Skocz do zawartości

Procesor AMD dla kolegi

Recommended Posts

To niemożliwe żeby FX 4100 ograniczał GTX 560 TI. Zobacz na test:

http://en.inpai.com.cn/doc/enshowcont.asp?id=7986&pageid=8147

Do tego testu została użyta karta GTX 590, która jest dużo wydajniejsza od GTX 560 TI a mimo to FX 4100 osiąga 70 FPS' ów na rozdzielczości 1920 x 1080.

Za 3000 zł możesz mieć cały PC wraz z i5 2500k + ASRock P67 Pro 3 B 3 + 7850 + HDD + CASE + PSU na pokładzie. Wczoraj składałem taki zestaw.

Co z częściami ze starego PC? Tego z FX-4100. Obudowa, dysk i napęd jeszcze się nadają. Podaj dokładne modele.

Edytowane przez blacklizard

To niemożliwe żeby FX 4100 ograniczał GTX 560 TI. Zobacz na test:

http://en.inpai.com....amp;pageid=8147

Do tego testu została użyta karta GTX 590, która jest dużo wydajniejsza od GTX 560 TI a mimo to FX 4100 osiąga 70 FPS' ów na rozdzielczości 1920 x 1080.

Za 3000 zł możesz mieć cały PC wraz z i5 2500k + ASRock P67 Pro 3 B 3 + 7850 + HDD + CASE + PSU na pokładzie. Wczoraj składałem taki zestaw.

Ten kolega co mu doradzał kupił takiego kompa.

Co z częściami ze starego PC? Tego z FX-4100. Obudowa, dysk i napęd jeszcze się nadają. Podaj dokładne modele.

Procesor: Fx 4100

Płyta główna: MSI 760GM-P21 (FX) (MS-7641v3.11)

Karta graficzna: Asus GTX 560

zasilacz: 500W nie wiem jaki

Intel wam płaci do cholery za te namowy?

Chce amd? Niech bierze amd będzie miał 1 czy 2 fpsy mniej, w jednej grze na 10 będzie to 10 fps przy skali 70..

Czekaj, mamy mu polecić GORSZE podzespoły, bo co? Bo tobie się tak podoba? Tak się śmiesznie składa, że Intel obecnie ma lepszą ofertę w każdym przedziale cenowym.

• Popieram 1

Zasilacz może spokojnie zostać jak i karta graficzna. Twój kolega chce wymiany na platformę intela? Z testów wynika, że CPU nie ogranicza w żaden sposób tej karty.

Zasilacz może spokojnie zostać jak i karta graficzna. Twój kolega chce wymiany na platformę intela? Z testów wynika, że CPU nie ogranicza w żaden sposób tej karty.

Teraz raczej nie będzie miał kasy na wymianę platformy. Aha i dziękuje za informacje :)

Jak FX to tylko 8120 tylko że po dużym OC pobór prądu tego procka jest masakryczny. Do gier wolałbym intela i prawdę powiedziawszy nawet bym się nie zastanawiał.

Jak gram to w pobliskich domach swiatła gasna , od razu wiadomo ze oc fx robiłem :hahaha: