Skocz do zawartości

Recommended Posts

Dzięki za rady, mądry polak po szkodzie jak to mówią... lecz mój sprzęt używam do pracy zawodowej (zarobkowej), a gram w BF-a jak mam chwilę wolną więc ten buldek myślę, że pokaże jeszcze pazur... Jednak może ktoś będzie wstanie odpowiedzieć na moje pytania?

Co więcej nawet PS, z którego zapewne dużo korzystasz lepiej "lata" na intelach :) PII do Bfa jest wystarczający. Ja mam tylko nadzieję, że nowe FXy będą rzeczywiście poprawione. Na pewno nie obraziłbym się. Niech przegonią nawet intela, a nam konsumentom wyjdzie to na dobre :)

dokładnie na phenomie II nie miałem takiego spadku. Jeśli chodzi o klatki to jest to przedział 60-90 fps -wiadomo zależnie od rozwałki, wielkości mapy i ilości graczy.

BRisinGR - sprawdzę tą funkcję, ale ja mam asrocka extreme i z win steruje wiatrakami, w UEFI chyba nawet nie mam takiej pozycji

^^ nie wiadomo jakie jeszcze paści do tego fx amd załączył.Ciekawe czy jest funkcja wyłączenia trybu turbo boost i max turbo.

Jak bym miał ten procek to bym się pobawił .

Podobno wiele opcji jest w programie amd overdrive chyba powinieneś mieć ten program.I tam ci radze kombinować.

• 2 tygodnie później...

szkoda, że nikt nie odpowiedział na moje pytania, chciałbym także zauważyć, że już kupiłem fx-8150 ;-), a teraz odnośnie tematu i moich pytań:

ad 2 i 5

przycinek w BF3 o których pisałem, już nie ma, przyczyna nieznana, może pomogły poprawki do win 7, bo gra chodzi teraz miodzio, szybciej się wczytuje i klatek też jakby trochę więcej nawet podczas ostrej rozwałki na 64osoby.

ad 3.

Nadal mam nie rozwiązany problem z czujnikami temp, które pokazują bzdury, zatem nie wiem czym się sugerować.

ad 4.

W związku z tymi temp., OC CPU zostawiam na później. Dodatkowo przy grzebaniu tu i tam coś mi się pogmerało i proc jakby nie miał turbo. Cały czas na 3900 tyka. Wcześniej zmieniał takt w zakresie 2000-4100. W EUFI jest tylko opcja gdzie włączam turbo albo nie - mam włączone rzecz jasna. nie wiem co z tym zrobić. może reset ustawień UEFI? i żeby było ciekawiej to np w cinemabench mam lepszy wynik z 5,82 na 5,95 czyli o 2,3% więcej niż wcześniej i o 34% w stosunku do phenom 970. Czy zatem tryb turbo nie działa? bo skoro CPU z niższym zegarem ustawionym na stałe ma wyższy wynik niż w turbo, to tak to rozumiem...