Skocz do zawartości

MSI Z77A-GD55 - informacje o płycie

Recommended Posts

Witam,

Zbieram informacje i opinie na temat płyty głownej MSI Z77A-GD55.

Chciałbym zlożyć bratu komputer do gier i co myślicie o tej płycie , nada się?

Czy ktoś z użytkowników mógłby się wypowiedzieć jak się ta płyta spisuje?

Kwota jaką mogę przeznaczyć na samą płytę to 700 zl.

Zobacz sobie:

http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/MSI_Z77A-GD55_i_Z77A-G43_-_test,_cena_i_opinie-4491.html

Plyta jest jak najbardziej ok.

Evga- no ma serwis dobry ale to nie znaczy ze nie ma brać MSI.

Edytowane przez 06radcho

Dobrze , nie mam na co narzekać , procek 4,8Ghz szedł ;) Cena/jakość ideał (a jeszcze ma być bon na 100zł za zakup tego w pierwszejności) :D

Chociaż w biosie niekiedy bywa lipa po OC , że najlepiej przywraca się ustawienia robiąc reset bios albo default. Ale do biosa to już ponad miesiąc nie wchodziłem.

Lepsza, a w ostateczności pewnie również droższa płyta, ma w dodatku port FireWire i o dwa gniazda SATA III więcej. Jej sekcja zasilania jest 12-fazowa, podczas gdy w GD55 ma tylko 8 faz. System chłodzenia droższego modelu został zbudowany z użyciem ciepłowodu, którego brak w słabszym modelu. Poza tym, GD65 wyposażono w wyświetlacz kodów błędów i plastikową obudowę punktów pomiaru napięć, czego nie oferuje GD55

GD65 miesci sie w Twoim budzecie, bralbym GD65

• Popieram 1

A po co brać gd65 , jak różnica jedynie w 2 portach i lekko lepszej sekcji zasilania , która i tak przy ekstremalnym OC będzie pewnie za słaba ,ale wtedy bierze się topowe płyty. Do normalnego użytku gd55 jest wystarczające , ivy i tak się mocno nie da podkręcić na powietrzu ,a sandy spokojnie obsłuży na 5-5,2Ghz ;)

Dobrze , nie mam na co narzekać , procek 4,8Ghz szedł ;) Cena/jakość ideał (a jeszcze ma być bon na 100zł za zakup tego w pierwszejności) :D Chociaż w biosie niekiedy bywa lipa po OC , że najlepiej przywraca się ustawienia robiąc reset bios albo default. Ale do biosa to już ponad miesiąc nie wchodziłem.

http://micro.msi.com/landing-pl/mojeMSIZ77/Promocja.php no już możesz sprawdzić czy wygrałeś

A po co brać gd65 , jak różnica jedynie w 2 portach i lekko lepszej sekcji zasilania , która i tak przy ekstremalnym OC będzie pewnie za słaba ,ale wtedy bierze się topowe płyty. Do normalnego użytku gd55 jest wystarczające , ivy i tak się mocno nie da podkręcić na powietrzu ,a sandy spokojnie obsłuży na 5-5,2Ghz ;)

To nie jedyne różnice, jeszcze Dual BIOS, punkt pomiaru napięć, debug LED, IEEE 1394 connector i Lucid Virtu Universal MVP :D