. Te pikanie ma znaczenie, bo ono oznacza jaki jest problem ale ja nie wiem jaki mam bios i nie moge tego stwierdzić. Sebki1 zrobiłem tak jak mówiłeś, teraz bios wydaje szybkie krótkie dźwięki i komputer nie chce sie wyłączyć Cytuj Link to post Share on other sites
lite_ 0 Napisano 22 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2012 Spróbuj docisnać kartę graficzną, możesz też ją wyjąć i przedmuchać slot PCI-E, zobacz czy karta graficzna nie ma uszkodzeń. Cytuj Link to post Share on other sites
mdma85 0 Napisano 22 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 22 Lipca 2012 Karta graficzna raczej nie ma uszkodzeń widocznych, wkladałem nawet do drugiego gniazda i to też nic nie dawało. Cytuj Link to post Share on other sites
sebki1 603 Napisano 22 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2012 Pozostaje metoda prob i bledow - musialbys sprawdzic ta karte na innym kompie. Cytuj Link to post Share on other sites
mdma85 0 Napisano 24 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 Dzisiaj wrócił z serwisu, karta graficzna spalona. Więc teraz musze nową kupić, zastanawiałem się nad gigabyte gtx 560 ti, co sądzicie o tej karcie? Czy wykorzystam całą jej moc na procku 2,56 c2d? Jego można bez problemu kręcic do pomac 3ghz. Cytuj Link to post Share on other sites
gitgosc 31 Napisano 24 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 A ja Ci polece Radeon 6950 za tą cene za jaką chodzą GTX'y 560 Ti. Cytuj Link to post Share on other sites
sebki1 603 Napisano 24 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 Sa problemy z wydajnoscia kart od Nvidii w polaczeniu z dwurdzeniowymi procesorami. Szukaj jakiegos radeona hd 6850 od gigabyte albo msi. Cytuj Link to post Share on other sites
Bomber3d 29 Napisano 24 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 Napisz dokładny model procka, ale moim zdaniem trochę za dobra ta karta dla niego, chyba że grasz na bardzo wysokiej rozdzielczości i lubisz mocne wygładzanie krawędzi. Cytuj Link to post Share on other sites
mdma85 0 Napisano 24 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 (edytowane) Procek to E8200, ram 2x1gb cl5 g-skill 800mhz, płyta foxconn P35a, co do ramu to planuje dokupić, zasilacz fortron 530 watt(pewnie za słaby będzie), radeony odpadaja bo nie maja cuda, gram na full hd bądź hd ready, a afekty wszystkie na maksa ustawiam, gra musi pięknie wyglądać;p pomyliłem się, procek to 6750, pamiętam że był idealny do podkręcania:d Edytowane 24 Lipca 2012 przez mdma85 Cytuj Link to post Share on other sites
Bomber3d 29 Napisano 24 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 Aha, w takim razie GTX560Ti będzie dobrym wyborem, a zasilacz nie powinien być problemem. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts