Skocz do zawartości

Jaki zasilacz ... ?

Recommended Posts

Mam dylemat z wyborem zasilacza i chciałbym abyście mi doradzili jaki będzie najlepszy pod mj sprzęt ... i będe robił mocne OC wiec nie chce aby mu brakowało mocy. Najlepiej jakiś 600W ale ja nie wiem tak dobrze, wy doradzcie co bedzie lepsze.

Mój sprzęt :

MOBO - GIGABYTE GA-MA770 UD3

GPU - Gigabyte Radeon 6870 (zamierzam robić OC duże)

CPU - AMD Phenom X4 965 Black Edition (zamierzam robić OC duże)

HDD - Seagate 500 GB

chciałbym abyście mi doradzili jaki będzie najlepszy pod mj sprzęt

Seasonic X-560 i więcej wat ci nie potrzeba

edit: teraz dopisałeś, ze 3 stówki... to najlepszy czy za 3 stówki? domyślam się, że raczej to drugie

Fortron Aurum 500

Edytowane przez drachenfeles
  • Popieram 1

Antec High Current Gamer HCG 520-EC 80 Plus Bronze

Fortron Aurum 500

OCZ ModXStream pro 500W

Antec VP Power VP 550P-EC

XFX 550W

Silverstone Strider Essential SST-ST50F-ES v1.2 500W 80 Plus

Thermaltake TR2 500W 80 Plus Bronze

Najlepszy wybór to antec lub xfx też aurum

• Popieram 1

A który z tych wszystkich podanych będzie najstabilniejszy i najmocniejszy ? Bo będe robił mocne OC GPU i CPU i chce aby mocy zasilacza nie starczało na styk tylko jeszcze z symbolicznym zapasem mocy na wszelki wypadek.

Zbyt wielkiego OC na HD6870 od Gigabyte'a nie zrobisz, bo ma zablokowaną zmianę napięcia. Z fabrycznych 915 MHz raczej nie pójdzie więcej niż 970-975.

A który z tych wszystkich podanych będzie najstabilniejszy i najmocniejszy ? Bo będe robił mocne OC GPU i CPU i chce aby mocy zasilacza nie starczało na styk tylko jeszcze z symbolicznym zapasem mocy na wszelki wypadek.

starczy ci mocy na każdym z nich, jak ci po OC zestaw w benchmarku weźmie 400W to będzie sukces, choć prawdopodobnie nie dasz rady dobić do takiego poboru

a osobiście sugeruję Antka lub Fortrona

Wszystkie się sprawdzą, a różnice między nimi są wręcz niezauważalne. Na który byś się nie zdecydował, będziesz zadowolonym. Ja bym proponował wybrać zasilacz marki Antec albo ten model Fortrona

Dobra OK. :)

I mam jeszcze jedno pytanie tylko w innej dziedzinie a nie chce zakładać nowego tematu.

-Znalazła by sie jakaś dobra obudowa do 200 zł aby mi pomieściła karte o długości 30 cm i była dobrze wentylowana ?