krzem78 0 Napisano 2 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 Witam. 1. Posiadam obudowę jak w tytule wraz ze standardowo zainstalowanymi wiatraczkami. Wszędzie piszą o możliwości ich 3-stopniowej bezproblemowej regulacji. Gdzie to się robi? Czy trzeba otwierać obudowę czy można softwarowo, a jeśli tak to pod Windowsem czy w Biosie? Jeśli coś ma z tym wspólnego płyta główna to posiadam Gigabyte P55-UD3, procesor Core i5. Mam cały nowy komp na gwarancji więc nie chcę otwierać obudowy coby plomb nie zrywać. 2. Dodatkowo chciałbym móc regulować obroty wentylatora na procesorze. Posiadam Scythe Shuriken Rev.B. Za wszelkie porady serdecznie dziękuję. Cytuj Link to post Share on other sites
torture 107 Napisano 2 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 Musisz to zrobić wywnętrz obudowy, masz tam taką kostkę przy każdym wentylatorze. Sprawdź czy masz plomby na bocznej ściance. Cytuj Link to post Share on other sites
19arek93 0 Napisano 3 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 Gdzie kupowałeś sprzęt? Zadzwoń do sklepu i spytaj się jak wygląda sprawa z plombami. Np. w www.gral.pl zerwanie plomb nie ponosi za sobą żadnych konsekwencji. Cytuj Link to post Share on other sites
krzem78 0 Napisano 3 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 Kupowałem w komputroniku. Na obudowie mam przyklejona naklejkę, że jej naruszenie czy zerwanie powoduje utratę gwarancji. Podobno wiatraki te są ustawione domyslnie w trybie "low" i chciałbym, żeby na takim chodziły, ale jak mam się upewnić. Poza tym głupio nie mieć możliwości regulowania czegoś, jeśli się juz za to zapłaciło... Cytuj Link to post Share on other sites
głaze 0 Napisano 3 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 Szczerze mówiąc to i tak niema sensu ustawiać na więcej niż minimum bo tak dmuchają nieźle. Na medium i high to już są naprawdę słyszalne W inny sposób jak regulacja wewnątrz obudowy nie dasz rady ponieważ są podłączone pod molex właśnie z tymi kosteczkami do regulacji Cytuj Link to post Share on other sites
procek 2 Napisano 5 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 Jeśli nie są bardzo słyszalne, to na pewno chodzą w trybie LOW. Bo na MEDIUM i HIGH to się robi suszarka z komputera Cytuj Link to post Share on other sites
hl1030 0 Napisano 5 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 Ja właśnie takiej polityki nie lubię komputronika z ta gwarancją/plombami. Dlatego teraz wszystko w komputroniku kupuje na części i sam upycham w budę... już nigdy nie kupie gotowca do puki coś się nie zmieni w tej sprawie.... Cytuj Link to post Share on other sites
leon691 39 Napisano 5 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 nie na bez jaj, na serio oni tak robia że regulatory zamykają? LOL Powini sie poczuć i w takim razie to jakoś wyprowadzić na zewnątrz, przecież to jest ograniczanie mozliwości korzystania z produktu. Sam mam regulator tylnego wentyla w antec 300 wyprowadzony na zewnątrz, jest tam pare mm przestrzeni na kabel między obodową a ścianką. 2gi bieg przydaje się czasem np. do orthosa. Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3629 Napisano 5 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 Mam 1200 i "regulatory" sa na tylniej sciance, w miejscu gdzie mniej wiecej powinien byc zasilacz (jezeli montowalibysmy go na gorze). Moze i u Ciebie tam sa. Cytuj Link to post Share on other sites
procek 2 Napisano 5 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 W Antecu regulatory są na kablu zasilającym od wentylatora. Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3629 Napisano 5 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 To dosc kiepskie rozwiazanie, zeby tak spaprac obudowe! Cytuj Link to post Share on other sites
torture 107 Napisano 5 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 Tylko 1200 jest wyższą i większą obudową, prawdę mówiąc to nie ma tam miejsca na to. A nawet jeśli by się znalazło, to jakoś obciąć koszty trzeba Cytuj Link to post Share on other sites
Saiya-jin 190 Napisano 5 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 Odklej i przyklej na nowo. Tam masz gwarancję na całego kompa, jak zerwiesz plomby, to najwyżej ją stracisz, ale ciągle będziesz miał gwarancję na podzespoły. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts