Mroczny 105 Napisano 6 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2012 Jak w temacie co będzie lepsze według was i dlaczego? Z góry dzięki Cytuj Link to post Share on other sites
BluMan 129 Napisano 6 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2012 Neo V w razie uszkodzenia wyświetlacza czy ekranu dotykowego nie jesteś bezradny, bardzo szybko się ten telefon rozbiera i naprawia wszystko idealnie do siebie pasuje Wave 3 będzie ci mulił a do tego krótko trzymał na baterii do tego Sony ma o wiele lepszy wyświetlacz, system android 4.0 ICS który chodzi rewelacyjnie, ładną i estetyczną obudowę aparat stoi już na wysokim poziomie nie wiem ile zalet mam ci tego wymieniać ale wadę ma tylko jedną strasznie potrafi się obudowa rypać 1 Cytuj Link to post Share on other sites
robertgr1 373 Napisano 6 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2012 Według mnie samsung wave 3 jest lepszym wyborem szczególnie posiada doskonały wyświetlacz naprawdę rewelacyjny super amoled jedyna wada tego telefonu może być dla niektórych system bada oraz niezbyt duża ilość aplikacji w porównaniu z androidem ,ale poza tym telefonik rewelacyjny o żadnym zamulaniu nawet nie ma mowy ,można kręcić doskonalej jakości filmiki hd miałem wcześniej samsunga wave 1 równiez doskonale się sprawował przez 2 lata później dałem go żonie a sobie kupiłem wave 3 1 Cytuj Link to post Share on other sites
BluMan 129 Napisano 6 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2012 robert jak samsung ma dobry wyświetlacz to ja jestem jakaś szwaczka widziałem dotykałem, bawiłem się tym wave 3 nie dość że muli to nie da się na tym pracować godzina zabawy i bateria na null 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Ozored 176 Napisano 6 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2012 + na neo V. Nowszy,lepsze oprogramowanie i wszystkie powody wymienione przez Bluman 1 Cytuj Link to post Share on other sites
robertgr1 373 Napisano 6 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2012 robert jak samsung ma dobry wyświetlacz to ja jestem jakaś szwaczka widziałem dotykałem, bawiłem się tym wave 3 nie dość że muli to nie da się na tym pracować godzina zabawy i bateria na null Dla mnie ma super bo to jest super amoled 480x800 genialne kolory ,nie wiem dlaczego zamulał u ciebie ja nie miałem takiej przypadłości system bada 2,0 znacznie poprawia płynność w porównaniu ze starszymi softami Dla mnie ten telefonik jest super w pełni mi wystarcza , Tu masz test http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/Samsung_Wave_3_-_test,_cena-4359.html 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Sykes 3 Napisano 6 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2012 (edytowane) BluMan bajki opowiadasz robertgr1 ma racje co do wave 3 bo sam go mam i jedyna wada to jego soft czyli Bada 2.0 wyświetlacz jest rewelka kolory są żywe, kąty widzenia bardzo dobre i telefon nie muli chyba że jakiś mądry włoży do niego karte pamięci 4 klasy a nie 10 to wtedy muli i wideo w HD nie da się nagrać na czwórce Edytowane 6 Lipca 2012 przez Sykes 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Lukkas 172 Napisano 6 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2012 Posiadam obecnie Wave 3 i powiem że Bada to pomyłka, ale jeżeli nie zależy ci na masie programów czy gier dostępnych na Androida to można go polecić. W tej cenie ciężko znaleźć smartfon z lepszym wyświetlaczem, budowa bardzo solidna nie żadne plastiki ale szczotkowane aluminium, bardzo dobry aparat. Ogólnie ocena pozytywna tylko minus za system. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
BluMan 129 Napisano 6 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2012 chwalicie sobie tego Szajsunga a Neo V na oczy nie widzieliście ... na prawdę opinia godna uwagi LOL Cytuj Link to post Share on other sites
Lukkas 172 Napisano 6 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2012 @Bluman Czy ktoś tu chwali Sasmunga ? Wyraziłem tylko swoją opinię jako użytkownika. Przed zakupem go też brałem pod uwagę Neo lecz wybrałem Wave'a. Powiedz mi w czym Neo jest lepsze od Wave'a - bo ma Androida ? Jeżeli masz tylko ten jeden argument to trochę skromnie. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
BluMan 129 Napisano 6 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2012 przeczytaj dokładnie Neo V jest szybszy, ma np. więcej funkcji możesz obejrzeć każdy film możesz podłączyć telefon do telewizora można samemu ten telefon naprawiać bo jest to banalnie proste wielka pojemność pamięci bo do 32 gb ekran moim zdaniem jest lepszy w Neo V bateria dłużej trzyma Neo V ma o wiele lepszy aparat lepszy dźwięk ja mogę tak w nieskończoność pisać ale to nie ma sensu 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Eklerek 642 Napisano 6 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2012 Akurat Neo V ma b. słaby aparat. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
BluMan 129 Napisano 6 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2012 jakoś u mnie robi zdjęcia bardzo wysokiej jakości ... 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Eklerek 642 Napisano 6 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2012 Albo masz jakiś lepszy egzemplarz albo jesteś ślepy. Cytuj Link to post Share on other sites
BluMan 129 Napisano 6 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2012 to albo ty masz cieńki egzemplarz albo jesteś głupi słuchając ludzi którzy tego telefonu nie mają ... Cytuj Link to post Share on other sites
Eklerek 642 Napisano 6 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2012 Ja nie mam tego telefonu... Może po prostu nigdy nie robiłeś zdjęć normalnym aparatem... Cytuj Link to post Share on other sites
BluMan 129 Napisano 6 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2012 (edytowane) normalny aparat ? masz rację nigdy nie używałem takiego i przyznaję się do tego ale chciałem zauważyć że aparat komórkowy vs taka cyfrówka typowo nie są sobie równi ... smartphone jest wielofunkcyjny a aparat jest do robienia zdjęć więc od telefonu nie wymagam jakości cyfrówki czy też lustrzanki ale dobrej jakości zdjęcia w porównaniu z innymi komórkami wiem że trochę pogmatwane to co napisałem ale jest już późno a ja jestem dość mocno zmęczony Edytowane 6 Lipca 2012 przez BluMan Cytuj Link to post Share on other sites
Eklerek 642 Napisano 6 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2012 Jak dla mnie to tylko SGS II, Iphone 4S i podobne robią w miare fajne zdjęcia. Cytuj Link to post Share on other sites
turosgt 1 Napisano 6 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2012 (edytowane) Zgodzę sie z Lukkas. Interesuję się telefonami od kilku lat a od ponad dwóch nawet nimi handluje I moim zdaniem jedyną zaletą Neo V jest android. A tak to reszta na plus dla Wave III. Wave III bije na głowę Neo V pod względem wyświetlacza i jakości wykonania (ach jak ja lubię metalowe telefony, a nie tandetne plastiki ). Do tego wyświetlacza w Wave można się tylko przyczepić że jest to PenTile. Edytowane 6 Lipca 2012 przez turosgt 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Dawid_M 83 Napisano 7 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2012 Akurat Neo V ma b. słaby aparat.Robi średniej/ dobrej jakości jak już- zadowalające mnie. Chyba tego telefonu nie testowałeś . Cytuj Link to post Share on other sites
BluMan 129 Napisano 7 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2012 ja go mam i jest bardzo wdzięcznym telefonem mimo że rozebrałem go jak dzieciak, zalewając ekran lcd udało mi się to naprawić susząc warstwę po warstwie ale nie o tym mowa gość nie trzymał ani jednego z tych telefonów w ręce a próbuje je porównywać z danych lub opinii z internetu 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Walus 153 Napisano 7 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2012 Jeju na co ta kłutnia... Wave 3 - Świetne wykonanie, bdb wyświetlacz SuperAmoled (Piękna czerń i barwy/dobra widoczność w słońcu) , tylko Biel (np.w przegladarce gdy surfujemy po necie ekran potrafi szybko zjeść baterię . Wytrzymały na zarysowania ekran Corning Gorilla Glass , dobry aparat z Lampą błyskową i z nagrywaniem HD.(Gorzej jest gdy mamy złe warunki oświetleniowe).Harware 1ghz 512mb ram 4gb wbudowanej pamięci. Wszystko wali Bada - system może i szybki , ale co z tego jeżeli nie mamy dużego dostępu do aplikacji. Neo V - Wykonanie średnie - słyszałęm ,że nie którym użytkowniom obudowa trzeszczy ale (kto na zdrowy rozsądek będzie ją sciskał). Wyświetlacz też nieczego sobie TFT ale Wspierany silnikiem Mobile Bravia Engine co daje fajny efekt kolorów , co do widocznośći w słoncu nie jest tragicznie ,ale jest róznica pomiędzy nim a Amoledem. Szkło hartowane lepsze niż plastik ale nie to co Gorilla Glass. Aparat niezły ma Lampę , nagrywanie w HD 30kl/s jak zwykle gorzej w trudnych warunkach oświetleniowych. Hardware 1ghz 512mb RAM i mniej pamięci wewnetrznej 320mb względem samsunga. Wszystko nadrabia Android , daje nam mnóśtwo możliwośći , edycji itp. W sklepie GooglePlay znajdziesz bardzo dużo darmowych aplikacji jak i płatnych. System działa w nim płynnie nie ma zawieszek , i Jest możliwość do aktualizacji Android ICS 4.0. TO juz twoja sprawa - wybieraj albo Wykonanie albo Możliwośći. 3 Cytuj Link to post Share on other sites
Dawid_M 83 Napisano 8 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2012 Neo v + ICS= Powolne działanie systemu. Robiłem aktualizacje do ICS i strasznie się ślimaczył android. Nie polecam robienie aktualizacji do ICS w neo v. Obecnie posiadam 2.3.4 i jest super! Lepiej niż na ICS. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Mroczny 105 Napisano 8 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 8 Lipca 2012 Dobra dzięki Panowie ostatnio miałem okazje bawić się tym i tym i wybór pada na wave 3 za solidność i wielkość nie przepadam za małymi telefonami (za jakiś czas jak budżet pozwoli kupuje galaxy note ) Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts