Lemon 0 Napisano 16 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 Powitać , jakieś 6 miesięcy temu kupiłem laptopa N55SF-SX459V i7 +gt555 niestety komputer od samego początku zamulał i te zamulanie jest coraz większe. Czy możliwe że spowodowane jest to milionem programow które Asus mi wgrał seryjnie?? Czy przeinstalowanie systemu będzie jedynym sposobem na rozwiązanie problemu?? Dodatkowe problemy: Asus włącza się prawie 2 min. Od samego początku przegladarki internetowe po prostu sie zawieszały . 4 min podziałały i nagle ekran zamarzł po czym trzeba było alt crl i del . Czy oddać go na gwarancje ?? A może jakieś porady co zrobić . Z góry dzięki . Cytuj Link to post Share on other sites
royceda59614 39 Napisano 16 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 (edytowane) Jak najszybciej oddawaj ten szit na gwarancję. Edytowane 16 Lipca 2012 przez royceda59614 Cytuj Link to post Share on other sites
sebki1 603 Napisano 16 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 Uzytkowanie komputera ma byc przyjemnoscia a nie udreka Na gwarancje go. Cytuj Link to post Share on other sites
chronos 9 Napisano 16 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 Przede wszystkim należy zacząć od przywrócenia systemu do ustawień fabrycznych (przed załadowaniem się systemu tuż po starcie BIOS-u klawisz F9 aż pojawi się opcja "windows ems setup enabled i potem enter). Następnie po przywróceniu pousuwać zbędne oprogramowanie Asusa, z którego się nie korzysta. Dopiero, jeżeli po takim przywróceniu systemu jego praca będzie nieprawidłowa należy skontaktować się z infolinią techniczną Asusa w celu oddania sprzętu na gwarancji. Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17835 Napisano 16 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 Masz jakiegoś antywira ? Dobrze byłoby go przeskanować jakimś programem. Te 2 min startu to chyba nie jest jakiś problem, chyba że robisz restarty co 15min. Pewnie z tych Asus'owych programów można by coś odinstalować, zerknij w msconfig co tam słychać. Cytuj Link to post Share on other sites
Lemon 0 Napisano 16 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 (edytowane) Jestem obecnie w pracy o 16 porobie screeny i powrzucam.Antywirus mam jakiś Microsoftowy z tych edycji dla studentów uczelni technicznych. Edytowane 16 Lipca 2012 przez Lemon Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts