Skocz do zawartości

Proszę o ocenę: i7 860, P55, HD5850, 4GB

Recommended Posts

A co do zasilaczy to czy obudowy sprzedawane z zasilaczami 500w obsłużą ten config.

NIE. Może i pociągnie, ale te zasilacze są tak marnej jakości że w każdej chwili może zrobić "boom" i będzie po całym sprzęcie. Na zasilaczu się nie oszczędza! PAMIĘTAJ!

Dzięki arek za szybką odpowiedź, a co sądzisz o płytach asrocka ogólnie i na socket 1156 i 1366 ??

Bo słyszałem sprzeczne opinie. W sklepie usłyszałem, że chłam, bo z chin, a gdzieś indziej, że to całkiem niezłe płyty i asrock się poprawił i można bez zarzutu je polecać i kupować

Więc jak to z tym do końca jest :wariat::)

A co nie jest z Chin? Argument, że coś jest do du*y, bo z Chin jest nie na miejscu. ASRock zaczął robić bardzo fajne płyty już od jakiegoś czasu i już nie można ich identyfikować z psującym się badziewiem. Prawdę mówiąc, ostatnio składałem 3 zestawy znajomym i w każdym wybrałem płytę ASRocka ze względu na cenę. Były to bardziej budżetowe rozwiązania niż 1156/1366, ale każda była ok. Jeżeli budżet masz napięty, to śmiało możesz wybrać AsRocka. Pełno recenzji w sieci płyt 1366 i nawet 1156, pokazujących, że sprawują się one naprawdę dobrze.

Ja słyszałem że AsRock się poprawił. Niestety nie przypominam sobie żadnego testu płyty tego producenta także na tym zakończę to zdanie. :)

Natomiast co do produkcji z chin. Dziś nawet jak kupisz super wypasioną płytę czołowego producenta to jest wielce prawdopodobne że będzie na niej "made in china".

Wiesz co? Mi teraz ASRock bardziej kojarzy się z takimi świarami od nietypowych rozwiązań niż z badziewiem. Jakieś wynalazki tylko AGP+PCI-Ex albo płyta z socketem 939 i chipsetem 785G. Do tego multum innych ciekawych technologii. Mnie przekonali :sciana: Jak się zainteresujesz konkretnym modelem to daj znać, sprawdzi się go :wariat:

Ale jak to się ma do tego, że te dyski F3 mają mniejszą liczbę cache`u. 16 MB , kiedy reszta ma 32 MB, i skąd wiesz, że są chłodniejsze i szybsze? Coś na potwierdzenie twojej tezy by sie przydało

Bo mnie to średnio przekonuje.

Mają 16 MB, bo mają tylko 1 talerz.

32 MB cache mają wersje z 2 talerzami - więcej talerzy, więc jest potrzebny większy bufor.

Ja mam zamiar złożyć coś podobnego jak kolega, i7 860 hd5850 4 gb kingston hyperx 1600 MHz nie wiem jaki zasilacz brać i obudowę .

Myślałem nad chieftec aegis cx - coś tam (taka klasyczna z esatą na przodzie) a zasilacz albo ten ocz modxstream pro 600w modular pfc, albo corsair vx550 550w, ale jest bez odpinanych kabli.

Czy coś innego możecie polecić? [zasilacz, obudowa, całość(do 4300 max)]

Standardowo: Core i5 750 + Gigabyte P55-UD3 + 4GB DDR3 + HD5850 + F3 500GB.

Core i7 nie ma sensu wg mnie. Do tego obudowa jaka Ci się podoba, bo powyżej 200zł to każda jest wystarczająco przewiewna, więc kwestia wyglądu i ceny. Zasilacz jaki? Ja osobiście brałbym OCZ, bo modularny. Mam modularny przez dwa dni i już z 8 razy mi się to przydało.

A co powiecie o tym zestawie, dużo trzeba by zmodyfikować czy byłby dobry.

Wentylator:Scythe Mugen

Procesor:AMD Phenom II X4 965 Quad-Core /3.4GHz, 2MB L2, 6MB L3, 140W, BOX, AM3/

Płyta główna:Asus Crosshair III Formula /AMD 790FX, DDR3-1333/

Pamięć RAM:A-Data 4GB (2x2GB) 1600MHz CL7 X-Series

Dysk twardy:Samsung 1 TB 7200rpm 32MB cache SATA-II F3

Karta graficzna:Gigabyte Radeon HD5870 1024MB DDR5 /256bit/ 2xDVI/HDMI/DP

Zasilacz:OCZ ModXStream Pro 600W

Pozdrawiam

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...