Skocz do zawartości

Recommended Posts

PC głównie do pracy: programy do projektowania typu CAD, Matlab, itp. Pewnie zdarzy się oglądać jakiś film (w wyższej jakości), jesli jakieś gry to okazyjnie i nie zależy mi na wysokich detalach. Chodzi mi głównie o szybki i wydajny (do ceny) zestaw.

Jak na razie wymyśliłem zestaw na platformę AMD z socketem FM1 (głównie aby zaoszczędzić na grafie):

AMD A8-Series A8-3850

SilentiumPC Spartan HE923

Gigabyte GA-A75M-UD2H

Corsair Vengeance 2x4GB, DIMM,1600MHz, DDR3, CL9

Dysk SSD OCZ Agility 3 AGT3-25SAT3-120G

Obudowa SilentiumPC Brutus 430 Pure Black USB3.0

Zasilacz OCZ StealthXStream 2 600W

Czytnik ModeCom All in one CR-108

Ciekawy jestem opinii na jego temat i/lub ewentualnych rad. Zastanawiam się także czy zasilacz nie jest zbyt na wyrost do tego zestawu?

Dziękuję i pozdrawiam.

Edytowane przez druid

Z dysków SSD polecam Crucial M4 128 GB lub Samsunga 830. Są szybsze od OCZ Agility 3. Zobacz na testy.

Masz rację co do szybkości. Jednak nie wiem czy różnica w cenie nie przekona mnie do OCZ.

Ja bym poczekał na AMD trinty będzie wydajniejsze dużo od Llano

Bardzo możliwe, ale po pierwsze chciałbym złożyć PC "na dniach", a po drugie nie przepadam za braniem nowych, mało sprawdzonych technologii.

http://www.morele.ne...ry/info/sYjClJ/ oczywisice nic nie stoi na przeszkodzie bys wzial lepsze chlodzenie na APU i ssd

Ten zestaw do mnie nie przemawia z paru względów, jednak skłania mnie do wybrania jednak zasilacza o mniejszej mocy.

Dziękuję za wszystkie dotychczasowe odpowiedzi.