AreoMaxx 106 Napisano 25 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2012 Właśnie widzę że w innych sklepach nie trwa to tyle więc to nie wina producenta (chyba) tylko sklep coś kręci. Cytuj Link to post Share on other sites
bartek4winner 8 Napisano 27 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2012 Aero, oddali ci już kartę? Cytuj Link to post Share on other sites
pildid 5 Napisano 27 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2012 Ja oddałem i czekam już 23dni i nic, To chyba sklep w którym kupiłeś kartę trzymał ją 2 tyg. i dopiero potem wysłał o hurtowni, niektóre małe sklepy zamawiają kuriera 2x w miesiącu, stąd Twoje kosmiczne 23dni IMO. Odkąd jesteśmy w Boskiej Unii Europejskiej, to zniknęły max. czasy na oczekiwanie na sprzęt oddany do reklamacji - teraz w przepisach jest tak, że sprzęt jest naprawiany na terenie Europy, czyli sam transport do Hiszpanii może być wyliczony na tydzień... Chcieliśmy to mamy... Ja czekam. Bez zmian. Serwis zewnętrzny od tygodnia. Cytuj Link to post Share on other sites
bartek4winner 8 Napisano 27 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2012 ja też czekam już tydzień, zobaczymy kiedy oddadzą i czy naprawia. Cytuj Link to post Share on other sites
pildid 5 Napisano 28 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 Stan zgłosznia : Naprawiono No to zobaczymy jutro czy coś tym razem się udało... Dam znać. Cytuj Link to post Share on other sites
bartek4winner 8 Napisano 28 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 za pierwszym razem też napisali, że naprawili, a tak naprawdę to było jeszcze gorzej, zobaczymy czy tym razem naprawia Cytuj Link to post Share on other sites
jimhaumman 33 Napisano 28 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 czy komuś z tego smutnego tematu udało się dostać zwrot kasy za kartę albo komuś jakąś naprawili? Cytuj Link to post Share on other sites
bagi1818 0 Napisano 28 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 Moja wroci 2x z serwisu w poniedzialek to napisze czy naprawili ja czy nie Cytuj Link to post Share on other sites
jimhaumman 33 Napisano 28 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 Moja wroci 2x z serwisu w poniedzialek to napisze czy naprawili ja czy nie nie miałeś opcji żeby im powiedzieć że nie jesteś zadowolony z produktu i chcesz zwrot kasy? Cytuj Link to post Share on other sites
bagi1818 0 Napisano 29 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 Niestety zorientowalem sie ze jest zepsuta po ponad 10 dniach Cytuj Link to post Share on other sites
mistery 0 Napisano 29 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 Dzięki temu wątkowi w ostatniej chwili zrezygnowałem z Gigabyte i kupiłem Sapphire HD7850 2GB OC(11200-14-20G) i zero problemów. Do tego jest bardzo cicha nawet pod obciążniem. Ciekaw jestem czy Wasze problemy z tymi kartami to konflikt sprzetowy czy też wadliwa seria wypuszczona przez Gigabyte ? Komentarze w sklepach komputerowych są w większości pozytywne dla tego modelu. Tak czy inaczej zachowanie serwisu nieprofesjonalne. Powodzenia. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość Napisano 29 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 Dzięki temu wątkowi w ostatniej chwili zrezygnowałem z Gigabyte i kupiłem Sapphire HD7850 2GB OC(11200-14-20G) i zero problemów. Do tego jest bardzo cicha nawet pod obciążniem. Ciekaw jestem czy Wasze problemy z tymi kartami to konflikt sprzetowy czy też wadliwa seria wypuszczona przez Gigabyte ? Komentarze w sklepach komputerowych są w większości pozytywne dla tego modelu. Tak czy inaczej zachowanie serwisu nieprofesjonalne. Powodzenia. Ja bym osobiście stawiał na wadliwą serię Radków HD7850 od Gigabyte. Też przymierzam się do zakupu karty graficznej i ze względu na cenę celuję w HD7850. Myślałem nad Gigabyte, ale wole nie ryzykować i wziąć Sapphire HD7850 (11200-07-20G). Cytuj Link to post Share on other sites
dawidlp 1 Napisano 29 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 Ja bym osobiście stawiał na wadliwą serię Radków HD7850 od Gigabyte. Też przymierzam się do zakupu karty graficznej i ze względu na cenę celuję w HD7850. Myślałem nad Gigabyte, ale wole nie ryzykować i wziąć Sapphire HD7850 (11200-07-20G). Wielokrotnie było już w tym temacie wspominane - problemy zdarzają się w kartach u różnych producentów, a także w różnych modelach. Wystarczy poszperać trochę w internecie albo poczytać wątek od początku - nie tylko karty od Gigabyte są wadliwe. Niestety to loteria - może trafić się egzemplarz działający, a może też taki, który będzie więcej czasu w serwisie niż u Ciebie. Cytuj Link to post Share on other sites
mistery 0 Napisano 29 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 (edytowane) Wiadomo, że w każdej partii produkcyjnej zdarzają się egzemplarze wadliwe ale jeżeli odsetek dla serii 7xxx jest większy i objawia się czarnym ekranem po parunastu minutach grania lub wchodzenia w tryb "oszczędny" w dodatku u różnych producentów kart to może mamy do czynienia z "wadą konstrukcyjną" AMD ??? (choć to mało prawdopodobne) Z pewnością podawaliście link do tego wątku zgłaszając usterkę do serwisu. Trochę dziwi bierność z ich strony wiedząć, że wgranie (przeładowanie) nowego biosu nie pomaga. Edytowane 29 Sierpnia 2012 przez mistery Cytuj Link to post Share on other sites
pildid 5 Napisano 29 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 Po 5 godz GW2 żadnych problemów. O niczym to jeszcze nie świadczy, ale jestem dobrej myśli! Karta nie wytrzymała dotąd dłużej niż 40min. Jednak coś musieli zrobić. Napisze jutro czy jednak zadziałało gdy pogram 10-18godz. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość Napisano 30 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 (edytowane) Po 5 godz GW2 żadnych problemów. O niczym to jeszcze nie świadczy, ale jestem dobrej myśli! Karta nie wytrzymała dotąd dłużej niż 40min. Jednak coś musieli zrobić. Napisze jutro czy jednak zadziałało gdy pogram 10-18godz. Karta od Gigabyte? Edytowane 30 Sierpnia 2012 przez Gość Cytuj Link to post Share on other sites
bartek4winner 8 Napisano 30 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 facet w sklepie powiedział mi dzisiaj że problem z moja karta nie leży w tym że ona jest uszkodzona, tylko w tym że nie jest kompatybilna z płytą główną, czy może być taka przyczyną tych problemów? Chociaż wątpię żeby u setek osób które kupiły ta kartę taki byłby powód problemu. Cytuj Link to post Share on other sites
dawidlp 1 Napisano 30 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 facet w sklepie powiedział mi dzisiaj że problem z moja karta nie leży w tym że ona jest uszkodzona, tylko w tym że nie jest kompatybilna z płytą główną, czy może być taka przyczyną tych problemów? Chociaż wątpię żeby u setek osób które kupiły ta kartę taki byłby powód problemu. Raczej glupoty opowiadal. Niekompatybilna to by była, jakby miala zlacze AGP Tak czy inaczej nie powinien szukac innych powodow, bo jeszcze bedzie chcial zrzucic wine na inny sprzet. Cytuj Link to post Share on other sites
subutai 0 Napisano 30 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 Siema w końcu za 2 razem po odesłaniu sklep wysłał mi fakturę korygującą i zwrócił mi pieniądze za kartę więc ewidentnie musi być coś z tymi kartami. A tak nawiasem teraz zastanawiam się nad kupnem karty i mam dylemat między XFX a Sapphire wiem że będą dość głośne ale mnie to nie obchodzi ;] ewentualnie coś z 660ti ale one są słabsze w porównaniu do tych. Cytuj Link to post Share on other sites
nissky 450 Napisano 30 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 Ten Sapphire będzie głośny, ma tylko jeden wentyl. Lepiej wybierz Gigabyte. Nie jest przesadnie głośny ale za to ma wydajne chłodzenie. http://www.agito.pl/karta-graficzna-gigabyte-radeon-hd-7950-3gb-ddr5-pci-e-box-84-531862.html Cytuj Link to post Share on other sites
AreoMaxx 106 Napisano 30 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 Karta w domciu 8) wreszcie bo po 29 dniach jak by dziś nie przyszła termin przepadł ale nadali w ten sam dzień co przyszła , nie dostałem żadnej notki albo coś i zarypali mi taką osłonkę co była na złącze (niebieska z napisem gigabyte) . Pomijając moje problemy z przesyłką itd. to jak na razie... jest wszystko OK nie zmieniałem sterów nic jak przyszła tak wsadziłem do PC nic nie zmieniałem wygląda na to że jest sprawna a nawet wydajniejsza niż przedtem . Jak więcej pogram i posprawdzam. Nie gratulować bo zapeszycie Cytuj Link to post Share on other sites
zb1kster 0 Napisano 31 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 wrocila, zaczynam testy Cytuj Link to post Share on other sites
Gość Napisano 31 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 AreoMaxx i zb1kster zróbcie testy, sprawdźcie karty grając w jakąś grę przez kilka godzin, czy rzeczywiście naprawili. Waham się pomiędzy HD7850 od Gigabyte i Sapphire, jeżeli naprawili ten problem to kupię Gigabyta, bo tańszy Cytuj Link to post Share on other sites
bartek4winner 8 Napisano 31 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 (edytowane) AeroMaxx, mówisz że jest wydajniejsza, to masz szczęście, bo jak mi oddali za pierwszym razem to gry i cały komp chodziły jeszcze gorzeje powiedzcie ludzie czy niekompatybilnosc płyty głównej z karta graficzną może być spowodowana złym chipsetem i co na chipset do karty graficznej? Edytowane 31 Sierpnia 2012 przez bartek4winner Cytuj Link to post Share on other sites
AreoMaxx 106 Napisano 2 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 2 Września 2012 AeroMaxx, mówisz że jest wydajniejsza, to masz szczęście, bo jak mi oddali za pierwszym razem to gry i cały komp chodziły jeszcze gorzeje powiedzcie ludzie czy niekompatybilnosc płyty głównej z karta graficzną może być spowodowana złym chipsetem i co na chipset do karty graficznej? AsRock ma chipsety intela, tak że po winno działać. A niekompatybilność jak najbardziej może powodować problemy. Co do karty to jak na razie działa jak natura chciała. Jedynym rozwiązaniem tego problemu to reklamować do skutku albo zwrotu pieniędzy. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts