Skocz do zawartości

Karta GTX670 oraz i5 2500k oraz AsRock p67 pro 3 REV3.0

Recommended Posts

Witam

Musze sie upewnic czy procesor i5 2500k wykorzysta w pelni karte gtx670. Procesor nie jest podkrecony

Oraz nie jestem pewien czy moja plyta nie jest nie zgodna z asrock p67 pro 3

jestem zielony w te klocki :D planuje zakupic ta oto grafike to juz zlozonego komputera wiec wymiana innych czesci nie wchodzi w gre :D

moze cos wiecej? technologia zastosowana w p67 nie bedzie za stara do obslugi tej karty? gdzies wyczytalem ze i5 2500k nie bedzie wykorzystywala w 100% tej karty, mozesz napisac cos wiecej ?

po prostu na innych forach nie dostalem odpowiedzi na moje pytania... i nie wiem czy tu znajdzie sie ktos kompetentny :D

i5 2500K uciągnie spokojnie GTX 680 z jeszcze dużym zapasem mocy a jak po OC to wykorzysta nawet GTX'a 690 :D nie masz sie co martwić tylko kupuj ;) płyte masz super do tego procesora a z grafiką to spokojna twoja głowa. Wszystko jest w porządku. Nie bedzie najmniejszych problemów. Wielu ludzi składa te 3 komponenty z płyty ASRock co ty masz , procesora i5 2500K i GTX'a 670 :P Pozostaje powiedzieć tylko : KUPUJ

Powiem jedno : GTX 680 sie nie opłaca kupować ze względu na cene. Chyba że u Cb cena roli nie gra tak dużej wiec możesz sobie pozwolić na 680 a potem zrobić małe OC i masz super wydajną karte :P

Procesor i płyta super obsłużą GTX'a 680 ;) tak wiec nie martw sie i nie zastanawiaj tylko przemyśl na co wolisz wydać : 680 czy 670 (osobiście brałbym GTX'a 670, ale mam ograniczony budżet) :P

Edytowane przez gitgosc

No to na tym sprzęcie i grafie (GTX 670 lub GTX 680) ugrasz z pełną płynnościa na wysokiej liczbie klatek :D tak ok. 60 fps :P

Tak po prostu t w Crysisie2 ten sprzęt nawet nie bedzie jeszcze w pełni wykorzystany :D