gitgosc 31 Napisano 5 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 Witam. Zastanawiam sie nad tymi dwoma kartami i nie moge dojść do wniosku która bedzie lepsza *cena / wydajność / OC* . ZOTAC jest fabrycznie podkręcony na taktowania 1098 MHz a MSI ma fabrycznie podkręcone zegary na 1079 MHz . Przy ZOTACU płacimy o 100 zł wiecej o 9 MHz od MSI . Którą karte bardziej opłaca sie brać ? I czy przy ZOTAC'u bede mógł po zakupie normalnie dalej podkręcać i czy przy MSI też ? I przy której karcie OC bedzie skuteczniejsze (przy której firmie podniose wyżej taktowania) ?? Prosze o pomoc Cytuj Link to post Share on other sites
currahee 292 Napisano 5 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 Nie będzie różnicy między tymi grafikami (może poza głośnością chłodzenia ale tego nie słyszałem więc się nie będę wypowiadać) dlatego kup tańszą. BTW. zastanawiam się po co w ogóle podkręcać takie karty? Ja mam Asusa z zegarami stockowymi czyli 915 + boost i praktycznie w każdej grze 100+ fps więc po co to podkręcać? Dla zasady, lepszego samopoczucia, sportu... To tylko takie moje spostrzeżenie offtopic . Cytuj Link to post Share on other sites
gitgosc 31 Napisano 5 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 OK a wiec myśle że MSI bedzie dobrym wyborem Cytuj Link to post Share on other sites
erni1996 110 Napisano 5 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 radzę nie podkręcać i włączyć v sync aby karta nie męczyła się chyba ze przy crysisie 3 zobaczymy Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts