Skocz do zawartości

Problem z HD 7850 OC.

Recommended Posts

masz szczęście że może stery pomogły, u nas one nic nie dały. tak z ciekawości, po jakim czasie oddali wam kartę z serwisu?

Tydzień w moim przypadku od momentu gdy hurtownia napisała że wysyłają do serwisu zewnętrznego. Po tygodniu karta była już u nas.

Tydzień w moim przypadku od momentu gdy hurtownia napisała że wysyłają do serwisu zewnętrznego. Po tygodniu karta była już u nas.

U mnie trzeci tydzień mija od kiedy oddałem do sklepu... Jeśli ktoś będzie kupował w Proline, to niech liczy się z tym, że bardzo wolno działa procedura reklamacyjna (to już 3 moja reklamacja w tym sklepie i żadna nie była szybsza jak 3 tygodnie).

Dzisiaj przysłali mi kartę z serwisu. Jedyne co napisali to: "Naprawiono kartę graficzną". Karta póki co działa prawidłowo. Przedtem przy graniu w BF3 wytrzymywała max 20 min. teraz jest już 50 min i żadnych problemów czyli widocznie ta usterka jest możliwa do naprawienia. Gdyby coś się jednak (odpukać...) zmieniło to dam znać.

Powiedzcie mi jak to wygląda w kwestii zwrotu, Kiedy możesz otrzymać kase za "wadliwą" kartę? Od sklepu gdzie się kupiło czy od producenta. Ja kupowałem w sklepie morele.net ok 2-3 tygodnie temu.

Przeczytałem kilka postów, gdzie otrzymaliście karty z powrotem z notatką naprawiona, ale nadal z tą samą usterką. Czy wtedy masz podstawę by kartę oddać?

Ja mam podobne problemy ale pojawiają się raz na jakieś kilka godzin grania w WoW. Czyli zawieszanie kompa wraz z monitrem no signal detected, czasami z pionowymi szarymi pasami.

Karta oczywiście gigabyte 2gb OC HD 7850.

Mi na 7950 takie problemy nie występują - katowana przy częstotliwości 1250/1850mhz w BF3, Crysis 2, Crysis, Metro 2033, Just Cause 2, Wiedźmin 2 i wielu innych wymagających grach i zero problemów po kilkugodzinnych rozgrywkach (mówię o grze non-stop powyżej 4h). Oczywiście 7950 firmy Gigabyte.....

Edytowane przez nissky

Nie wszystkie są walnięte. Mam teraz od Saphire 7850 - porzyczona na 3 dni do jutro HeadStart GW2 i zero problemów. Zależy na jaki egzemplarz się trafi.

Jak kupujecie przez internet, problem z reguły od razu się uwidacznia, to od razu proście o zwrot kasy - 10 dni ustawowo Wam to przysługuje i kupujcie następną i tak do skutku az traficie na poprawnie działający model.

Jeśli w sklepie w Waszym mieście kupiliście to niestety tu jest trochę gorzej... Hurtownia musi dla sklepu wystawić korektę faktury zakupu jeśli serwis da im znać że nei naprawią, ale z reguły nie wystawiają korekty tylko oddają nowy sprzęt - taki sam, albo ciut lepszy. mi MSI P55-GD65 wymienili na P55-GD80 rok temu. Teraz czekam aż drugi raz wróci karta z serwisu Gigabyte.