Skocz do zawartości

Monitor za około 400zł.

Recommended Posts

jak dla mnie samsung odpada od razu - złącze tylko d-sub i nic więcej ??LG ma na zdjęciach dvi i coś jeszcze, ale w opisie już nie ma ..więc nie warto ani jednego ani drugiego

Edytowane przez jacent

a jeżeli kupiłbym monitor z wejściem d-sub tylko i podłączył bym kablem dvi z karty graficznej i zastosował przejściówkę na d-sub pod monitor, to czy kabel straciłby swoje właściwości czy jakość nadal była by lepsza niż przez zwykły kabel d-sub?

tu nie chodzi tylko o samą jakość, wiadomo że straci jakość -d-sub to analog , a dvi cyfra...niektórzy jednak nie widzą różnicy w jakości, są jednak inne niedogodności - np brak HDCP czy wielu ustawień obrazu.Kupując z samym d-sub prosisz się o kłopoty...o ile przejściówka wogóle zadziała - to wkrótce będziesz pisał posty w stylu- pomocy! dlaczego tuner sat mi nie działa na nowym monitorze, dlaczego nie działają filmy na BR, dlaczego mam paski ...

monitor potrzebuje tylko do komputera, do oglądania filmów itp. mam w tym samym pokoju samsunga 40d6500 i nie potrzebuje cudów. Kupiłem tego LG dzisiaj w mieście, właśnie na nim siedzę i mimo że idzie przez d-sub to obraz mam lepszy i ładniejszy niż przez dvi w starym monitorze.

to nie siedź na monitorze , ale na krześle...widocznie miałeś stary monitor też jak najtańszy i najgorszy ...po co pytasz na forum czy warto kupić czy nie , jak i tak postanowiłeś kupić ten biurowy złom?chciałeś się utwierdzić ,że to dobry wybór?

Gość Kotecek

Trochę z innej beczki...

Czy nowy z 2012r. biurowy złom z DVI 18,5" 1366x768 za te 300-400PLN jest lepszy czy gorszy od LCD 15" 1024x768 na TN z DVI z 2002r. raczej lepszej klasy niż większość 15" z tamtego okresu?

Jakość obrazu lepsza/gorsza/porównywalna??

Monitor: Samsung SyncMaster 152T (2002r., 1024x768, DVI + D-Sub, Audio, TN)