pildid 5 Napisano 23 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 masz szczęście że może stery pomogły, u nas one nic nie dały. tak z ciekawości, po jakim czasie oddali wam kartę z serwisu? Tydzień w moim przypadku od momentu gdy hurtownia napisała że wysyłają do serwisu zewnętrznego. Po tygodniu karta była już u nas. Cytuj Link to post Share on other sites
dawidlp 1 Napisano 23 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 Tydzień w moim przypadku od momentu gdy hurtownia napisała że wysyłają do serwisu zewnętrznego. Po tygodniu karta była już u nas. U mnie trzeci tydzień mija od kiedy oddałem do sklepu... Jeśli ktoś będzie kupował w Proline, to niech liczy się z tym, że bardzo wolno działa procedura reklamacyjna (to już 3 moja reklamacja w tym sklepie i żadna nie była szybsza jak 3 tygodnie). Cytuj Link to post Share on other sites
bartek4winner 8 Napisano 23 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 ja wysyłałem przez sklep w którym kupowałem i średni czas po jakim oddali mi kartę to 2 tyg. oczywiście karty nie naprawili Cytuj Link to post Share on other sites
pawelt 0 Napisano 23 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 Dzisiaj przysłali mi kartę z serwisu. Jedyne co napisali to: "Naprawiono kartę graficzną". Karta póki co działa prawidłowo. Przedtem przy graniu w BF3 wytrzymywała max 20 min. teraz jest już 50 min i żadnych problemów czyli widocznie ta usterka jest możliwa do naprawienia. Gdyby coś się jednak (odpukać...) zmieniło to dam znać. Cytuj Link to post Share on other sites
bartek4winner 8 Napisano 23 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 mi ten odpisali że naprawili, a było jeszcze gorzej, wysłałem drugi raz i okaże się czy zrobią. @pawelt naprawili czy nadal komputer łapie zwiechy? Cytuj Link to post Share on other sites
pawelt 0 Napisano 23 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 Grałem trochę ponad godzinę i wszystko było ok. Dłużej nie miałem czasu go testować i nie będę miał przez najbliższy tydzień bo wyjeżdżam, ale myślę że jest to bardzo obiecujący rezultat. Cytuj Link to post Share on other sites
dawidlp 1 Napisano 24 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2012 Byłbyś chyba pierwszym, któremu naprawiono kartę... Cytuj Link to post Share on other sites
bartek4winner 8 Napisano 24 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2012 No to świetnie, może wkońcu gigabyte wzięło się do roboty i naprawi uszkodzone karty, jak przyjdzie moja z serwisu to zrobię testy i dam znać. możecie mi powiedzieć, jak zrobić żeby pod portem było napisane jakiegoś ma się kompa. Cytuj Link to post Share on other sites
Paweł Dudzik 0 Napisano 24 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2012 Dzięki temu tematowi zrezygnowałem z Gigabyta hd7850 w ostatniej chwili i zamówiłem Sapphire hd7870. Dziękuje wszystkim;) Cytuj Link to post Share on other sites
bartek4winner 8 Napisano 24 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2012 nie ma się z czego cieszyć, u innych producentów problem też występuje Cytuj Link to post Share on other sites
dawidlp 1 Napisano 24 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2012 nie ma się z czego cieszyć, u innych producentów problem też występuje Dokladnie Radze anulowac zamowienie i zakupic 660Ti. Cytuj Link to post Share on other sites
bartek4winner 8 Napisano 24 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2012 (edytowane) tak jest, 7850 kosztuje jakieś 900-950zł, dokładasz 450zł i masz dużo wydajniejszego gtx660ti, polecam wersję amp od zotaca. Edytowane 24 Sierpnia 2012 przez bartek4winner Cytuj Link to post Share on other sites
andryu 0 Napisano 24 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2012 Powiedzcie mi jak to wygląda w kwestii zwrotu, Kiedy możesz otrzymać kase za "wadliwą" kartę? Od sklepu gdzie się kupiło czy od producenta. Ja kupowałem w sklepie morele.net ok 2-3 tygodnie temu. Przeczytałem kilka postów, gdzie otrzymaliście karty z powrotem z notatką naprawiona, ale nadal z tą samą usterką. Czy wtedy masz podstawę by kartę oddać? Ja mam podobne problemy ale pojawiają się raz na jakieś kilka godzin grania w WoW. Czyli zawieszanie kompa wraz z monitrem no signal detected, czasami z pionowymi szarymi pasami. Karta oczywiście gigabyte 2gb OC HD 7850. Cytuj Link to post Share on other sites
rickyfox 1 Napisano 24 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2012 (edytowane) Właśnie brałem taką kartę pod uwagę... a tu taka lipa No cóż W takim razie będę szukał czegoś u nVidii (GTX 660Ti albo GTX 570) Edytowane 24 Sierpnia 2012 przez rickyfox Cytuj Link to post Share on other sites
lukis_ 2 Napisano 24 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2012 Tez chcialem 7850...zostaje przy nVidii. Cytuj Link to post Share on other sites
bartek4winner 8 Napisano 24 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2012 w kwestii zwrotu pieniędz, to jest tak że jak w ciągu 10 dni zakupu muszą ci zwrócić kasę lub wymienić na nowa, ale jak oddasz np. po 2-3 tyg. oddadzą kartę z karta że naprawine, odnies znów i jak nie zrobią to wołaj pieniądze, jeśli nie oddadzą zostaje rzecznik praw konsumenta. Cytuj Link to post Share on other sites
Paweł Dudzik 0 Napisano 24 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2012 Problem ten występuje rowniez w hd7870?? Cytuj Link to post Share on other sites
bartek4winner 8 Napisano 24 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2012 prawdopodobnie tak, a także w hd7950 Cytuj Link to post Share on other sites
Paweł Dudzik 0 Napisano 24 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2012 Bede musiał zaryzykować Dam znać w temacie jeśli problem wystąpi. Cytuj Link to post Share on other sites
bartek4winner 8 Napisano 24 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2012 paweł zamiast hd7870 lepiej byś zrobił jakbyś wziął gtx660ti, nie jest dużo droższy a wydajniejszy. Cytuj Link to post Share on other sites
nissky 450 Napisano 24 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2012 (edytowane) Mi na 7950 takie problemy nie występują - katowana przy częstotliwości 1250/1850mhz w BF3, Crysis 2, Crysis, Metro 2033, Just Cause 2, Wiedźmin 2 i wielu innych wymagających grach i zero problemów po kilkugodzinnych rozgrywkach (mówię o grze non-stop powyżej 4h). Oczywiście 7950 firmy Gigabyte..... Edytowane 24 Sierpnia 2012 przez nissky Cytuj Link to post Share on other sites
pildid 5 Napisano 24 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2012 Nie wszystkie są walnięte. Mam teraz od Saphire 7850 - porzyczona na 3 dni do jutro HeadStart GW2 i zero problemów. Zależy na jaki egzemplarz się trafi. Jak kupujecie przez internet, problem z reguły od razu się uwidacznia, to od razu proście o zwrot kasy - 10 dni ustawowo Wam to przysługuje i kupujcie następną i tak do skutku az traficie na poprawnie działający model. Jeśli w sklepie w Waszym mieście kupiliście to niestety tu jest trochę gorzej... Hurtownia musi dla sklepu wystawić korektę faktury zakupu jeśli serwis da im znać że nei naprawią, ale z reguły nie wystawiają korekty tylko oddają nowy sprzęt - taki sam, albo ciut lepszy. mi MSI P55-GD65 wymienili na P55-GD80 rok temu. Teraz czekam aż drugi raz wróci karta z serwisu Gigabyte. Cytuj Link to post Share on other sites
bartek4winner 8 Napisano 25 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2012 Dostaliście już karty z serwisu, naprawili? Cytuj Link to post Share on other sites
AreoMaxx 106 Napisano 25 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2012 Ja oddałem i czekam już 23dni i nic, chyba muszę się odezwać do rzecznika praw konsumenta. Robił tak ktoś? jak to wygląda? Cytuj Link to post Share on other sites
bartek4winner 8 Napisano 25 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2012 23 dni to bardzo długo, mi za pierwszym razem oddali po 2 tygodniach, ale nie naprawili i wysłałem drugi raz. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts