Skocz do zawartości

Ktory monitor (TN) ma DOBRE kąty i nadaje sie do grania?

Recommended Posts

Ktory z dostepnych na rynku monitorow 22'' (1680x1050) lub 24'' (1920x1200) ma dobre kąty w poziomie (jak na matryce TN) i czas reakcji na tyle szybki, aby nadawal sie do grania?

Przedzial cenowy - do 1200zł. Moze byc monitor z matryca typu "glare"

Na razie wypatrzylem kilka monitorow (m.in. ACER F-22, Iyama B2206WS, kilka ASUSow) ktore odpowiadaja mi pod wzgledem jakosci obrazu - ale gorzej w nich z widocznoscia pod katem, jesli nie siedzi sie praktycznie na wprost :)

Bardziej sklaniam sie ku monitorowi 22'' ze wzgledu na rodzialke, ktora pociagnie moja obecna karta (ATI4770) bez koniecznosci przeskalowania, choc nie wykluczam tez 24''.

Monitor glownie do gier i filmow...

Dzieki za wszelkie podpowiedzi!

R

MVA/PVA z dobrym czasem reakcji? Czyli ile? 10ms? ;))

Della 2209WA widzialem, katy owszem niezle, ale smuzy okropnie (jak dla mnie). W grach to widac od razu niestety. Ba, widac to nawet jak sie patrzy na kursor myszki (bialy/jasny)

Do tego trafic dobry egzemplarz tego monitora to ponoc sztuka. Jak nie piszcza mu cewki, to obudowa zle zalozona i swietlowki widac przy ramce...

Co do TNow - to roznie z tym jest. Ja szukam takiego, ktory bedzie mial jak najwieszy kat widzenia w poziomie... no wlasnie - tylko co to bedzie?

R

22'' Dell 2209WA - jak pisalem wczesniej, odpada.

22'' LG Flatron W2284F-PF - tego nie widzialem, rzuce okiem ale opinie ma raczej slabe...

22'' LG Flatron W2286L-PF - czekalem na tego LEDa i sie bardzo zawiodlem. Katy poziome gorsze/takie same jak wiekszosc slabych TNow...

Na razie mysle o Asusie VK222H. Z opisu wyglada niezle, recenzje tez dobre itp. Tylko chce go zobaczyc "na zywo" przed zakupem jeszcze. Drugi, ktory wciaz biore pod uwage to Acer F-22.

R