kubaset97 62 Napisano 10 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 Cześć. Zacząłem się bawić w html. Zrobiłem stronę. Co teraz? Co muszę zrobić, aby ją uruchomić w sieci? Cytuj Link to post Share on other sites
Kubuś_73 320 Napisano 10 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 Wrzucić na hosting (darmowy lub nie) przez total comandera np Cytuj Link to post Share on other sites
Tearius 1 Napisano 10 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 Polecam ofertę proserwer.pl 3 zł/miesiąc smsem -> dostęp do panelu, baz sql, serwera ftp, zero reklam i transfer przyzwoity Cytuj Link to post Share on other sites
Kiziea 4 Napisano 11 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2012 Do tej pory korzystałem z oferty Linuxpl.com i szczerze polecam zakup najtańszej oferty, za 50 złotych rocznie otrzymujesz stabilny i bezproblemowy hosting. Co w proserwer.pl nie zawsze jest do osiągnięcia. Co do uruchomienia swoje strony w sieci, to masz masę poradników na forach i stronach webmasterskich, wystarczy przysiąść kilka godzin i poczytać. Osobiście polecam przejrzeć www.webinside.pl i www.webcentral.pl . Cytuj Link to post Share on other sites
Reavii 18 Napisano 11 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2012 Ja również polecam proserwer.pl. Ale zdarzały się takie sytuacje, że przekraczałem miesięczny transfer. Hosting dobry na sam początek, jeżeli nie chcesz mieć reklam. Cytuj Link to post Share on other sites
mICh@eL 335 Napisano 11 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2012 Niech chłop założy sobie darmowy hosting na cba.pl, przecież on nie tworzy komercyjnych stron, żeby reklam nie mogło być... sobie zablokuje adblockiem albo css'em, a nie będzie płacił za coś, czego może nie wykorzysta Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 11 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2012 (edytowane) a tam będzie zakładał serwery, do nauki wystarczy sobie krasnala na pececie postawić i z głowy http://www.instalki.pl/programy/pobierz/Windows/narzedzia_pomocnicze/KRASNAL_Serv.html Edytowane 11 Lipca 2012 przez drachenfeles Cytuj Link to post Share on other sites
Kiziea 4 Napisano 12 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 Osobiście polecam instalację WAMP - http://www.wampserver.com/en/ . Nawet kiedyś demo Joomli było dostarczane właśnie z nim, obsługa jest naprawdę prosta, jeszcze prostsza niż Krasnala. Cytuj Link to post Share on other sites
havekaar 2 Napisano 12 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 (edytowane) WAMP lub także XAMPP. Przy okazji zorientujesz się na czym mniej więcej polega hosting. A nuż, może umiejętność konfiguracji kiedyś Ci się przyda. Edytowane 12 Lipca 2012 przez havekaar Cytuj Link to post Share on other sites
maden 25 Napisano 12 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 W ofercie internetowej dostawców przeważnie ma się przynajmniej jedno konto ftp/www więc się dowiedz jak jest u Ciebie. Bo nie ma sensu płacić jak się ma za darmo Cytuj Link to post Share on other sites
mICh@eL 335 Napisano 12 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 To już lepiej postawić sobie WebServa na kompie Bez konfiguracji, a masz mysql w standardzie Cytuj Link to post Share on other sites
maniek2626 4 Napisano 25 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2012 Moim zdaniem cba to gó**o , gryzą się z extreme-fusion, tak wiem, kolega zakładający temat stworzył sam jakąś stronkę w html, ale po html przyjdzie czas na PHP a extreme-fusion jest akurat dla początkujących, którzy chcą szybko nauczyć się podstaw php i css Z darmowych: yoyo.pl Z płatnych: ten proserwer.. kiedyś tam kupywałem, serwerki na początek dobre no i bez reklam Cytuj Link to post Share on other sites
mICh@eL 335 Napisano 25 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2012 yoyo to właśnie mega kupa, wolne to, ftp do bani, nie wiem jak z mysql bo wtedy nie potrzebowałem A cba sobie chwalę, nie jest takie złe jak piszesz, przynajmniej dla tych co chcą darmowe Bo oni chcą się uczyć PHP na przykładach, a nie stawiać CMS i stronkę na darmowym hostingu Cytuj Link to post Share on other sites
maniek2626 4 Napisano 25 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2012 Sam powiem szczerze nigdy yoyo zbytnio nie używałem, siedziałem więcej na cba i było fajnie.. Ale jak ktoś chce się nauczyć php podstaw to najlepiej z systemem extreme-fusion czyli tak jak napisałeś - na przykładach wybierasz sobie gotowego skina i możesz go w miare prosto edytować jak masz do tego smykałke ;P po jakimś czasie kody czy to w jakichś programach do pisania czy w notatniku same zaczną Ci się w głowie kolorować, co do czego ;p extreme-fusion jest na serio fajne do takich podstaw ;P dlatego cba.pl nie polecam bo tam nie zainstalujesz. Ale tylko pod Twoją stronkę html to spoko ;D łatwy dostęp do ftp i mysql, przejrzyście Cytuj Link to post Share on other sites
mICh@eL 335 Napisano 25 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2012 Ja sobie dłubałem proste stronki w html, najprostszy CMS zrobiłem w PHP, a potem uczyłem się programowania na własnych tworach, czyli stawiałem sobie cel, zadanie do zrealizowania, a potem się głowiłem jak to rozwiązać i zaprogramować... ktoś mi pomógł, coś na manualu poczytałem i tak się nauczyłem Projekt ten to generator wykresów, ale nie jakieś 10 linijek z GD, tylko pure html i CSS, generowane na podstawie bazy danych, cały kreator i takie tam http://www.overclock.pl/images/articles/content/artykuly/2012/05/ssd/wykresy/atto_128_w.png http://www.overclock.pl/images/articles/content/artykuly/2012/05/ssd/wykresy/crystal_write.png Cytuj Link to post Share on other sites
Przem4S 4 Napisano 26 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2012 Ja od siebie mogę polecić mało znany lecz darmowy, bez reklam, 1,5GB (na własne pliki), 100 GB/msc transfer - myślę że bardzo dobra oferta jak za darmo. Hosting to http://www.000webhost.com/. Cytuj Link to post Share on other sites
intervojager 2 Napisano 8 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 Użyć klienta FTP i wysłać na serwer. Wcześniej musisz skonfigurować serwer: domena, nazwa użytkownika, hasło, nazwa konta. Co do domen, są płatne, ale dla celów szkoleniowych możesz wrzucić na bezpłatny serwer i umieścić pod domeną: twoja_nazwa.nazwa_właściciela.com np twoja_strona.republika.pl jeśli tam swoją stronę wrzucisz. Wybierz darmowe konto hostingowe i napisz o tym w następnym poście Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts