bigipl 22 Napisano 16 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 Cześć jaki model polecacie karty hd 7950 słyszałem że SAPPHIR jest dobry ale ten znowu na inne modele się rozdziela a może jakaś inna firma ? Cytuj Link to post Share on other sites
Ave20 241 Napisano 16 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 (edytowane) Poczytaj: http://forum.benchmark.pl/topic/52614-mnogosc-hd-7950-od-sapphire/ Szafirek jest najbardziej godny uwagi - nie tylko z powodu przystępnej (względem innych konsktrukcji ) ceny, ale głównie dzięki bardzo udanemu chłodzeniu. Jest kilka wersji HD7950 od Sapphire, ale tylko i wyłącznie z tego względu, że część z nich ma podniesione zegary względem podstawowej konstrukcji - ma to podnieść ogólną wydajność karty, no ale wiąże się niestety z dopłatą... Takie podniesienie zegarów może jednak zrobić praktycznie każdy kto wcześniej nieco poczyta o "podkręcaniu karty graficznej". Wtedy najlepszym wyborem jest wersja HD7950 bez żadnych podbitych zegarów - jest tańsza a oferuje to samo co inne wersje. Dlatego bierze HD7950 z domyślnymi zegarami. Nie warto dopłacać do względnie niskiego OC... Edytowane 16 Lipca 2012 przez Ave20 Cytuj Link to post Share on other sites
shake96 0 Napisano 16 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 Ja polecam Ci gigabyte'a. Sam jestem w posiadaniu od ok. tygodnia i gpu sprawuje sie wysmienicie. Temp. w stresie nie przekroczyla mi 72 stopni co jest bardzo dobrym wynikiem. Narazie karta nie byla podkrecana, tak wiec nie wiem jak bedzie sie sprawowac po oc. Chlodzenie ogolem jest ciche, bynajmniej dla mnie w porownaniu z poprzednim komputerem. Cytuj Link to post Share on other sites
bigipl 22 Napisano 16 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 Czytałem że autorska jest bardzo dobra cicha i ma niską temperaturę czy to prawda ? Cytuj Link to post Share on other sites
BluMan 129 Napisano 16 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 tak autorskie zazwyczaj są lepsze ale nie polecam gigabajta za nic w świecie używałem to cudo im wyższa temperatura tym bardziej rzęży a jak już jest te 73 C to tylko 2 C cię graniczą od artefaktów Cytuj Link to post Share on other sites
bigipl 22 Napisano 16 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 czyli autorska vs sapphire poczytam która lepsza Cytuj Link to post Share on other sites
_MoonLight_ 9 Napisano 16 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 Ja polecę model od Sapphire. Karta jest praktycznie niesłyszalna, niezależnie czy w stresie czy nie. Do tego dość chłodna 30st idle, nie wiecej niz 60 stress. Model udany. Cytuj Link to post Share on other sites
bigipl 22 Napisano 16 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 Biorę Sapphire wszyscy go chwalą i 40 db to mało jak na taką kartę Cytuj Link to post Share on other sites
IronFe 221 Napisano 17 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 (edytowane) Tylko nie bierz tej wersji z jednym wentylatorem bo jest głośna i gorąca. Bierz wersje z 2 wentylatorami OC lub Flex Edytowane 17 Lipca 2012 przez IronFe Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 17 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 Dokładnie, trzeba brać wersję z dwoma śmigłami (coś z serii DualFan) Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts