Skocz do zawartości

Konfiguracja do domu 3000 zł, tania grafa CRT, tuner TV

Recommended Posts

Witam! Mam w planach zakup nowego kompa, więc zacząłem przeglądać forum i mniej więcej taka konfiguracja mi się wykrystalizowała :

Intel Core i5 750 2,66 GHz BOX + Gigabyte GA-P55-UD3R + Kingston HyperX DDR3 2X 2GB 1600MHz Intel XMP CL8 Core i5 + Samsung SpinPoint F3 1 TB (SATA II, 32MB cache, NCQ) + CoolerMaster Elite 330K Black bez zasilacza + głośniki Logitech X-230 + Chieftec (GPS-650AB-A) 650W bulk

Założenia: konfiguracja ma starczyć na kilka lat do : amatorska obróbka zdjęć, internet, prace "biurowe", oglądanie TV i filmów HD oraz kilku gierek (typu PES2010, NFS, GRID)...

Wątpliwości : na razie nie zmieniam monitora i zostaję przy 17"CRT Samsunga (nie chce się zepsuć :D ). Zastanawiam sie nad kartą grafiki oraz tunerem TV (raczej zewnętrznym).

Ponieważ będę grał w rozdzielczości 1280*1024, myślę że wystarczy mi cos pokroju HD 4770, a za klika miesięcy odsprzedałbym kartę i kupił LCD+"coś szybszego, może GT3xx" :) Ale może polecacie coś innego co ma być możliwe tanie i z góry "do odsprzedania" ?

Jaki tuner TV możecie polecić ? Mam kablówkę, a kompa chciałbym wykorzystac jako drugi TV.

I ostatnia wątpliwość - jak polecacie pozbyć sie starego sprzętu - sprzedawac w całości czy na częsci ? (athlon XP1700, 1 GB ram, 3 dyski po 200 gb, radeon x1050, obudowa midi tower)

@toniek-94, połowa linków nie działa...

@yedrzey, moim zdaniem powinieneś kupić HD4850.

Komputer oczywiście na części - zapraszam do działu ogłoszenia :D

Płytę główną kup zwykła UD3 (taniej), pamięci http://www.komputronik.pl/index.php/pro ... lacza.html :)

pozdro, Y

edit:

@down: może i drogo, ale obsługa jest super. Dobry kontakt z nimi jest, wszystko sprawne, a gwarancja szybko zrealizowana. Płaci się za jakość. Nie raz robiłem u nich zakupy i faktycznie mają drogo ale jak już wspomniałem płacisz za jakość.

Wentylatory w obudowie ustawiasz na LOW i masz ciszę, a grafika PowerColor 4850 z chłodzeniem ArcticCooling jest bardzo cicha. Chociaż CM Elite można śmiało brać, jeżeli nie widzisz sensu wydawania 250zł na obudowę. Zasilacz oczywiście do wymiany - BQ 530W może być. Płytę też można zmienić na UD3, różnicy nie odczujesz. Pamięci niby ok, ale zależy ile kosztują :(

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...