jarzynekk 0 Napisano 30 Października 2009 Udostępnij Napisano 30 Października 2009 Dobra, nie śmiejscie się. Ale z ciekawości zapytam czy da się coś takeigo bezpiecznie podkręcic? Zdecydowanie najsłabsze ogniwo w moim laptopie. Kiedys bawiłem się w kręcenie ale na stacionarnym Radka 9550 - szedł w górę aż miło.Tak wiem, laptopa się nie podkręca bo cięzko z chłodzeniem ale czy może ktoś próbował? I pytanie nieco inne, jaki benchmark puścić na laptopie? Cytuj Link to post Share on other sites
19arek93 0 Napisano 30 Października 2009 Udostępnij Napisano 30 Października 2009 Spróbuj programów RivaTuner, AMD GPU Clock, AMD OverDrive. jaki benchmark puścić na laptopie?3D Mark06 (05,03,01,00) Resident Evil 5 Benchmakr : http://www.gamershell.com/download_48548.shtml Cytuj Link to post Share on other sites
Darodaredevil 1 Napisano 30 Października 2009 Udostępnij Napisano 30 Października 2009 Z chłodzeniem nie ma problemu. Problemem jest to że mobilnych kart się właściwie nie da podkręcić. Próbowałem kilkoma aplikacjami i po prostu nic - nie obsługują mobilnych GPU. Także grafę możesz sobie podarować. Z powodzeniem podkręciłem procka (patrz w profilu) ale w realnym użyciu nie widać efektów, no może w Crysisie zyskałem ze 2-3 klatki. Do tych benchmarkow wymienionych przez Arka dorzuce jeszcze 3DMark Vantage, Sisoft Sandrę, Crysis OC Benchmark tool, Far Cr2 benchmark iitp. Cytuj Link to post Share on other sites
jarzynekk 0 Napisano 30 Października 2009 Autor Udostępnij Napisano 30 Października 2009 Dzięki za rady. A powiedzcie mi o co kaman z technologią HyperMemory? Wyczytałem że karta korzysta dodatkowo z pamięci ram. Ile faktycznie wykorzystuje tej pamięci ram i w ogóle czy to coś daje? czy działa? Czy raczej taki chwyt reklamowy dla tanszych kart z mnieszą ilością ramu? Cytuj Link to post Share on other sites
Darodaredevil 1 Napisano 2 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 Tak naprawdę to pic na wodę. Zyskasz tyci tyci.. To jest tak jak z dodatkową pamięcią wirtualną - trochę to da, może pozwolić na odpalenie jakiejś wymagającej gry ale i tak się będzie cięło bo nie zastąpi prawdziwej pamięci. A już na pewno nie licz na to że te szumne 1792MB pamięci w HM pozwoli Ci na płynną grę w Crysisa tych co tak na licytacjach na allegro piszą to bym wieszał za to i owo do góry nogami Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts