albatros_ 0 Napisano 17 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 Witajcie, planuję kupno karty graficznej (będę wdzięczny za pomoc przy ostatecznym wyborze ), jednak nigdy nie "ciągnęło" mnie do zabawy ze sprzętem Dlatego mam pytanie (może głupie jednak wolę się upewnić przed wydaniem 400 zł): to normalne, że złącze PCI-E nie jest równoległe do zaślepki z tyłu obudowy? Liczę na pomoc Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 17 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 Jeżeli płyta główna, została przykręcona poprawnie, a ciężko by było zrobić inaczej (trza by naprawdę mieć "talent") to wszystko będzie pasować bez problemu. Wymieniałem już kilkadziesiąt razy grafę w przeróżnych budach i nigdy nie było problemu. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
wojna00 2 Napisano 17 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 tak w 100% równoległe to nie jest Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 17 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 Nie ma być równoległe po port wyjścia na monitor zawsze jest trochę niżej niż PCB (i wejście do slotu na nim) to przecież logiczne Cytuj Link to post Share on other sites
albatros_ 0 Napisano 17 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 @effendi360, nie do końca logiczne ponieważ nigdy się tym nie interesowałem, nie wiem jak to dokładnie wygląda Dzięki, mam nadzieję, że nie będę miał problemu przy montażu PS Tak to wygląda (wiem, trochę niewyraźne ): http://oi45.tinypic.com/2aieb2a.jpg Teoretycznie nie powinienem mieć problemu z montażem EVGA GeForce GTX 550Ti? Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 17 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 Wyyyyyyyyyyyluuuzuj ! Będzie dobrze. Jest wszystko OK. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
albatros_ 0 Napisano 18 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 Jakoś w przyszłym tygodniu powinna dotrzeć karta, dam znać jak poszło Cytuj Link to post Share on other sites
albatros_ 0 Napisano 31 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 Właśnie przyszła karta i już pierwszy problem Karta ma zasilanie 2x6 pin, ja mam tylko 1x6 pin. Jak podłączyć w takiej sytuacji? Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 31 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 Przejściówki nie było w zestawie ? Co to za zasilacz, że tylko 1x6 ? I jaką kartę w końcu kupiłeś. Zapierdzielaj do sklepu po coś takiego http://allegro.pl/adapter-zasilania-2x-molex-na-6-pin-i2512772540.html Cytuj Link to post Share on other sites
albatros_ 0 Napisano 31 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 Przejściówki nie było w zestawie ? Nie było albo panowie z techplanet zabrali (oni składali komputer) Co to za zasilacz Amacrox Warrior 400W I jaką kartę w końcu kupiłeś. XFX Radeon 6850 Zapierdzielaj do sklepu po coś takiego Póki go nie kupię, mogę podłączyć tylko jednym kablem czy lepiej nie? I kolejny problem - za mała obudowa Dysk trochę przeszkadza, chciałem go przenieść trochę w górę ale jest nad nim półka - nie mam jak się dostać do śruby Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 31 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 Póki go nie kupię, mogę podłączyć tylko jednym kablem czy lepiej nie? Nie wiem czy by wystartował w ogóle. XFX Radeon 6850 Amacrox Warrior 400W Hmmmm on ma chociaż 80+ ? I kolejny problem - za mała obudowa Dysk trochę przeszkadza, chciałem go przenieść trochę w górę ale jest nad nim półka - nie mam jak się dostać do śruby Do jakiej śruby ? Cytuj Link to post Share on other sites
Bichits 362 Napisano 31 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 kupujesz grafikę, a nie wiesz czy do budy się zmieści? Brałeś po uwagę nowy zasilacz? Będzie trzeba. 450w? Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 31 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 Ta zasiłka niby jest 450w tylko w nazwie ma 400w. Nie chciałem tego głośno mówić ale ta karta ma 500W rekomendowane na pudełku chyba. Z drugiej jednak strony widziałem gdzieś testy faktyczne i cała platforma brała 278W więc teoretycznie powinien pociągnąć bez problemu. Cytuj Link to post Share on other sites
Bichits 362 Napisano 31 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 450w niby z 6850. Cytuj Link to post Share on other sites
BlackDevil 12 Napisano 31 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 Powinien zadziałać na 1 wtyczce 6 pin, nie wiem po co dali tam 2 gniazda skoro ta grafika nie ma takiego zapotrzebowania na prąd Cytuj Link to post Share on other sites
albatros_ 0 Napisano 31 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 Hmmmm on ma chociaż 80+ ? Tego nie wiem, wieczorem sprawdzę. Do jakiej śruby ? Dysk jest przymocowany dwiema śrubami po zewnętrznej stronie obudowy oraz jedną śrubą po wewnętrznej stronie. Właśnie nad tą śrubą znajduje się półka przez co nie mogę się do niej dostać. kupujesz grafikę, a nie wiesz czy do budy się zmieści? Brakuje dosłownie kilku milimetrów Co do zasilania: według @gitgosc nie powinno być problemu. Powinien zadziałać na 1 wtyczce 6 pin, nie wiem po co dali tam 2 gniazda skoro ta grafika nie ma takiego zapotrzebowania na prąd Właśnie na zdjęciach (w sklepie) było, chyba, tylko jedno gniazdo. Nie wiem, może po prostu tą kartę sprzedam i kupię jakąś mniejszą i mniej prądożerną Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 1 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 I dlatego właśnie przy wyborze zasilacza warto zwracać uwagą na to ile ma wtyczek PCI-E Dziś współczesne minimum to 6 + 8 pin (najlepiej typu 6+2) i takie zasilacze należy uwzględniać a nie jakieś ekonomiczne bo potem są właśnie takie "cyrki" Cytuj Link to post Share on other sites
BlackDevil 12 Napisano 1 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 I dlatego właśnie przy wyborze zasilacza warto zwracać uwagą na to ile ma wtyczek PCI-E Dziś współczesne minimum to 6 + 8 pin (najlepiej typu 6+2) i takie zasilacze należy uwzględniać a nie jakieś ekonomiczne bo potem są właśnie takie "cyrki" Dla niektórych zasilacz to zasilacz a że markowe sporo kosztują to jak sobie gość kupi jakiś 600w za 100zł to myśli że to okazja życia Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3629 Napisano 1 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 Zasilacz starczy z palcem w zaslonietej czesci ciala. Sprobuj odpalic na jednej wtyczce, jak nie ruszy to kup przejsciowke (przejsciowka powinna byc w zestawie z karta, chyba ze kupowales uzywke, moze byc wtedy rozkompletowana) Cytuj Link to post Share on other sites
albatros_ 0 Napisano 1 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 Jednak odpuszczam sobie tę kartę, nie jestem zapalonym graczem więc pewnie nawet bym jej w pełni nie wykorzystał. Głównym problemem jest ten dysk, którego nie mogę przesunąć - nie chce mi się z tym bawić Wolę sprzedać ją sprzedać i kupić coś nowego co na pewno będzie działało Temat chyba można zamknąć Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 1 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 Kupiłeś dobrą kartę a teraz sprzedajesz ? Nie szkoda ci ? Ja to bym ciął obudowę byleby weszła. I już tak nie pisz, że byś jej nie wykorzystał. Demon prędkości to to nie jest. Cytuj Link to post Share on other sites
albatros_ 0 Napisano 1 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 Kupiłeś dobrą kartę a teraz sprzedajesz ? Nie szkoda ci ?Większość pieniędzy się pewnie zwróci Ja to bym ciął obudowę byleby weszła.Właśnie na razie czasu nie mam, dodatkowo leń ze mnie Możecie polecić jakąś krótszą kartę (>19 cm)? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts