crisdragon 1 Napisano 5 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 Zastanawiam się między Thermalight Macho Hr-02, SCYTHE Mugen 2 rev.B lub moze dolozyc i kupic noctue nh-d14 albo silver arrow sb-e Zalezy mi na wydajnym chlodzeniu przy oc 4,5ghz (moze byc glosne, niskie rdiatory) Cytuj Link to post Share on other sites
Danielov 2 Napisano 5 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 noctua nh-d14 jest bardzo wydajna i cicha. Sam mam i polecam, używam do i73770k podbity do 4,6Ghz, mogę podbić więcej ale mi niepotrzeba bo 4.6 wystarczy ;D Cytuj Link to post Share on other sites
MejoKrk 48 Napisano 5 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 Ja mam machoo ,na 4,2Ghz temperatura do 60 st C , przy 4,5 pewnie pod 70st by było Cytuj Link to post Share on other sites
blacklizard 188 Napisano 5 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 (edytowane) Thermalight Venomous X + Enermax i masz chłodzenie na poziomie Noctua nh-d14. 179 zł + 30 zł (allegro)= 209 zł vs 301zł (ceneo) Jak masz pytania podam Ci link do profilu użytkownika, który ma ten zestaw i wyjaśni Ci wszystkie wątpliwości. Edytowane 5 Lipca 2012 przez blacklizard Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 5 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 Zastanawiam się między Thermalight Macho Hr-02, SCYTHE Mugen 2 rev.B lub moze dolozyc i kupic noctue nh-d14 albo silver arrow sb-e Zalezy mi na wydajnym chlodzeniu przy oc 4,5ghz (moze byc glosne, niskie rdiatory) 1. Jaką masz obudowę? 2. Jakie masz pamięci RAM? (w sensie czy mają one wysokie radiatory?) Cytuj Link to post Share on other sites
Biafra 16739 Napisano 5 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 Kolega napisał że radiatory są niskie a skoro rozgląda się za takimi krowami to pewnie budę też ma odpowiednio pojemną. Z przedziału cenowego do 200 złotych to raczej macho- wydajniejszy niż mugen 2. Jeśli możesz dołożyć to o wydajniejsze chłodzenia powietrzne niż silver arrow i podana noctua raczej trudno. Propozycja z venomousem również jest warta zastanowienia. Cytuj Link to post Share on other sites
crisdragon 1 Napisano 5 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 1. Jaką masz obudowę? 2. Jakie masz pamięci RAM? (w sensie czy mają one wysokie radiatory?) fractal design arc midi tower i niskie radiatory na ramach Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 5 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 To możesz śmiało brać cokolwiek górnej średniej półki Czy to Venomous X czy to HR-02 Macho to i tak będzie to świetny wybór Cytuj Link to post Share on other sites
mery_master 89 Napisano 6 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2012 Zobacz jeszcze ciekawy model Xigmateka: http://pcfoster.pl/artykul/xigmatek-dark-knight-night-hawk-%E2%80%93-test-coolera-cpu/941-1.html Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 6 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2012 @ UP Nie wiem co jest ciekawego w czarnym klonie Xigmatek Gaia z tragicznym wentylatorem ;/ Cytuj Link to post Share on other sites
crisdragon 1 Napisano 6 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 6 Lipca 2012 @ UP Nie wiem co jest ciekawego w czarnym klonie Xigmatek Gaia z tragicznym wentylatorem ;/ venomous x + scythe gentle typhoon 120mm 5400rpm (zastanawiam sie nad tym, ale chyba to jednak zbyt glosno bedzie) Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 7 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2012 Po co taki zabójczo głośny wentylator (i bez PWM) skoro w zupełności wystarczy Ci Noiseblocker PLPS lub be quiet! Shadow Wings 120 USC PWM? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts