Osking 7 Napisano 1 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2012 Witam... nigdy nie podkrecalem procesora, dlatego ogladalem pare filmikow jak podkrecic procesor w BIOS-ie, ale mam maly problem... Posiadam plyte MSI z77 GD55 i moj bios nie jest wogole podobny do tych ktore widzialem na internecie... Posiada moze ktos ta plyte i wie co mam zrobic? Jest w tym BIOSie opcja OC ale nie mam pojecia co mam tam zmieniac , wszystko sie rozni od filmow z yt oraz "automatyczne OC" ( ktore niestety nie dziala ) ... Cytuj Link to post Share on other sites
Ozored 176 Napisano 1 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2012 generalnie to podstawowa zabawa z OC z odblokowanym mnożnikiem to podnoszenie mnożnika (multiplier) ; d Cytuj Link to post Share on other sites
erni1996 110 Napisano 1 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2012 Masz bardzo proste oc przy twojej plycie najlatwiej wlaczyc oc gene czy cos takiego i zrobi ci auto oc Cytuj Link to post Share on other sites
kserax 26 Napisano 1 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2012 Masz bardzo proste oc przy twojej plycie najlatwiej wlaczyc oc gene czy cos takiego i zrobi ci auto oc Auto OC na którym nie osiągnie wysokich wyników. Co do podkręcania poczytaj sobie poradniki na forum w dziale Podkręcanie jest tam sporo tematów oraz poradników co do i5 2500k. Cytuj Link to post Share on other sites
erni1996 110 Napisano 1 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2012 Wejdz na pl.msi.com przejdz na produkty wybierz swoj koiknij download manual (instrukcja) multi europe Cytuj Link to post Share on other sites
Osking 7 Napisano 1 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 1 Lipca 2012 @erni1996 - napisalem ze to "automatyczne OC" nie dziala, nic sie nie zmienia po jego wcisnieciu, ok to wtedy wejde na stronke msi i sciagne , nie wiedzialem ze maja manuala do OC tam do zamkniecia dzieki. Cytuj Link to post Share on other sites
aleksander12 65 Napisano 1 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2012 weź wyłącz turbo i ustaw mnożnik na powiedzmy 40-42 i sprawdz stabilnośc i bez podnoszenia napięcia masz lekkie oc a mpotem można się bawić dalej Cytuj Link to post Share on other sites
erni1996 110 Napisano 2 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 kolego nie wiem nie czytalem manuala ale raczej powinny byc tam wszystkie funkcje biosu opisane jak nie to na yt wpisuj cpu oc msi czy cos takiego Cytuj Link to post Share on other sites
BlackovXpl 42 Napisano 2 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 mam taki sam bios co ty i podkręcanie jest bardzo łatwiutkie na płycie głównej masz przycisk OC GENie klikasz gdy komp wył i masz juś podkręcony procek, albo wchodzisz w bios i zmieniasz mnożnik i gotowe poczytaj jeszcze jak się podkręca i bedziesz overlockerem Aha sorka OC GENIE ci nie działa? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts