Skocz do zawartości

Recommended Posts

Neo V w razie uszkodzenia wyświetlacza czy ekranu dotykowego nie jesteś bezradny, bardzo szybko się ten telefon rozbiera i naprawia

wszystko idealnie do siebie pasuje

Wave 3 będzie ci mulił a do tego krótko trzymał na baterii

do tego Sony ma o wiele lepszy wyświetlacz, system android 4.0 ICS który chodzi rewelacyjnie, ładną i estetyczną obudowę

aparat stoi już na wysokim poziomie

nie wiem ile zalet mam ci tego wymieniać

ale wadę ma tylko jedną

strasznie potrafi się obudowa rypać

• Popieram 1

Według mnie samsung wave 3 jest lepszym wyborem szczególnie posiada doskonały wyświetlacz naprawdę rewelacyjny super amoled jedyna wada tego telefonu może być dla niektórych system bada oraz niezbyt duża ilość aplikacji w porównaniu z androidem ,ale poza tym telefonik rewelacyjny o żadnym zamulaniu nawet nie ma mowy ,można kręcić doskonalej jakości filmiki hd miałem wcześniej samsunga wave 1 równiez doskonale się sprawował przez 2 lata później dałem go żonie a sobie kupiłem wave 3

• Popieram 1

robert jak samsung ma dobry wyświetlacz to ja jestem jakaś szwaczka

widziałem dotykałem, bawiłem się tym

wave 3 nie dość że muli to nie da się na tym pracować

godzina zabawy i bateria na null

Dla mnie ma super bo to jest super amoled 480x800 genialne kolory ,nie wiem dlaczego zamulał u ciebie ja nie miałem takiej przypadłości system bada 2,0 znacznie poprawia płynność w porównaniu ze starszymi softami

Dla mnie ten telefonik jest super w pełni mi wystarcza ,

Tu masz test http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/Samsung_Wave_3_-_test,_cena-4359.html

• Popieram 1

BluMan

bajki opowiadasz robertgr1 ma racje co do wave 3 bo sam go mam i jedyna wada to jego soft czyli Bada 2.0 wyświetlacz jest rewelka kolory są żywe, kąty widzenia bardzo dobre i telefon nie muli chyba że jakiś mądry włoży do niego karte pamięci 4 klasy a nie 10 to wtedy muli i wideo w HD nie da się nagrać na czwórce

Edytowane przez Sykes
  • Popieram 1

Posiadam obecnie Wave 3 i powiem że Bada to pomyłka, ale jeżeli nie zależy ci na masie programów czy gier dostępnych na Androida to można go polecić. W tej cenie ciężko znaleźć smartfon z lepszym wyświetlaczem, budowa bardzo solidna nie żadne plastiki ale szczotkowane aluminium, bardzo dobry aparat. Ogólnie ocena pozytywna tylko minus za system.

• Popieram 1

@Bluman Czy ktoś tu chwali Sasmunga ? Wyraziłem tylko swoją opinię jako użytkownika. Przed zakupem go też brałem pod uwagę Neo lecz wybrałem Wave'a. Powiedz mi w czym Neo jest lepsze od Wave'a - bo ma Androida ? Jeżeli masz tylko ten jeden argument to trochę skromnie.

• Popieram 1

przeczytaj dokładnie

Neo V jest szybszy, ma np. więcej funkcji możesz obejrzeć każdy film

możesz podłączyć telefon do telewizora

można samemu ten telefon naprawiać bo jest to banalnie proste

wielka pojemność pamięci bo do 32 gb

ekran moim zdaniem jest lepszy w Neo V

bateria dłużej trzyma

Neo V ma o wiele lepszy aparat

lepszy dźwięk

ja mogę tak w nieskończoność pisać

ale to nie ma sensu

• Popieram 1

normalny aparat ?

masz rację nigdy nie używałem takiego

i przyznaję się do tego

ale chciałem zauważyć że aparat komórkowy vs taka cyfrówka typowo

nie są sobie równi ...

smartphone jest wielofunkcyjny a aparat jest do robienia zdjęć więc od telefonu nie wymagam jakości cyfrówki czy też lustrzanki

ale dobrej jakości zdjęcia w porównaniu z innymi komórkami

wiem że trochę pogmatwane to co napisałem

ale jest już późno a ja jestem dość mocno zmęczony

Edytowane przez BluMan

Zgodzę sie z Lukkas. Interesuję się telefonami od kilku lat a od ponad dwóch nawet nimi handluje :) I moim zdaniem jedyną zaletą Neo V jest android. A tak to reszta na plus dla Wave III. Wave III bije na głowę Neo V pod względem wyświetlacza i jakości wykonania (ach jak ja lubię metalowe telefony, a nie tandetne plastiki :) ). Do tego wyświetlacza w Wave można się tylko przyczepić że jest to PenTile.

Edytowane przez turosgt
  • Popieram 1

ja go mam i jest bardzo wdzięcznym telefonem

mimo że rozebrałem go jak dzieciak, zalewając ekran lcd udało mi się to naprawić susząc warstwę po warstwie :P

ale nie o tym mowa

gość nie trzymał ani jednego z tych telefonów w ręce a próbuje je porównywać z danych lub opinii z internetu

• Popieram 1

Jeju na co ta kłutnia...

Wave 3 - Świetne wykonanie, bdb wyświetlacz SuperAmoled (Piękna czerń i barwy/dobra widoczność w słońcu) , tylko Biel (np.w przegladarce gdy surfujemy po necie ekran potrafi szybko zjeść baterię . Wytrzymały na zarysowania ekran Corning Gorilla Glass , dobry aparat z Lampą błyskową i z nagrywaniem HD.(Gorzej jest gdy mamy złe warunki oświetleniowe).Harware 1ghz 512mb ram 4gb wbudowanej pamięci. Wszystko wali Bada - system może i szybki , ale co z tego jeżeli nie mamy dużego dostępu do aplikacji.

Neo V - Wykonanie średnie - słyszałęm ,że nie którym użytkowniom obudowa trzeszczy ale (kto na zdrowy rozsądek będzie ją sciskał). Wyświetlacz też nieczego sobie TFT ale Wspierany silnikiem Mobile Bravia Engine co daje fajny efekt kolorów , co do widocznośći w słoncu nie jest tragicznie ,ale jest róznica pomiędzy nim a Amoledem. Szkło hartowane lepsze niż plastik ale nie to co Gorilla Glass. Aparat niezły ma Lampę , nagrywanie w HD 30kl/s jak zwykle gorzej w trudnych warunkach oświetleniowych. Hardware 1ghz 512mb RAM i mniej pamięci wewnetrznej 320mb względem samsunga. Wszystko nadrabia Android , daje nam mnóśtwo możliwośći , edycji itp. W sklepie GooglePlay znajdziesz bardzo dużo darmowych aplikacji jak i płatnych. System działa w nim płynnie nie ma zawieszek , i Jest możliwość do aktualizacji Android ICS 4.0.

TO juz twoja sprawa - wybieraj albo Wykonanie albo Możliwośći.

• Popieram 3

Neo v + ICS= Powolne działanie systemu. Robiłem aktualizacje do ICS i strasznie się ślimaczył android. Nie polecam robienie aktualizacji do ICS w neo v. Obecnie posiadam 2.3.4 i jest super! Lepiej niż na ICS.

• Popieram 1

Dobra dzięki Panowie :) ostatnio miałem okazje bawić się tym i tym i wybór pada na wave 3 za solidność i wielkość nie przepadam za małymi telefonami (za jakiś czas jak budżet pozwoli kupuje galaxy note %-) )